Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
malmö
Registrerad
Maj 2007

behöver hjälp!!!!

hej
jag har köpt lite nya delar: moderkort: asus m2n-MX
cpu: amd 4800+
RAm: 512mb 667MHz
har gamla delar som ett nätagg på 300w av märket Aopen
80bg hd,1bg ram.
moderkortet har ett inbyggt grafikkort och 24pin/4 pin utag för nätagg.
mitt nätag är ett 20 pin men funkar att sätta på endå(i beskrivningen till moderkortet står det att minimum kravet är 300w nätagg).När jag startar dator så lyser alla lamper på tangentbordet en gång i typ en sec sedan slocknar dom och pcu fläkten snurrar och har i en neon-fläkt och den snurrar också men hd/cd läsarna går inte igång när man har den stora kabel från moderkortet in i läsaren/hårddisken.Mitt problem är att jag inte får någon bild när jag startar datorn och startknappen och dom andra lamporna i fram på datorn funkar inte.

kan det vara att mitt nätagg är för dåligt??
behöver akut hjälp mina delar är nya och behöver veta vad jag ska göra,vad är det som är sönder?

MVh Olle

Trädvy Permalänk
Hedersmedlem
Plats
Linköping
Registrerad
Okt 2006

Gjorde samma misstag när jag köpte nytt och kollade inte vad det var för ATX kontakt. Men är det 24 pins på moderkortet ska du såklart ha ett 24 pins nätagg också. Nu är inte jag så haj på watt och vad komponenter drar men om det är så att kravet för moderkortet är 300W så har du väl ändå grafikkort och CPU osv som drar extra och går över 300W. Vet inte om du har samma chans men jag lyckades hitta ett billigt 420W lokalt i en liten affär för typ 350kr.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
skövde
Registrerad
Feb 2007

men det behöver inte vara nätagget för det går att köra 20pin på 24pin men skulle tro i ditt fall att du ahr för lite watt på nätagget