Tröttnat på spel, bara jag?

Permalänk
Medlem

Jag håller med till 100%, det görs helt enkelt inga nya banbrytande spel längre utan spel som vi större delen nästan kan spela igenom sovandes, just på grund av att dem är alla så lika.
Jag gillar NWN rejält, och när NWN2 kom ut var det pricken över i't, så underbart spel som totalt ignorerar alla andra "sätt" att göra en RPG, just därför gillar jag Bioware, dem ger inte ett skit i hur andra gör sina spel.
Och för övrigt, just därför jag gillar MMORPG också, självklart må det vara lite "slaktamonster123" hit och det men allt som allt brukar det skilja sig rätt grovt mellan två MMORPG'n.
Kolla bara på EVE till exempel, helt underbart och man tröttnar aldrig helt enkelt då man inte behöver spendera 500 timmar om dan (ja vadå har du aldrig bott i en planet som inte har 500 timmar på en dygn? ).
I alla fall, det är samma med Crysis, underbar grafik och allt, men storyn känns så otroligt tråkigt att det slutar med att jag skiter i att stealtha och bara hoppar in i smeten och dödar koreanerna som om dem vore dockor.
Och oftast blir inte spelet svårare när man ändrar svårighetsgrad utan bara mer Irriterande, som till exempel i Call of Duty 4 på veteran, fienderna är hur lätta som helst att döda men det löjligt stora granat regnet gör det hela till en otrevligt upplevelse.

/Sanazin

Visa signatur

LG OLED77CX • Intel i9 10900K @ 5.0GHz • Noctua NH-D15 • ASUS Strix Z490-H • Corsair 32GB DDR4 3200MHz • GIGABYTE RTX 4080 • Phanteks Evolv X • Corsair RM 850W V2

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Allexz
Jag "tröttnar" inte direkt utan mer... att man spelar i någon eller några timmar, är ganska nöjd med spelet men sen startar jag det aldrig igen även om det var skoj. Sen när man väl känner för att prova det igen så var det så längesen att man har totalglömt storyn eller var man ens är och hur skoj är det då....

Samma sak för mig.
Har inte spelat klart ett spel på flera år vad jag kan minnas.

Visa signatur

Stationär i5 12600KF + NH-D15S Chromax - TUF Gaming B660M-PLUS D4 - 32GB DDR4 3600MHz - Vega 56 /w Vega 64 bios + Morpheus II - 960 EVO 500GB - Phanteks Eclipse P400S TG - RM750x - AOC Agon AG271QX
Laptop Xeon W-10885M - 32GB DDR4 3200MHz - Quadro RTX 3000 - Samsung 1TB SSD

Permalänk

Tidsbrist är min största bov måste jag säga.
När man var ung så hade man ju hur mycket tid att spela som helst. Men nu när man blivit vuxen så är det så många saker man måste göra.
Detta resulterar i att man startar många spel men sedan går det för lång tid mellan omgångarna och man glömmer story och vad man höll på med. Att det kommer många bra spel gör det inte lättare för man vill ju testa dem också, vilket betyder att man påbörjar ännu mer spel...

Har precis fått en liten son med så man lär inte får mer tid för det
Men om en 10 år lär han väl vara på g för lite spelande också, får se fram emot de

Visa signatur

A bus station is where a bus stops.
A train station is where a train stops.
On my desk, I have a work station....

Permalänk

Community är viktigt tycker jag. Wow tillexempel, okej grafik och rätt roliga quester etc. Men det är ingen community. Inte innan level 70 iaf. Är man bra får man sitta 200timmar för att komma till level 70.

Bra spel som står på sig. Tibia, bra känsla, mycket taktik och community det gillar jag verkligen. Sen så klagar alla på den totalt värdelösa grafiken.
Men grafik kommer i andra hand när jag väljer spel. Dem får ha hur bra grafik som helst , Men det måste ändå vara roligt?

