Hjälp med minnen till mitt Asrock K7NF2-RAID (Dual channel)

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Borås
Registrerad
Aug 2001

Hjälp med minnen till mitt Asrock K7NF2-RAID (Dual channel)

Jag har ett K7NF2-RAID-moderkort som jag hittills kört 2 x 512 MB RAM i, men så tänkte jag att jag skulle uppgradera till 2 GB.

Därför köpte jag en 1 GB-modul till och slängde in, men se det ville sig inte alls. Datorn bootade inte.

Sedan började jag kika runt lite på nätet och upptäckte då detta med dual channel. Detta är något som jag villigt erkänner att jag inte har så jättekoll på, men har fattat så mycket som att det är bra.

Kruxet är att mitt moderkort har 3 minnesplatser (bild: http://bilder.prisjakt.nu/bild.php?p=36027&st=2 ), och enligt manualen så skall det klara upp till 3 GB minne.

Jag tycker att jag har testat de flesta kombinationer utan att få datorn att boota. Som jag har förstått det hela, så borde det kunna fungera om man har samma minnesmängd i de olika kanalerna, d v s 1 * 1GB i ena och 2 * 512 i den andra. Stämmer detta måntro?

Eller finns det något annat sätt att köra med alla tre minnesplatser fyllda?

Fractal Design Define R3 | Gigabyte GA-990FXA-UD3 | AMD Phenom II X4 965 BE @ 4 GHz | 16 GB Crucial Ballistix Tactical DDR3 1866 MHz | Gigabyte Radeon 7950 Windforce 3GB x 2 @ CF| EVGA SuperNova 850 G2 | Intel 330 120 GB SSD | 2 x WD Caviar Black 1TB | OCZ Vertex 3 90 GB SSD | Intel 335 180 GB SSD

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Dec 2003

Hur snabbt kör du minnena? Min K7NF2 vägrade gå i 200 med tre moduler. Prova gå ner till 166 ifall du kör i 200.

Inte direkt nån lösning på ditt problem, men en anledning till det kanske.

Jag har en dator.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Ystad
Registrerad
Dec 2006

har du provar att sätta 1 gb stickan i första porten det kan annars vara problemet...

AMD 5600+ / 2 GB ram / Powercolor 3870 / 1060GB hårddisk/

Eee Pc 900

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Borås
Registrerad
Aug 2001

Jag prövade en massa kombinationer innan moderkortet helt sonika lade av. Ett litet poff-ljud efter en omstart, och moderkortets saga var all.

Nåväl, ett nytt är beställt, och jag kanske tar den lätta vägen och köper ett till minne på 1 GB, så vet jag att det funkar.

Fractal Design Define R3 | Gigabyte GA-990FXA-UD3 | AMD Phenom II X4 965 BE @ 4 GHz | 16 GB Crucial Ballistix Tactical DDR3 1866 MHz | Gigabyte Radeon 7950 Windforce 3GB x 2 @ CF| EVGA SuperNova 850 G2 | Intel 330 120 GB SSD | 2 x WD Caviar Black 1TB | OCZ Vertex 3 90 GB SSD | Intel 335 180 GB SSD