"Vitt hörn" på skärm - ska man byta?

Permalänk
Medlem

"Vitt hörn" på skärm - ska man byta?

Jag har som bekant nyligen skaffat en Eizo S2411W och varit riktigt nöjd fram tills för, tja... några minuter sedan. Har varit borta hela kvällen och nu när jag kommer hem och startar igång datorn så har det blivit att högra hörnet på skärmen blivit mycket ljusare. Inte så stor del och syns ju mest mot svart bakgrund, men ändå... Jag kanske är lite kinkig men det känns otroligt störande bara att veta att det finns där.

Frågan är om det helt enkelt är sånt man får leva med och jag bara är åt h-vete för petig... eller om sånt är att räkna som fel på produkten? Det är alltså inte så mycket och tycks bli bättre när skärmen stått på lite, men tja... som ni säkert förstås känns det lite störande att betala dyra pengar så är det inte perfekt sedan.

Jag vet ju inte riktigt vad man får tolerera hos en LCD-skärm heller, de flesta tillverkare accepterar ju t.ex. en del pixelfel så...

Ps. Nu när jag suttit ett tag här vid datorn har det nästan försvunnit helt. När jag startade igång burken var min spontana reaktion typ; "OMG WTFBBQ!?"... nu är det rentav svårt att upptäcka om jag inte letar efter det. Är detta ett normalt betéende? Jag har då inte varit med om det förrän nu...

Permalänk
Geeks
SweClockers

Det som du beskriver kallas för "leaking" och är något som alla lcd-skärmar med ccd-belysning får dras med. Vissa värre än andra, men du kommer aldrig helt undan problemet. (plan yta som ska belysas med x antal lysrör, du får aldrig helt jämn belysning)

Ring och hör med Eizo, de ska ha bra support har jag hört.

Visa signatur

» Kontakta oss » SweClockers på Facebook » SweClockers på Youtube » Blips of SweClockers (Spotify)
» Pappa till Moderskeppet » SweClockers chefredaktör 2007–2015

Permalänk
Medlem

Jo, jag har också förstått att i viss mån får man dras med det på alla LCD;er. Grejen är bara att tidigare har jag endast märkt det om jag verkligen undersökt skärmen petnoga, då man kunnat se svaga antydningar till "leaking"(och då är det alltså verkligen lite).

Nu senaste gångerna jag startat upp burken har det varit mycket tydligare, och framförallt ena hörnet. Men det verkar försvinna och bli som vanlig när skärmen blivit varm.

Jag ska ta och ringa Eizo och fråga. Så länge det försvinner när skärmen blivit varm är det ju såklart inget problem alls, men det vore bra att veta ifall det är ett normalt betéende så det inte är något fel på skärmen.

Apropå Eizo's support har de i varje fall varit både kunniga och hjälpsamma när jag stört dem med en massa dumma tekniska frågor.