Spelar själv tibia och cs nu förtiden..

/d

Visa signatur

Dansk i Sverige, spelar alla möjliga spel men dock mest CS.

Permalänk
Medlem

Jag tror det ligger mycket i att man är stressad och tänker på andra saker än själva spelet, gör man saker när man känner sig stressad så känns det helt enkelt inte lika roligt vare sig det är spel eller något annat.

Själv sitter jag i Allexz och chif sits att jag bara lägger ner ett spel och jag tror jag vet min annledning. När jag spelar ett spel genomsöker jag varenda vrå som finns och det känns jobbigt efter ett tag men kan inte sluta även om jag vill. Fick Assassins Creed igår och sa till mig själv att jag SKA inte leta flaggor men vad gör jag? Jo jag söker igenom allt pågrund av dom j*vla flaggorna vilket drar ut på spelet något fruktansvärt så man hinner tröttna.

Även kompisar tycker det är drygt att se mig spela och då är det illa.

Visa signatur

CPU: Intel Core i5 750 2,67GHz
RAM: Corsair 8GB (2x4GB) CL9 1600MHz
GPU: Asus GeForce GTX 970 Strix
SSD: Samsung SSD 830 128GB

Permalänk

Re: Tröttnat på spel, bara jag?

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Karim
Hejsan

Jag funderar på om det är bara jag som håller på att tröttna på spel eller om standarden på spel sjunker. Jag spelar ett spel i max 2 timmar och jag tröttnar direkt oavsett, känner att det inte finns någon variation i spelen längre.

Det är inte ofta jag varvar spel kan jag säga, inte för att de är svåra men det känns jobbigt att pressa sig igenom skit.

Hur känns det för er?

Mvh
Karim

Jag känner exakt lika dant.
Börjar på ett spel som är enligt recensioner Skitbra, men kör bara 1-2 timmar för att sedan aldrig starta spelet igen då jag inte orkar vänta på introfilmen och allt laddande.
Ungefär så känner jag.

Det enda jag kan fasta för nu för tiden är spel som ger spår, t ex spela på en rankad Source server där man kan tävla och allt man gör sparas, WC3 och battle.net också.

Att börja spela singlespel med kampanj kommer jag nog inte göra mer.

Visa signatur

Snabbare än Bolt på Jolt ⚡

Permalänk
Medlem

Håller med till fullo.

Jag har väntat ivrigt på dessa releaser som släppts nu i nov.

Exempelvis.

Jericho - kul 1h sen bara massa upprepanden, och samma trista miljö hela tiden.
Crysis - Det var snyggt och vackert men vart är spelglädjen.
Witcher - Körde runt 4 timmar en kväll har inte tänkt på att starta det igen.
Timeshift - Har inte ens hämtat ut spelet på macken ännu
Hellgate - Krashade en gång efter 2 timmars spelande, har inte startat det sen dess.

Allt jag kör nu är ett koreanskt MMO som är gratis och spela och det är 10 ggr roligare än dem spelen ihop. Nej jag har nog helt enkelt tappat intresset för datorspel iaf FPS och SP-spel helt och hållet och det känns förjävligt.

Tror att t ex Diablo 2, Heroes III och FFVII har gett mig mer spelglädje än alla spel jag kört senaste 3 åren tillsammans

Visa signatur

Dator 1: EVGA SuperNOVA Gold 750W | DELL S2340L 23"" | Sapphire Radeon R9 280X Dual-X OC | Intel i5 4670k@4.4Ghz | Asus Z97-a | Samsung 830 128GB SDD | Corsair DDR3 1600mhz 8GB | Win 8.1 Pro | HAF 912 Plus

Permalänk
Medlem

1. Det har ingenting att göra med att spelen blivit sämre, för det är inte sant. Spelen blir bättre.

2. Jag känner igen syndromet, och tror det delvis kan handla om att man blir äldre. Det är en jättefaktor. Tänk bara när man var liten/ungdom, man sa "OMG!" till så många saker, tex bara att köpa en ny LP/CD var guld, man kunde pirra av spänning på vägen hem från skivbutiken. Eller tänk när man hyrde video och fick se barnförbjudna filmer. Spelade arkad eller var hos polare och spelade dator/TV-spel. Gå på konsert var "WOW mitt favoritband står på scenen live!" osv. Som vuxen blir man ju inte exalterad av nästan nånting längre.

