Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Skellefteå
Registrerad
Mar 2006

AMD X2 4600+ kärna?

Fick min AMD 64 X2 4600+ 2.4ghz idag och har nu provat den och undrar när den börjar ta av kärna 1 ? den ligger bara och tar från kärna 2

Sen har ja en annan fundering ! Skulle då se om den skulle börja ta mer kraft av kärna 1 om ja startade upp 2 spel ja de gjorde jag och märkte att den inte gjorde det och sen då ja släckte ner de första spelen och skulle tabba upp det andra så fick ja blå skärm å minnes fel tror ja. Var det minnena som vart överbelastade ?

[Amd 64 X2 6000+ 2.99ghz sAM2][2gb Ram][XFX Geforce 8800GT]
[2000gb hd][Antec Nine Hundred]
[Bzerk 500w]

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Hedesunda
Registrerad
Dec 2005

Googla på "amd x2 optimizer"

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Skellefteå
Registrerad
Mar 2006

Har det programmet men får inte igång det !

[Amd 64 X2 6000+ 2.99ghz sAM2][2gb Ram][XFX Geforce 8800GT]
[2000gb hd][Antec Nine Hundred]
[Bzerk 500w]

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Hedesunda
Registrerad
Dec 2005

Det är drivrutiner från AMD som man installerar, dvs inte ett vanligt program.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Skellefteå
Registrerad
Mar 2006

Vad gör de till för nytta installerade den direkt och ingen skillnad !

[Amd 64 X2 6000+ 2.99ghz sAM2][2gb Ram][XFX Geforce 8800GT]
[2000gb hd][Antec Nine Hundred]
[Bzerk 500w]

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Skellefteå
Registrerad
Mar 2006

AMD X2 prolle

Köpte en ny AMD X2 se sign igår och förstår inte närden börjar använda andra kärnan har testat att stressa upp den me massa program mm..
Har installerat Dual Core Optimitzer. Ingen skillnad

Någon som vet när den använder båda nu ligger den bara å nöter på Kärna 2

[Amd 64 X2 6000+ 2.99ghz sAM2][2gb Ram][XFX Geforce 8800GT]
[2000gb hd][Antec Nine Hundred]
[Bzerk 500w]

Trädvy Permalänk
Hedersmedlem
Plats
Uppsala
Registrerad
Aug 2002

*Trådar ihopslagna*

§ 3.4 - Flera trådar om samma ämne får inte skapas, varken i samma eller olika forumdelar (s.k. korspostning). Till reglerna >>

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Mar 2004

Alltså, så länge inte programmen är flertrådiga så SKA det nöta på en kärna. Prova att starta flera program så ska du se att Windows fördelar det över kärnorna.

Du kan även välja vilken kärna ett visst program ska gå på genom att högerklicka på programmets process i aktivitetshanteraren och sätta "affinity" till önskad kärna.

Flertrådiga program, som sagt, gör detta "automatiskt". Men det finns inte så många sådana, exempel på "vanliga" flertrådiga program är Adobe CS2, Cubase 3-4 och Sonar 5-6.

edit. Om den inte byter kärna fast du har flera program som kör(inte ligger idle) så kan den ena kärnan vara trasig. Det kan också vara att du behöver installera om Windows eller åtminstone byta HAL på Windows. Detta gör du genom att påbörja en installation med XP-skivan och trycka F6 i början(kan vara F4 minns inte) så kan du välja typ av HAL. Ska vara "multiprocessor hal". De flesta behöver inte göra den saken eftersom de ändå installlerar om Windows när de byter från single till dual. Jag tror att man kan byta HAL även från enhetshanteraren, Googla.

Notebook Envy 15" 4K IPS 7500U 16GB DDR4@2133MHz 256GB NVMe USB-C
2018Ed. Prime X470-Pro 2700X@PBO<4.35GHz(DRP4) 32GB@3000MHz(LPX) 1080Ti@H2O NZXT H700
2014Ed. Z87-A 4790K@4900MHz NH-D14 16GB@2133MHz/cl11 1070FE 8GB
Portabelt BT ljud: LG G7 ThinQ / Sony WH-H900N h.ear on 2(LDAC)

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Skellefteå
Registrerad
Mar 2006

Har testat att byta kärna ingen skillnad. högerklickade-angeprocessortilldelning sen bockade bort en. Och har testat formatera om pga en Xp krash va ja förstår Då ja formaterat om allt å allt går fint så på någon uppstart så låser Xp laddningen sig efter ett tag har formaterat om ca 5 gånger förut me samma resultat ska in me hårdisken imorgon. Någon som kan svara på denna ? Så tillbaka till huvud frågan har också laggt in Dual core optimizer ingen skillnad. Vad är det för fel ?

[Amd 64 X2 6000+ 2.99ghz sAM2][2gb Ram][XFX Geforce 8800GT]
[2000gb hd][Antec Nine Hundred]
[Bzerk 500w]

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Mar 2004

Tja, eftersom du inte har presenterat vilket moderkort du har så har du väl ett tidigt 939-moderkort på vilket du inte har uppdaterat bios för X2-stöd. Kolla efter senaste bios kanske?

Annars är prollen pajj.

Notebook Envy 15" 4K IPS 7500U 16GB DDR4@2133MHz 256GB NVMe USB-C
2018Ed. Prime X470-Pro 2700X@PBO<4.35GHz(DRP4) 32GB@3000MHz(LPX) 1080Ti@H2O NZXT H700
2014Ed. Z87-A 4790K@4900MHz NH-D14 16GB@2133MHz/cl11 1070FE 8GB
Portabelt BT ljud: LG G7 ThinQ / Sony WH-H900N h.ear on 2(LDAC)

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Skellefteå
Registrerad
Mar 2006

jag har ett Msi Neo4 s939 och det är flashat med nyaste biosen i helgen pga XP problemet ja nämde !

[Amd 64 X2 6000+ 2.99ghz sAM2][2gb Ram][XFX Geforce 8800GT]
[2000gb hd][Antec Nine Hundred]
[Bzerk 500w]