Gör verkligen bättre processorer nån skillnad?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Mar 2007

Gör verkligen bättre processorer nån skillnad?

Ja men 2.0 GHZ duo, och 2,6 GHZ Duo, det kan ju skillja sig med 10.000 kr, är det verkligen en skillnad?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
hemma
Registrerad
Maj 2004

Givetvis gör det skillnad. Frågan du ska ställa dig om det VÄRT det för DIG och vad du gör med datorn. Om du gör cpu-intensiva saker som spelar eller redigerar film då kan det mycket väl vara värt det, i synnerhet om du använder datorn till jobb. En snabbare process där kommer antagligen betala sig i längden då det inte går så mycket tid. Jfr själv att t.ex kompilera: det GÅR att göra på en P133:a lika bra som det går att göra på en E6800, men det kommer absolut ta mer tid och därmed kosta mer. Och en vanlig konsults timarvode rör sig om 700 spänn till nån tusing i timmen. Så det där kan i detta exemplet tjänas in på tio timmar (detta är tämligen löst förankrat i verkligheten men i stort sett stämmer det).
Om du däremot ska bygga en dator till din mormor som inte bryr sig det minsta om Oblivion, Halflife eller STALKER utan bara vill slösurfa efter kakrecept samt maila pensionärsdataklubben, då är det vida overkill med i stort sett vilken processor som helst som går över 1 GHz.
Sammanfattningsvis är det absolut skillnad vid vissa saker och i andra är det helt strunt samma, åter beroende på vad datorn i fråga ska göra.

Life is pain, love makes you weak, the world is a cold and hard place and in the end, we all die alone! So cheer up!

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Hedesunda
Registrerad
Dec 2005

Ska du klocka, köp det mest prisvärda (e4300/e6300). Ska du inte överklocka men fortfarande vill ha hög prestada - blir det tomt i plånboken.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
STOCKHOLM
Registrerad
Dec 2006

den här kanske funkar? visserligen bara en 1ghz men ändå

http://www.itservice.se/dialectit/site_itservice/index.jsp?sh...

Burk1 4770k+ asus970 Burk2 4770k-asus 780ti