3. Det gäller att byta genre. Ibland är det svaret. Jag älskade FPS som Heretic eller Return to Castle Wolfenstein förr, men nu känner jag bara "skjuta fiender, whatever..." (utom multiplayer, det är fortfarande rätt kul). När Oblivion kom upptäckte jag hur kul det är med RPG och att bygga upp en karaktär. Förr tyckte jag zombieshooters var skräp och dissade hela skräckgenren, men för ett par år sedan gav jag skräckspel en ny chans och upptäckte att de utvecklats och att det finns guldkorn som Silent Hill och Alone in the dark mfl.

4. Go online! Det är där man hittar sina addictions (eller återfinner dem efter år av glömska). MMORPGs, RTS (oj, Age of Empires II.. så jäkla kul det kan vara med RTS online), "rätt FPS", dvs när man väl hittat "sitt" FPS som man gillar stämningen och upplägget i, nåt som är lite mer avancerat än capture the flag (tex jag gillar inte Battlefield men jag älskar båda Enemy Territory-spelen).

5. Djupdyk. Inlärningskurvor suger, men det belönar sig nästan alltid. Ett avancerat strategispel tar tid att sätta sig in i innan "en runda till"-fenomenet träder igång. Ett MMORPG samma sak, det tar tid och frustration innan man förstått stridssystem och statistik, upptäckt spelvärldens utmaningar och prylar man vill ha, lärt känna trevligt folk osv. Ett RTS online tar lång tid att bemästra med alla strategier, uppgraderingar och hotkeys.

Visa signatur

Memento mori...

Permalänk

Glömde säga det!
Jag har varit en riktigt spelmänniska under mina år, och har spelat i stort sett allt.
Men som sagt, det jag skrev ovan, jag tröttnar på allt som är Single Player och inte Ger något, och då menar jag att det inte är statssystem och sånt.

MEN, lösningen för mig är: Simulatorer!
Jag har köpte precis en Logitech G25 Racing Wheel och kör rFactor, och helvete, spelglädjen är tillbaka.
Samma med IL 2 Sturmovik och en bra joystick, fixa det och spela online.
Allt som heter tomtar och troll kan jag inte spela längre.

Visa signatur

Snabbare än Bolt på Jolt ⚡

Permalänk

Grejen är att det kommer alldeles för mycket spel på en gång. Som nu i Oktober och November kommer det helt sjukt mycket spel som håller hög nivå. Spelföretagen borde lära sig att inte släppa allt samtidigt, det är bara tur att GTAIV inte kommer nu i November också. Hur man ska hinna att spela alla och samtidigt känna glädje i varje spel är svårt.
Jag har precis klarat Halo3 och nu börjar jag med Super Mario Galaxy. Man får ta ett spel i taget för annars så missar man så mycket. För ett år sedan hade jag ingen spelglädje alls, men nu är den tillbaka och det beror på att jag försöker lägga ner mer energi i varje spel, istället för att byta så fort det går emot lite.

Visa signatur

Arbetsdator: Imac 27" Core I3@3,2 Ghz, 1TB HDD. Backup: Scaleo home server 2205 2+2TB
GamerPC: Core i7 2,8 Ghz, 6GB DDR3, Geforce 2x680 Sli, 128GB Samsung 830 SSD, Corsair 750W nätagg, W7 Ultimate.

Permalänk
Medlem

Mmmm, kanske det men just nu tycker jag att det bara känns skönt att ha så många bra spel att se fram emot. Jag har inte haft spelsug på länge men nu ser jag fram emot att köra Crysis mfl.

