Trädvy Permalänk
Avstängd
Registrerad
Jul 2006

Minnesfel

Jag står inför ett skit konstigt betende av min dator det började med när ja gjorde en minnesbenchmark i pcmark 05. Då datorn börja Beepa på memory write 16 o 8mb inga andra tester piper den på.Sen är datorn rå konstigt den stannar upp o beter sig som om ja hade hel uptagen 100% fast ja inte har det. har kollat minne för minne inga fel o inga peep på single minnet men då ja kör båda i dual då blir det beep o jag har fått minnesfel max 40 st i på loppet av nåra sekunder. Lägg ärke till det att jag har inga fel då jag kör minne för minne Så ja undra om ja har nån fom av minnesfel om jag ska kolla upp minnerna eller om det är moderkortet ska testa minerna i en annan dator som har dual åxå innan.

Moderkortet är ABIT AN8 sli'
minnerna är corsair value 2gb 1:1
klockad cpu X2 4200 236*11

Ge mig råd o hjälp mig felsöka snälla

MIn dator: Intel i7 4770k@4,6ghz, Gtx 780, 32gb ddr3 1866 ,4,25tb hd
Min Htpc: Intel i7 2600k@4,6ghz 1*gtx 760 ,16gb ddr 1600 ,4tb hd

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Ängelholm (Munka-Ljungby)
Registrerad
Nov 2005

Har du satt minnena i rätt slottar för att köra dem dual ?
Titta efter i manualen.

/Homer_S1

INTEL Core i7 8700K @ 4.7GhZ| Gigabyte GA-Z370 Gaming 5 | NVidia GTX1080 TI| ASUS Xonar Essence stx II | 2x8Gb Vengeance PRO RED 3200 MhZ DDR4 | Samsung 950-Series PRO 256Gb M.2 | EVGA Supernova 1300WATT 80+ Gold| 27" Acer Predator XB271HU IPS| G910 Orionspark & G900 Chaos Spectrum | Sennheiser PC363D Headset

Trädvy Permalänk
Avstängd
Registrerad
Jul 2006

homer ja jag kör dom i rätt slottar har kört så o fungerar utomordentligt fram tills nu

MIn dator: Intel i7 4770k@4,6ghz, Gtx 780, 32gb ddr3 1866 ,4,25tb hd
Min Htpc: Intel i7 2600k@4,6ghz 1*gtx 760 ,16gb ddr 1600 ,4tb hd

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Östersund
Registrerad
Feb 2003

Du har inte bytt ut bios eller gjort några hårdvarumässiga ändringar i ditt system innan det här problemet dök upp? Provat att ge minnena en gnutta mer spänning för att se om det avhjälper problemet? Får du samma problem om du klockar ner systemet?

.: Wks: CM Stacker|AMD64 x2 4400+@2700MHz|Asus A8N32-SLI Deluxe|4x512MB OCZ Rev2|Radeon X1900XTX|Samsung 203B|2xSS250GB(SATA)+2xWD200GB(SATA)|SB X-Fi FPS|MX1000, Z-5500, Vattenkyld|WinXP :.
.: Srv: AMD64 3000+(@2.2GHz)|Asus A8V-Deluxe|1024MB|GF2MX 64MB|Gentoo Linux(64-bit) :.

Trädvy Permalänk
Avstängd
Registrerad
Jul 2006

när jag köpte moderkortet så updatera jag bios för att kunna köra x2 procesorer sen dess haqr jg inte gjort nånting alt har fungerat strömmen till minnerna har jga höjt till 2,7 men rätt som det är kan datorn bara stängas ner så jag stälde det till orginalvärde

MIn dator: Intel i7 4770k@4,6ghz, Gtx 780, 32gb ddr3 1866 ,4,25tb hd
Min Htpc: Intel i7 2600k@4,6ghz 1*gtx 760 ,16gb ddr 1600 ,4tb hd

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Östersund
Registrerad
Feb 2003
Citat:

Ursprungligen inskrivet av thompi8
när jag köpte moderkortet så updatera jag bios för att kunna köra x2 procesorer sen dess haqr jg inte gjort nånting alt har fungerat strömmen till minnerna har jga höjt till 2,7 men rätt som det är kan datorn bara stängas ner så jag stälde det till orginalvärde

Stängas ner eller starta om? Om den stänger ned sig helt tvärt så tyder det på att det är något galet med nätaggregatet.

.: Wks: CM Stacker|AMD64 x2 4400+@2700MHz|Asus A8N32-SLI Deluxe|4x512MB OCZ Rev2|Radeon X1900XTX|Samsung 203B|2xSS250GB(SATA)+2xWD200GB(SATA)|SB X-Fi FPS|MX1000, Z-5500, Vattenkyld|WinXP :.
.: Srv: AMD64 3000+(@2.2GHz)|Asus A8V-Deluxe|1024MB|GF2MX 64MB|Gentoo Linux(64-bit) :.

Trädvy Permalänk
Avstängd
Registrerad
Jul 2006

nätagget är nybytt o mer en det ska vara på ,minns inte om det va före eller efter jag bytte nätagg det blev så men va som hände va att när man kom in i windows så klick sa det utan förvarning så stängdes datorn ,, jag har mekat hela tiden med instälningar för klockning o jag hittade till slut en instälning där datorn jobba på som den skulle

MIn dator: Intel i7 4770k@4,6ghz, Gtx 780, 32gb ddr3 1866 ,4,25tb hd
Min Htpc: Intel i7 2600k@4,6ghz 1*gtx 760 ,16gb ddr 1600 ,4tb hd