Blu-ray är mycket populärare än HD-DVD

Permalänk
Medlem

Jag är fortfarande nyfiken på hur det går med de där "billigare att tillverka"-br-skivorna som inte ens är kompatibla med dagens spelare...

I vilket vall så spelar det mig ingen som helst roll... Skivor är onödigt skräp, oavsett format. Helt absurt dyra, dålig hållbarhet och mer ett verktyg för industrin än för användaren. Går det inte att spela upp från någon form av hårddisk eller minne så är det inte värt att spela upp. Tacka vet jag mediastreaming från dator -> myshörna

Visa signatur

Xbox Live - Firaphex
Jag har inte alltid rätt, men jag utgår från det tills jag ser bevis på annat. Citera för svar
2008-06-18, Dagen då integriteten ställdes tå mot tå med maktmissbruket och förlorade.

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av AndreaX
1. regionerna sig är inte fördelen, (dock är hur de är uppdelade en förmildrande del iaf) men fördelen jag menar är tex (kanske av det ökade utrymmet..) detta:

BluRay och HDDVD

noterar du nått intressant i specifikationerna som skiljer?

detta är inte unikt heller. så BluRay är alltså helt klart det mer importvänliga formatet för den stora massan nu. för även om det mest är entusiaster som importerar senare, och förmodligen enbart sådana nu i det tidiga stadie formaten är idag så är det långt ifrån oviktigt för de flesta, och även entusiaster har ju vanligt folk runt sig vanligen.

denna fördel ger även sekundära fördelar i tillverkningskostnader som en del menar är viktigt, så detta bör ni ju ta till er isf..

2. visst, men det är på sikt lika frivilligt som det är för en tjock unge att inte ta en kaka till när faster Greta erbjuder.

3. förutom att detta är ett rätt tramsigt argument om man verkligen påstår sig vara filmköpare, (varför i hela friden skulle jag ens vilja ha in min 50GB stora film som en iso på en HDD ens om jag ser den dagligen under en månads tid eller om HDDs i framtiden alltid är över 10TB?) om man vill se BluRay går det utmärkt bra att göra det utan att bland in en HTPC, och om man envist måste göra det så får man ha en med HDCP även med HDDVD framöver, för inget filmbolag kommer vara intresserade att underlätta piratandet, särskillt inte efter formatkrigets slut även i den tveksamma möjligheten att det är HDDVD som är kvar då.

3B. nej, nej, nej, BD+ är inget konsumentproblem. förklara gärna hur utan att gå in på samma ogenomtänkta invändningar som tidigare punkt. BD+ är förresten inget krav på BluRay om även jag får använda ologiska invändningar. däremot verkar ju även det vara knäckt snart..

http://en.wikipedia.org/wiki/BD%2B

1.
Jag antar att du menar att det fanns mer undertexter och ljudspår på Bluray-skivan. Detta är naturligtvis mycket intressant om det överlag är såhär, har inte sett någon statistik på detta. Ju mer globalt desto bättre! Men jag ser inget i HD-DVD specifikationerna som skulle hindra tillverkare från att lägga till fler undertexter eller ljudspår. Är det något specifikt med HD-DVD som gör att tillverkarna inte gör skivorna lika globala?

2.
Jag inser också att inget filmbolag kommer att släppa skivor utan AACS inom en överskådlig framtid. Men kolla bara vad som har hänt med musikbranschen, fler och fler bolag släpper sin musik DRM-fri. Detta alternativ existerar inte ens med Bluray.

Min familj har en DV-kamera som används hyfsat flitigt. Vi redigerar och bränner ner filmerna på DVD. Om vi går över till en HD-kamera och vill bränna våra filmer på Bluray MÅSTE vi kryptera innehållet. Nycklarna delas ut av AACS, förmodligen med en saftig avgift som följd.

3.
Jag har mellan tummen och pekfingret 100 DVD-skivor (helt äkta, köpta för riktiga pengar) som står och dammar på en hylla. Jag har aldrig ägt en stationär DVD-spelare i hela mitt liv. Jag har varit helt beroende av program som avkrypterar CSS från DVD. Är jag en dålig pirat i dina ögon? Jag vill i alla fall kalla mig både filmälskare och filmköpare.