Jag skall ta hela helgen till att spela. Beställa pizza och annan snabbmat och bara götta mig. Skall inte gå utanför dörren annat än för att hämta pizzan.

Trevlig helg på er!

Visa signatur

W2000 på 108" ramspänd, VF1000SWA, Corsair RM750x, Ryzen 5 1600 @ 3,85 GHz, ASUS Prime B350M-A, CORSAIR RGB 16GB @ 2933 MHz, SSD 850 EVO 250GB, Crucial MX500 M.2 500GB, 290x Matrix

Permalänk
Medlem

Har samma problem här, allting känns som samma gamla produkter fast i ny uppfräschad förpackning, det enda spel som jag provat det senaste året som kändes som en frisk fläkt var faktiskt COD4.

Ok allt scriptande dom använt sig av kan vara en nedsida dock så är det så pass välgjort och med en specifik inrikting att ge spelaren en kontinuerlig dos av nonstop action.

Spelar WoW också sedan säkert 1.5-2 år och det mesta jag gör där numera är att köra lite battlegrounds men suget försvinner lika fort som jag kört en runda.

Spore är faktiskt ett spel jag ser fram emot utan att försöka ha för höga förhoppningar då spel som SimCity/Civilization/C&C har alltid funkat för mig och varit något att falla tillbaks på då det blivit alldeles för tråkigt med alla shooters o deras kloner.

Eller så är det kanske som många andra tror att man börjar bli för gammal för spelandet och får svårt att finna nöje av det längre.

Visa signatur

Ryzen 9 5900X, Asus TUF X570-PLUS, XFX 6950XT, 48GB G.Skill 3600Mhz, Corsair HX650, Samsung 840 EVO 250Gb, Kingston A2000 M.2 500GB, 1+2 Tb HDD, MSI Optix MPG321UR-QD

Permalänk
Medlem

Så fort jag tröttnar på alla nya spel så plockar jag fram min gamla laptop (Pentium MMX 166Mhz) och spelar Panzer General. Måste vara en av de bättre spelen har gjorts.

Visa signatur

Asus P9X79 | Xeon 1680v2@4.4Ghz | X61 Kraken | 24gb Corsair Dominator | Intel 750 400gb | XFX 6800XT Merc 319

Permalänk
Medlem

Jag håller med Karim, men det är nog mest för att det finns så väldigt få schyssta RPGn nuförtiden. RPG är min favoritgenre och den enda som jag riktigt kan engagera mig i. Och de flesta RPGn som kommer nuförtiden är antingen remakes, asdåliga eller till nån konsol jag inte har.

Ser dock fram emot Crystal Chronicles till Wii. De nya Final Fantasy-liren till PS3 verkar också rätt intressanta, men... jag vägrar betala 5000 spänn för att lira ett RPG.

Visa signatur

CPU: AMD Ryzen 7 7800X3D CO + 2133 MHz FCLK GPU: Sapphire RX 7900 XT Pulse OC
RAM: Corsair 2x16GB 6000 MT/s CL30 (Hynix) BZ subtimings
MB: ASUS ROG Strix B650E-F Gaming WIFI SSD: Kingston KC3000 2TB PSU: Corsair RM850x

