Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Täby
Registrerad
Jul 2005

Bluescreen efter bluescreen.

Som ni kanske förstår får jag bluescreens ofta just nu.

Jag är rätt säker på att det beror på att någon inställning i BIOS är gjort.
Hade samma problem när jag köpte datorn och då fick jag tag i en grym kille på komplett som visste vad jag skulle ändra, har försökt ringa dit för hjälp men ingen lycka där!

Till problemet iaf:
Det ploppar upp diverse bluescreens, får error/bluescreens rätt så direkt när jag startar WoW, de error man får då man kör WoW är minnes relaterade.

Så jag behöver någon som kan ge mig stabila inställningar för mina minnen!
Andra saker/tips är också välkomna

moderkort: Abit AN8
CPU: AMD athlon64 3500+
minnen: 2x 515mb TwinMOS speed premium pc3500 (dualddr)

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Scania-Earth-Milky way
Registrerad
Nov 2001

Öka spänningen till minnena. 2.7-2.8V.
Kör CPU-Z och berätta vilka timings som minnet körs i nu.

Vägra fx 3of4 Pi 1M 1.84 s Memory remapping
Minnen har ingen egen hastighet. Märkningen anger bara vilken hastighet minnena uppges klara

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Täby
Registrerad
Jul 2005
Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Scania-Earth-Milky way
Registrerad
Nov 2001

Kan du ta en bild på SPD-fliken?

2,5-3-5-8 1T är nuvarande timing. Pröva att ändra 1T till 2T, ofta kallad Command Rate i bios.

Vägra fx 3of4 Pi 1M 1.84 s Memory remapping
Minnen har ingen egen hastighet. Märkningen anger bara vilken hastighet minnena uppges klara

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Täby
Registrerad
Jul 2005

Okej testar det!
tack för hjälpen btw

här är SS på spd fliken:
http://www.imagehoop.com/view_image/c5b49741/minnen2.JPG