När vissa saker i spelen blir Lila färg. Varför? GPU:ns fel?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Norrköping
Registrerad
Jan 2006

När vissa saker i spelen blir Lila färg. Varför? GPU:ns fel?

När jag körde HL2: Lost Coast på högsta med mitt Sapphire X1950Pro, så blev det lite rosa och lila varstans.

Och när jag körde CS:Source så såg det ut såhär:

Vad är det egentligen som händer? Är det grafikkortet som blir för varmt? Hur kan det göra fel bara om det blir för varmt? Och varför just lila? Och hur kan det fastna på screenshots också? Mystiskt.

Nånn som vet vad det kan vara för fel? Överhättning?
Och finns det något program som visar inne i spelet hur varm GPUn är ? Precis som på samma sätt som Fraps visar sina FPS där uppe med gul text så kanske det finns ett program som visar lite olika temperaturer?

PC: Windows 10 Pro x64 | ASUS Z270 ROG MAXIMUS IX CODE | Intel i7 7700K 4.2 GHz | Crucial 2x8GB@2400MHz | ASUS GeForce GTX 1070 8GB DUAL OC | Samsung 960 EVO 500GB | WD Red 2TB | Corsair TX650M 650W | Deepcool Tesseract ATX

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Uppsala
Registrerad
Okt 2005

Re: När vissa saker i spelen blir Lila färg. Varför? GPU:ns fel?

Citat:

Ursprungligen inskrivet av -8-DEAMON-8-
När jag körde HL2: Lost Coast på högsta med mitt Sapphire X1950Pro, så blev det lite rosa och lila varstans.

Och när jag körde CS:Source så såg det ut såhär:
http://img92.imageshack.us/img92/5161/csbackally2db1.jpg

Vad är det egentligen som händer? Är det grafikkortet som blir för varmt? Hur kan det göra fel bara om det blir för varmt? Och varför just lila? Och hur kan det fastna på screenshots också? Mystiskt.

Nånn som vet vad det kan vara för fel? Överhättning?
Och finns det något program som visar inne i spelet hur varm GPUn är ? Precis som på samma sätt som Fraps visar sina FPS där uppe med gul text så kanske det finns ett program som visar lite olika temperaturer?

Jag skulle gissa på att dina minnen på grafikkortet blir för varma eller att du helt enkelt saknar texturer. Om kortet är kallt: testa installera om CSS isåfall

Några mer förslag?

"Aurora" Intel Core i5-4670K@4,2GHz - 8GB Corsair Vengeance 1600MHz - MSi Z87-G55 - Sapphire AMD R9 290 Tri-X - 2*Samsung 1TB (RAID 0) - Antec P182 - Corsair HX620 - Noctua NH-U12P
"Mirage" Macbook Pro 13" - 16GB RAM - dualboot OSX/Win7
Hä lön's int' förklar' för dem söm int' begrip'

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Åbo, Finland
Registrerad
Aug 2007

HL goes fjortisdisko! Skämt åsido, ser ut som om vissa skins för väggarna saknas (min gissning). Har du provat installera om spelen? Är det bara spelen med Source-engine som uppför sig sådär?

Spelburken: | Corsair Carbide Air 540 | ASUS Gryphon Z87 | Intel Haswell Core i7-4770K | Kingston HyperX 2x4 GB DDR3 | 2x ASUS nVidia GeForce GTX 760 2 GB DDR5 SLI | Chieftec A-135 850W | Western Digital Caviar Green 1TB | Samsung 840 EVO 120GB |
Arbetsburken: | MacBook Pro 15" | Late 2011 | 2.2 GHz Intel Core i7 | 8 GB 1333 MHz DDR3 | AMD Radeon HD 6750M 512 MB |

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
skellefteå
Registrerad
Aug 2004

har samma problem på nyare banor.. men tex office dust osv går fint

amd 6000+ x2 4 gig pc6400 4 tib Lagring, asus 790fx osv osv

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Norrköping
Registrerad
Jan 2006

aha,
Hmm, jag installerade allt just nu för en stund sen på min nya dator då alltså.
Det kommer upp lila där det ska vara speglingar av något, på stenarna omkring bland annat.
Jag har bara sätt det på Source. Jag har inte kört så många andra spel. Bara FEAR och ShipSim08. Men där är det inga problem. Men på STALKER hänger sig allting i början så där är det kört. Men inget rosa eller lila,, så det kan nog vara något annat fel i stalker.

Men hur gör jag för att få kallare minnen och GPU, när kylaren täcker hela grafikkortet?
just nu kör jag med öppnen dator och en 110 volts, jättestor fläkt som blåser under på grafikkortet.

PC: Windows 10 Pro x64 | ASUS Z270 ROG MAXIMUS IX CODE | Intel i7 7700K 4.2 GHz | Crucial 2x8GB@2400MHz | ASUS GeForce GTX 1070 8GB DUAL OC | Samsung 960 EVO 500GB | WD Red 2TB | Corsair TX650M 650W | Deepcool Tesseract ATX

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Dorada
Registrerad
Mar 2007

Välkommen till klubben,har samma jävla problem.
Har dock ett 2900XT.
Är inne på mitt andra nu,men samma jävla fel. Plus lite andra artefakter överallt,t.ex skrivbordsbilden.