Permalänk
Medlem

Min åsikt är nog nära den helt motsatta från Pellias.
Spelen HAR blivit sämre! Tyngden läggs på helt fel ställen i spel som utvecklas nu mera. Grafik, fysik, AI och story i all ära. Men det är fortfarande långt ifrån det allra viktigaste; Gameplay! Ok, alla de förstnämnda tillför mycket till ett bra gameplay. Men man behöver verkligen ingen revolutionerande fysik eller AI för att göra spelet roligare. Ändå är det där vikten verkar läggas.
Man ska inte behöva djupdyka för att lära sig ett spel! Man ska helt enkelt inte lära sig ett spel. Man ska kunna ta upp det och ha kul med det inom 5-10 minuter. Ett spel blir inte roligare för att de har lagt till 40 nya features som att "luta sig runt ett hörn och ducka sammtidigt så motståndarna har mindre chans att se dig!"
Jag är dessutom helt övertygad om att det inte har med ålder att göra, inte i mitt fall om inte annat. Man kan fortfarande ha riktigt kul med spel, bara att det inte händer lika ofta. Det skriver jag av som att spelen har blivit sämre, samt det nedanstående.
Som Xerbee sa har man för många spel att "testa", man hinner inte fastna för allt för många. Alt. kommer man i kontakt med så mycket skit mellan det goda, att det helt enkelt blir ens helhetsbild, "majoriteten av spelen var skit" -> "Spel är inte lika kul längre." Det finns såklart en ganska simpel lösning på det här, men köper sina spel helt enkelt. Folk köper trotts allt inte ett spel som "kan verka lite coolt", lik förbannat laddar folk ner det för att märka att det faktiskt var skit. Dock tror jag inte många kommer ta till sig av denna ide.

Visa signatur

"Some poor, phoneless fool is probably sitting next to a waterfall somewhere, totally unaware of how angry and scared he's supposed to be." - Duncan Trussell

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Allexz
Jag "tröttnar" inte direkt utan mer... att man spelar i någon eller några timmar, är ganska nöjd med spelet men sen startar jag det aldrig igen även om det var skoj. Sen när man väl känner för att prova det igen så var det så längesen att man har totalglömt storyn eller var man ens är och hur skoj är det då....

Precis sådär är jag med. Så har det blivit med Bioshock. Började spela. KLarade några banor men sen efter det så dog jag lite och la ner. Den dagen. en har jag inte börjat spela igen^^ Har spelat klart WIC, Timeshift och S.T.A.L.K.E.R. i år tror jag. Ahh portal också men det var ju så kort:P Men de flesta spela lägger jag ner.

Men det finns inga spel som jag verkligen fastnar för. Vill spela sånna där gamla RPG/Äventyrspel som det fanns en massa till PS förr. dessa gillade jag ritkigt mycket. Spel som håller i 10-24 timmar är imte mycket att hänga i granen.

Edit: 0om det är för att man känner sig för vuxern och inte hittar spänningen i spel längre så kanske man ska gå med i främlingslegionen. Där får du garanterat spänning:P Mycket mer adrenalinpumpande kan man nog inte få. Men jag skiter nog i mitt eget förslag dock:P

Visa signatur

HD5770 1GB| Phenom 2 x2 555 3.2ghz BE@ x3 3.6Ghz| 2x2048ddr3 corsair xms3 1600mhz | Corsair HX520w | HP w2207| Antec 180b

Permalänk

Det finns ju en massa "abondonware" spel som är helt ok, för de som klarar av avsaknaden av 3dgrafik dvs.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av jonteyayo
Synd bara att den nya expansionen till NWN2 är så jävlig, höll på och lirade nyss men blir så less på "hunger" skiten så jag stängde ner det.

Hade inget problem personligen med detta, kräver lite mer planering kanske

Med Tony K:s AI så är MotB det klart bästa spel jag spelat i år

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Gibbon87
Min åsikt är nog nära den helt motsatta från Pellias.
Spelen HAR blivit sämre! Tyngden läggs på helt fel ställen i spel som utvecklas nu mera. Grafik, fysik, AI och story i all ära. Men det är fortfarande långt ifrån det allra viktigaste; Gameplay! Ok, alla de förstnämnda tillför mycket till ett bra gameplay. Men man behöver verkligen ingen revolutionerande fysik eller AI för att göra spelet roligare. Ändå är det där vikten verkar läggas.
Man ska inte behöva djupdyka för att lära sig ett spel! Man ska helt enkelt inte lära sig ett spel. Man ska kunna ta upp det och ha kul med det inom 5-10 minuter. Ett spel blir inte roligare för att de har lagt till 40 nya features som att "luta sig runt ett hörn och ducka sammtidigt så motståndarna har mindre chans att se dig!"
Jag är dessutom helt övertygad om att det inte har med ålder att göra, inte i mitt fall om inte annat.