Jag köpte mig en ny dator förra året. Grafikkortet var ett X1900XT och kostade 2700:-. Tyvärr stödjer inte detta grafikkort HDCP. Vi säger att AACS blir helt knäckt men att BD+ förblir oknäckt. Vad tycker du är mest konsumentvänligt för mig? Köpa ett nytt grafikkort som stödjer HDCP så jag kan köra skivor med BD+? Kolla på HD-DVD utan att behöva göra någonting alls utan några som helst avgifter. Sen att jag behöver skumma applikationer igång bara för att bli av med AACS är ju helt sjukt det med. DRM och kopieringsskydd är ALLTID dåligt för den köpande konsumenten har du dessutom två lager av det är det extra illa.

Precis som du skriver knäcks förmodligen AACS och BD+ (snart?). Då (och till viss del nu) kommer pirater fritt kunna ladda hem sina HD-filmer utan jobbig DRM och kopieringsskydd. Dom kan dessutom koda om sina filmer till ett mer lätthanterligt format (x264 kanske?). Som pirat är dina möjligheter mer eller mindre oändliga.

Vilka är vinnarna här? Köpande konsument eller piraten?

Missförstå mig inte, för mig handlar det egentligen inte om HD-DVD vs. Bluray. Båda formaten använder sig av tveksamma metoder för att skydda sig mot lovlig och olovlig kopiering. HD-DVD råkar bara vara formatet som är mer konsumentvänligt.

Permalänk

Efter att ha hållit på blueray så har jag bytt till att föredra HD-DVD !

HD-DVD är mer konsumentvänligt och kommer antagligen fungera bättre än Blueray i vardagsbruk.

Vi konsumenter ska inte göda de företag som motarbetar våra intressen och rättigheter!

Permalänk

Tror faktiskt oxå en sådan "fjantig" grej som namnet spelar större roll än vad många tror, Blue-Ray låter mer nytt och framtid än HD-DVD. När man överhör mindre insatta runtom tror många att Blue-Ray är det nya och HD-dvd bara är någon konstig DVD...

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av bomber3
Inte jag alla fall, men blåst är jag inte

Kallar man anhängare av det ena formatet för blåsta får man nog finna sig i att bli anklagad för att vara fanboy.

Permalänk

Anledningen till varför BlueRay har sålt mest tror jag personligen beror på PS3an.

Inga spel = film istället.

Nej nej, inget fanboy snack nu, men jag tror att folk vill utnyttja sina tusenlappar på något, så de köper blue ray filmer.

De med xbox spelar och tänker nog inte så mycket på att köpa till en extern spelare och HD DVD filmer.

Men det är klart, HD DVD spelarna är ju riktigt billiga på vissa ställen (2500 kr med 5 filmer så jag på ElGiganten, kanske skitspelare?)

BlueRay spelarna är väl vad jag vet betydligt dyrare fortfarande?

Visa signatur

Vad kan man köpa idag?

Permalänk
Medlem

Blu Ray är inte Sonys eget format, de ggr Sony har samarbetat med andra bolag så har deras format vunnit, se på CD och DVD tex... På BD sidan står ju dom riktigts stora bolagen, Hitachi, LG, Panasonic, Pioneer, Philips, Samsung, Sharp, Sony, and Thomson, där har ni dom riktigt stora elektronikbolagen, med kommersiella lanseringar som kassetten, vhs, cd och dvdn.

Visa signatur

Du som inte behärskar när du skall använda de och dem så finns en mycket enkel lösning. Skriv dom så blir det inte fel.
Första egna datorn -> ZX Spectrum 48k '82.
Linux Mint, Asus B550-F, Ryzen 5600X, LPX 64GB 3600, GT730

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Tempel
Blu Ray är inte Sonys eget format, de ggr Sony har samarbetat med andra bolag så har deras format vunnit, se på CD och DVD tex... På BD sidan står ju dom riktigts stora bolagen, Hitachi, LG, Panasonic, Pioneer, Philips, Samsung, Sharp, Sony, and Thomson, där har ni dom riktigt stora elektronikbolagen, med kommersiella lanseringar som kassetten, vhs, cd och dvdn.

Att stora märkesnamn spottar ut media och spelare spelar ingen som helst roll om inte producenterna av innehållet till dessa medier hänger på. Och så vitt jag vet så hoppade väl iallafall Paramount på hd-dvd (läste nått om det iallafall)

Sen om hela högen med Sony, LG, samsung och de andra så utvecklar någon magisk ny teknik där man kan lagra hundratals GB och som kostar två tuggummin och en kaffe att tillverka så gör det ju inte mycket nytta, om det inte finns någon som faktiskt vill lagra någonting på det. Det är med andra ord inte tillverkarna som när det kommer till kritan har makten.

