Ett par frågor angående chassi bygge.

Permalänk
Medlem

Ett par frågor angående chassi bygge.

Tjenare!

Jag har funderat en tid att börja bygga ett chassi och då har jag lite frågor angående det hela.
Har tänkt mig bygga ett litet ”barebone” chassi (som en liten kub) i nå slags plåt (eller ska första bygget vara i trä?).

1. Vart kan jag köpa plåt?

2. Hur böjer jag plåten? Eller kan man snacka med nå plåtslagningsföretag så gör de bara delarna som man själv sen svetsar eller nitar ihop. Vilket är bäst nita eller svetsa? (finns det nå bättre?)

3. Vad ska jag ha för tjocklek på plåten? Och hur ska jag skära i den? (sticksåg?)

4. Vet ej om detta är möjligt men jag tror jag har sätt att folk har moddat om sin cd/dvd rom så att saken man lägger skivan på inte åker ut utan att det bara är ett hål man stoppar skivan i och om man vill mata ut den så trycker man på knappen då åker bara skivan ut? (har jag drömt detta?) (om det inte går o fixa kan man köpa en sån nånstans?

5. På fronten vill jag bara ha hålet till Dvdn, ingen påslagningsknapp vill kunna sätta på datorn med en fjärr. Har kollat runt på swec och hittat dessa 2.
http://www.elfa.se/elfa-bin/setpage.pl?http://www.elfa.se/elf...

och

http://www.kjell.com/content/templates/shop_main_details.aspx...
http://www.kjell.com/content/templates/shop_main_details.aspx...

Och då undrar jag vad är det för skillnad på dessa två? Kan signalen sändas genom väggar? (om nej kan ni rekommendera någon produkt som gör det) Behövs det nåt mer för att få dessa att fungera som poweron knapp, så som elförsörjning motstånd eller nåt?

Jag tror detta är allt jag behöver veta. Hoppas ni har tid/vilja o hjälpa mig

Permalänk
Medlem

4. Det är en speciell typ av dvd-spelare som kan köpas lite här och var, tror pioneer har några modeller.

Permalänk
Medlem

1. järnhandel / bauhaus

2. Beror på hur mycket du vill böjja den och hur tjock plåt du väljer att ha, sen hur pass kreativ du är. Men lättaste är ju helt klart att lämna bort till någon plåtslagare eller något liknande för att böjja och svetsa. Att nita håller mycket bra, alldeles tillräckligt för ett datorchassie.

3. 2-3mm blir alldeles lagom. Lättaste sättet att skära är ju att ha en kapmaskin. Att såga för hand kommer ta lång tid och blir inte heller lika bra som med en kap!

4. Se Eriik's svar.

5. Ja det kan sändas genom väggar då det är "radio-frekvens".

Permalänk
Medlem

tack så mkt skillz och Eriik