Heh, okej. Jag håller helt med om att gameplay är det överlägset viktigaste i spel, men jag tycker att även på den fronten spelen faktiskt har blivit bättre (sakta bättre överlag). Bioshocks gameplay är bättre än Dooms. Supreme Commanders är bättre än det första Command & Conquers. Oblivions är bättre än Dungeon Masters. Gameplay tycker jag f.ö. är lite svårdefinierat, men som du själv säger, förbättrad AI och story kan starkt bidra till ett bättre gameplay.

Näe, man borde inte _behöva_ djupdyka i spel. De ska vara kul från första minuten. "Easy to learn but hard to master". Men verkligheten är ju inte sådan, så det var bara ett tips för de som liksom mig själv ofta lägger ett spel på hyllan efter 30 minuter, utan att riktigt orka ge det chansen.

Jo då, åldern är en negativ faktor, tyvärr. Har du tänkt på hur ungdomar alltid säger att vuxna är tråkiga? Det måste ju ligga nånting i det...

Visa signatur

Memento mori...

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Pellias
Jo då, åldern är en negativ faktor, tyvärr. Har du tänkt på hur ungdomar alltid säger att vuxna är tråkiga? Det måste ju ligga nånting i det...

Och lösningen är: "När jag blir stor..."
Våga vägra växa upp!

Visa signatur

Xbox Live - Firaphex
Jag har inte alltid rätt, men jag utgår från det tills jag ser bevis på annat. Citera för svar
2008-06-18, Dagen då integriteten ställdes tå mot tå med maktmissbruket och förlorade.

Permalänk

Spelen är inte tråkiga, men fler spel borde komma ut, jag klarar ett spel generellt mellan 1 och två dagar (inte 24-48 timmar effektiv speltid dock)... och sen måste man vänta typ ett halvår innan ett medelbra spel kommer ut igen, då går man tebax till BF serien eller SC: Source (1.6 suuuuuger!) vilket börjar bli jävla enformigt

sen nån gång ibland rundar jag HL serien på nån vecka samt DooM serien på typ en halv vecka...

Sen lirar jag WiC nån dag i veckan en timme eller två...

Visa signatur

| AMD Ryzen 9 7950X3D @ 5.6ghz | Asus STRIX RTX 3080 | Asus B650E-I | Toshiba 512GB NVME | Samsung 970 Pro 1TB NVME | Kingston 1TB Hybrid | PNY 2TB SSD | 32 GB G.Skill Trident 6400 CL32 DDR5 | EK Nucleus CR240 Lux AIO | ASUS Loki 1000W SFX-L | SSUPD Meshroom S |

Permalänk
Medlem

Jag tycker likadant, faktiskt..., Man hittar ett nytt spel lirar det i några timmar, lägger det på hyllan och där får det damma.
Counterstrike håller faktiskt, men jag lirar det nästan aldrig heller.
Dock tycker jag det är väldigt roligt att lana, och kul att lira div. spel där men då är man med kompisar, man sitter inte ensam hemma framför burken o mögglar:P

Visa signatur

Asus Zenbook UX32VD-R4002V.

Permalänk
Medlem

Exakt sådär känner jag kan tycka att ett spel är bra men "orkar" inte starta det igen eller vill bara inte göra det även om det var roligt.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Allexz
Jag "tröttnar" inte direkt utan mer... att man spelar i någon eller några timmar, är ganska nöjd med spelet men sen startar jag det aldrig igen även om det var skoj. Sen när man väl känner för att prova det igen så var det så längesen att man har totalglömt storyn eller var man ens är och hur skoj är det då....

Visa signatur

Blank