Visa signatur

Xbox Live - Firaphex
Jag har inte alltid rätt, men jag utgår från det tills jag ser bevis på annat. Citera för svar
2008-06-18, Dagen då integriteten ställdes tå mot tå med maktmissbruket och förlorade.

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Gwingis
http://n4g.com/tech/News-76711.aspx

billigaste spelarn jag hitta på komplett kosta 3300 kr, man får en 40gb ps3 som ger så mycket mer om man lägger på en tusenlapp. Xbox360 addon kan vi glömma eftersom då kommer xbox360 upp i ps3 priset.

Det är samma sak där, olika bolag går till olika format. Såg för några dar sen en bild på en japansk butik som reklamera ps3 genom att man kan se HD porr på den.

hitta den : http://kotaku.com/gaming/japan/shameful-blu+ray-porn-promoted...

Reklamera
Genom att framställa en reklamation gör man anspråk på att få varan utbytt eller får ersättning på grund av fel i den mottagna varan. Bestämmelser om reklamation finns i köplagen och avtalslagen.

Var inte det du menade tror jag. Var nog annonsera du menade:-)

Visa signatur

Ryzen 7 7700
Gigabyte B650 Eagle ax
2x16 GB RAM
Sapphire Radeon RX 7800 XT PULSE

Permalänk
Medlem

Jag vet inte vad jag föredrar. Har både HDDVD och Blu-ray så det spelar ingen roll för mig.

Visa signatur

System: CPU: AMD Ryzen 9 3900X, MB: Gigabyte X570 Aorus Elite, Minne: Corsair 32GB DDR4 3200MHz, GPU: Asus GeForce RTX 2080 Super ROG Strix Gaming OC

Permalänk

h0h0.
Denna tråden kräver ett bokmärke!
Om ett år eller två så ska jag väcka denhär tråden igen

Permalänk
Medlem

Jag personligen bryr mig inte så värst mycket.
Blir det bluray? Nice! Funkar perfekt med mitt PS3.

Blir det HD-DVD? FUCK! Men då köper jag väl en hddvd-spelare..
Problem solved.

Jag är en sån som automatiskt ställer mig i mitten när såna här problem tillkommer för att inte kunna bli begränsad.

Fast jag röstade på Bluray

Visa signatur

- Åldern har tagit ut sig i form av bekvämlighet -
------- Playstation 4/5 - Nintendo Switch -------

Permalänk

Var dom tvungna att komma med HD-DVD? Iofs så är det alltid bra med konkurrens. Men detta tjat hit och dit.
Jag vill ha bra bild och bra ljud. När detta blir mer etablerat så kommer jag köpa filmer som en galning. Som på VHS-tiden.

Okomprimerat ljud, så det blir BR för mig.

Visa signatur

3570K | Asus P8Z77-V Pro | Corsair 16GB | Asus 7970T DCII | Fractal Design R3 | Phanteks PH-TC14P | Svintyst

Permalänk
Medlem

Jag hoppas på att fler kombo-spelare kommer fram som stödjer båda formaten.

Tänk om man har t.ex HD-DVD spelare, så vill man verkligen se en film, som inte finns på HD-DVD, bara på Blu-ray. Sur cirkel där...

Visa signatur

Hiroshima 45, Tjernobyl 86, Windows 95.

Leeloo Dallas Multipass

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av UltraMarine
Efter att ha hållit på blueray så har jag bytt till att föredra HD-DVD !

HD-DVD är mer konsumentvänligt och kommer antagligen fungera bättre än Blueray i vardagsbruk.

Vi konsumenter ska inte göda de företag som motarbetar våra intressen och rättigheter!

Kan du förklara lite vad du menar med "motarbetar våra intressen och rättigheter"? Vad gör HD-DVD mer konsumentvänligt, är det lättare att trycka in skivan?

