OSX - Vid en viss nätverksanslutning, använd alltid http-proxy

Permalänk
Medlem

OSX - Vid en viss nätverksanslutning, använd alltid http-proxy

Hej

På ett av dem ställena som jag ansluter mig till internet på som behöver jag använda en http-proxy
Jag har skapat en ny anslutning (ethernet) i nätverksinsällningarna, låt oss kalla den ethernet-jobb, datorn ansluter till det nätverket så fort jag kopplar i sladden och får det ip som jag föreslår.
För att jag ska kunna börja surfa så måste jag i firefox ställa in proxyserver i dess inställningar. Då fungerar det. Men sen när jag kommer hem till mig då jag inte ska surfa med proxy så måste jag byta tillbaka. Det är lite jobbigt tycker jag.
I nätverksinställningarna för min specifika anslutning (ethernet-jobb) så finns det dock en flik som heter just proxyservrar. Där har jag ställt in webbproxy, men det fungerar ändå inte, utan jag måste verkligen andra proxyn i firefox.

Så hur kan jag automatisera detta? Eller iaf göra det enklare.
Kort sagt så vill jag att en proxy alltid används för min anslutning vid namn ethernet-jobb.

MVH Niclas

Permalänk
Medlem

Har du provat "Auto-detect proxy settings for this network" i Firefox?

Edit:

Hittade ett program som inte löser ditt problem men kan vara smidigt ändå:

http://www.symonds.id.au/marcopolo/

Permalänk
Medlem

Eller så kan du använda t.ex. Safari, som använder nätverksinställningarna från OS X och inte sina egna.

Permalänk
Medlem

jnk3: Nu tog jag mig och fördjupade mig inom .pac området. I firefox så gick det att ställa in att en fil ska innehålla inställningarna. Denna filen är nu:

var clientIP = myIpAddress(); function FindProxyForURL(url, host) { if (clientIP="10.46.0.107") { return "PROXY 10.46.0.9:80; DIRECT"; } return "DIRECT"; }

Det verkar fungera än så länge

johannanordholm: När jag försökte ändra proxy för safari så kom jag alltid till Parallells Host-Guard nätverkinställningar och det var inte den uppkopplingen som jag använde då. Och jag har hela tiden använt http-proxyn för ethernet-jobb till det jag måste ha där, men det fungerar ändå inte att surfa safari då. Använder jag firefox så måste jag fortfarande skriva in en proxy manuellt. Något är knas där.

Men nu har jag fixat det med ett skript för firefox så det var ju skönt.

MVH Niclas