His gemstones, they fruity pebbles,
just like Flinstones.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Pajala
Registrerad
Jun 2007
Citat:

Ursprungligen inskrivet av -8-DEAMON-8-

just nu kör jag med öppnen dator och en 110 volts, jättestor fläkt som blåser under på grafikkortet.

110v? är det inte 220v i jacket

amd 5000+,xfx Geforce 8600gt,4gb ram

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Norrköping
Registrerad
Jan 2006

nä inte den fläkten.
Den är en gammal fläkt som sitter i en passiv (ovanligt men bra) 110 volts adapter. Inget speciellt.
Jag ställde den i datorn.

PC: Windows 10 Pro x64 | ASUS Z270 ROG MAXIMUS IX CODE | Intel i7 7700K 4.2 GHz | Crucial 2x8GB@2400MHz | ASUS GeForce GTX 1070 8GB DUAL OC | Samsung 960 EVO 500GB | WD Red 2TB | Corsair TX650M 650W | Deepcool Tesseract ATX

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Okt 2006

Alltså De e inte fel på ATI eller något sånt Hände på mit 6600le änder på mit x1950xt nu ochså hjälper oftast om man tabbar in och ut några gånger så försvinner det eller startar om spelet inget fel på datorn eller så kan möjligt vis vara något med minnerna

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Norrköping
Registrerad
Jan 2006

jaha,
Och på mitt FX 5700 blir det också faktiskt lite rosa och svarta prickar.

PC: Windows 10 Pro x64 | ASUS Z270 ROG MAXIMUS IX CODE | Intel i7 7700K 4.2 GHz | Crucial 2x8GB@2400MHz | ASUS GeForce GTX 1070 8GB DUAL OC | Samsung 960 EVO 500GB | WD Red 2TB | Corsair TX650M 650W | Deepcool Tesseract ATX

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Luleå
Registrerad
Apr 2007

Kommer ihåg att jag hade liknande grejer på t.ex. Dust i CS efter att jag bytt texturer i en annan hlmod. så det är nog där felet sitter. Inte grafikkortet

 Macbook 2.16GHz, 1GB RAM, 120GB HDD
 iPhone, 8GB
 iPod Nano, 4GB

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Sep 2003

Ibland löser det sig med byte av drivrutiner.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
SueCia
Registrerad
Apr 2002

Exakt sådär blev det för polaren när han gjorde en sån där softwaremod på ett Radeon 9800 kort för att låsa upp pipelines, från 8 till 16 tror jag det var. Kommer inte riktigt ihåg, var så länge sen.

Men om det bara är i CSsource så är det inte bara så att du saknar nån direct X komponent eller dåliga drivers?

Tänker att det kanske är någon speciell shader eller annan effekt som inte fungerar som det ska.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Nov 2005

Det där har hänt för mig med mitt gamla grafikkort (i den gamla datorn) texturfel, jag installerade om hela steam så var det fixat.

Laptop : Thinkpad X200S

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Jul 2007

Det där händer för att Source-motorn dumpar RAM när man tabbar in och ut eller liknande. Det här löser sig alltid, jag repeterar, alltid, efter att jag tappar ut och in en gång till.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Schweden
Registrerad
Nov 2005

Det är för att du saknar texturerna.

Neun und neunsich.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Lund
Registrerad
Aug 2003

Den där texturen e typ default texturen, den kommer upp när den texturen som egentligen ska visas inte finns på hårddisken. Jag gissar på att det e nån nerladdad bana det e på? Isåfall e det just texturen som fattas och inte din dator det e fel på

[Asus P5Q-E] [Q6600 G0 @ 3,6 ghz] [Scythe Yasya] [Gigabyte Gtx 460 1gb] [4x2 Gb Kingston HyperX PC8500] [OCZ ModXstream Pro 700 W ] [Crucial M4 128 gb ]
HTPC - AMD Athlon X2 5050e - M4N78-VM - Kingston HyperX 2 GB - Seagate 7200.12 1 TB - Seagate Green SATA III 2TB

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Fagersta
Registrerad
Dec 2006

"Det lättaste tipset är att stänga ner spelet och starta om steam." Därför att exe inte orkar med så mycket, t ex om ni har friends,find servers och options ni har på mycket som tar på Cpu :n då kan det hända. Om ni ska spela ett spel så ska ni stänga ner allt utom spelet. Annars tar allt på cpu och datorn får jobba mera!

,,,

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Helsingborg
Registrerad
Aug 2002

Då skall jag också kommer med en alternativ lösning.

Hade detsamma problem inte bara med source motorn utan andra spel också.
I mitt fall var det alldeles för dålig PSU som var problemet.

Apple iMac early 2009 (ATI 4850)
Apple Mac mini 2011 (server)
Apple Mac mini 2012 (Plex-server)
Apple Macbook Pro 2011 15-tum (när iPad inte räcker till)
PSN ID:iller Xbox live:illerG Wii U:illerG Switch:iller

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Nov 2006

Jag får också rosa väggar ibland i CS när jag ändrar videoinställningar...

Hjälper ibland att TABa ur o tebax i spelet.

Ska försöka optimera allt lite bättre fick ihop nya datorn idag.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Malmö
Registrerad
Feb 2006

så blir det om jag tabbar ur under loading..