Permalänk
Medlem

Dåligt ljud i linux

Får inte igång ljudet så bra i linux.

Alla låtar som jag spelar upp sprakar.....funkade för övrigt bra när jag körde med windows i burken. Har inte bytt ut någon hårdvara efter bytet till linux, så jag antar att det är något mjukvarufel.

Alla svar uppskattas!

Permalänk
Medlem

Kolla så att inte volym mixen står fullt på til l00% för då kan det bli sprak ljud.

Permalänk
Medlem

Hmm, jag testade att sänka den.....det blev bättre, men inte helt ok.
Kör den 1/3 av full styrka nu ung,,,,,,men kan fortfarande höra sprak-ljud.

Låter som om basen är spräckt, men iom. att ljudet är bra i windows så blir jag fundersam.

Permalänk

Kontrollen du ska ändra på är PCM i ljudmixern. Alltså inte den övergripande.
Ser du inte den när du öppnat mixern, gå till inställningar och lägg till den.

Permalänk
Medlem

har haft samma problem, men jag sänker pcm till ~74% så funkar det prima

Permalänk
Medlem

Det kan ju vara bra om du talar om vilket ljudkort du har.

Om du har ett VIA82xx inbyggt kort så kan jag rekommendera att du lägger till detta i din .asoundrc (Ska finnas i din profil-mapp. Om inte så kan du skapa en.)

Se "Alternative Solution to Poor Sound Quality Problem"
http://alsa.opensrc.org/Via8233&printable=yes

Om du har nåt annat ljudkort så kanske det finnes en lösning till problemet på: http://alsa.opensrc.org/

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av timerx
har haft samma problem, men jag sänker pcm till ~74% så funkar det prima

Så sant så, exakt så gjorde jag när jag körde Linux. Då får man ett bra och icke-sprängt ljud.

Permalänk
Medlem

Det är likadant för mig, däremot tror jag inte jag hade de problemen i FBSD

Permalänk
Medlem

Ah, härligt.

Öppnade alsa-mixer i terminalen och ändrade pcm till 74%. Inget sprakande ljud mer.

Tack för hjälpen.