Separat chassie för hårddiskarna? [BILDER]

Permalänk
Medlem

Separat chassie för hårddiskarna? [BILDER]

Hejsan!
Jag tänkte använda ett extra chassie där en coolermaster 4-in-3 device skall sitta, tänkte ställa det extrachassiet på mitt nuvarande och med hjälp av 1meters satakablar använda mig av något av denna typen för att förgrena chassina:

eller

Frågan är bara om det kommer bli problem med signalförlust då det blir först en intern sata kabel mellan diskarna i det andra chassiet till den där baksaken och sen en en halvmeters kabel med låsclips mellan chassina och sen en halvmeters intern kabel i det nuvarande chassiet till kontrollerkortet.
= 2 meter satakabel och 2st förgreningar.
Blir även liknande strömm saker:

Tror ni jag kan lösa detta på något sätt? Då mitt P182 chassie inte får rum med mer diskar Och har jag bara en coolermaster 4-in-3 device samt 4 extra diskar i ett extra chassie så blir det inte så mkt ljudnivå

Vad tror ni, är detta en dålig idé

MVH radimax

Permalänk
Medlem

eSata ftw

Permalänk
Medlem

Finns det externa hårddisk-kabinetter med stöd för sata2 diskar? isf kan du köpa en sådan och ta "kontrollerkortet" därifrån och koppla in flera

Permalänk
Medlem

Eller så stoppar du i en sån här i det externa kabinettet:
http://www.dustinhome.se/ProductDetails.aspx?ProdID=501011448...

//Unigas

Permalänk
Medlem

De där var ju lite intressanta.

Eller kanske för bättre prestanda?
http://www.lycom.com.tw/ST134MR5.htm
http://www.lycom.com.tw/ST131M.htm

Kanske man ska ta till sig och bygga något användbart.

EDIT:
Någon som vet vilken skillnad i prestanda det blir med att använda vanliga eSata med Port multiplier eller köra på Infiniband multilane 4x-anslutning?