Visa signatur

Battlefield: sscrappyy

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av belga
Att stora märkesnamn spottar ut media och spelare spelar ingen som helst roll om inte producenterna av innehållet till dessa medier hänger på. Och så vitt jag vet så hoppade väl iallafall Paramount på hd-dvd (läste nått om det iallafall)

Sen om hela högen med Sony, LG, samsung och de andra så utvecklar någon magisk ny teknik där man kan lagra hundratals GB och som kostar två tuggummin och en kaffe att tillverka så gör det ju inte mycket nytta, om det inte finns någon som faktiskt vill lagra någonting på det. Det är med andra ord inte tillverkarna som när det kommer till kritan har makten.

Nu har ju flera av dom nämnda egna skiv och filmbolag och som du vet så när dom stora går samman så har dom produktionsmedel nog att masstillverka så att priset blir rätt för konsumenten.

HD-DVDs enda argument är att det skulle vara billigare att producera skivor och glömmer bort att ny teknik må vara dyrare än gammal initialt men oftast så när volymen kommer igång så blir det billigare och har varit så vid varje teknikbyte.

Flera tidigare varianter på att expandera befintlig teknik har misslyckats, DCC och SACD tex och HD-DVD kommer möjligtvis bli en marginalspelare på vissa marknader för att inte finnas alls på en del.

Visa signatur

Du som inte behärskar när du skall använda de och dem så finns en mycket enkel lösning. Skriv dom så blir det inte fel.
Första egna datorn -> ZX Spectrum 48k '82.
Linux Mint, Asus B550-F, Ryzen 5600X, LPX 64GB 3600, GT730

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av 925
...text...Men hur många har idag kvar sin första dvdspelare? (när dvd formatet var relativt nytt för konsumenter)

Jag har ^^.
Den sitter i min systers dator. Kanske inte var bland de första men jag köpte den när de flesta började skaffa DVDspelare istället för VHS (Men vi köpte en VHS för 2000:- och sedan en grymt överprisad DVD recorder nästa år).

Permalänk
Medlem

och jag. (se nedan)

Citat:

Ursprungligen inskrivet av stefanpson
Ja det kanske inte är så konstigt att Blu-Ray säljer bättre. Har man köpt en 360 finns det massor utav spela att sätta tänderna i.

Och som lite offtopic: Varken Xbox eller PS2 var något att hänga i julgranen när det kom till att spela DVD-film. Hur i allsin dar kommer det se ut när PS3 skall spela film om 1-2 år. Sony skryter ju redan om 2e och 3e generationens Blu-Ray spelare.

Och för att sprida lite mer salt i såret. Sony har inte varit särskillt bra på att övertyga om att deras format är det man för välja: ATRAC, MiniDisc, Betamax.

intressant, här har vi alltså en Xbot som har rakt motsatt åsikt mot de flesta andra. har jag aldrig råkat på tidigare att nån sån anser att PS3 främst är en säljare av BR-film faktiskt. jag har förvisso 2 fler BR-filmer än PS3-spel. (7) men jag finner däremot än idag inget spel på XBox360 lockande nog för att stå ut med den trasiga och störande hårdvaran igen, och film på den är ju inte ens på kartan.

ja men nu är PS3 en bra spelare jämfört med andra. det var inte PS2 eller XBox jämfört med andra vare sig när de kom, (urusla är mer korrekt uttryckt) och naturligtvis inte senare. min första DVD (en Pioneer DV505) har fortfarande en bra bild jämfört både med dagens mindre bra och genomsnittliga spelare. att bara anta saker baserat på separata historiska händelser funkar inte för sånt här.

*stön* en historielektion ..igen: förutom Betamax som var ett av 2 format som inte blev "standarden" (Video2000 var det andra) så är alltså flopparna du talar om är alltså dels den överlägsna vinnare i formatkampen mellan MD och DCC, samt komprimeringsformatet som denna överlägsna vinnare och även en rad andra icke MD-baserade musikspelare från samma företag har använt sen dess och ända fram till idag? bra exempel!

Citat:

Ursprungligen inskrivet av ZeB
1.
Jag antar att du menar att det fanns mer undertexter och ljudspår på Bluray-skivan. Detta är naturligtvis mycket intressant om det överlag är såhär, har inte sett någon statistik på detta. Ju mer globalt desto bättre! Men jag ser inget i HD-DVD specifikationerna som skulle hindra tillverkare från att lägga till fler undertexter eller ljudspår. Är det något specifikt med HD-DVD som gör att tillverkarna inte gör skivorna lika globala?

2.
Jag inser också att inget filmbolag kommer att släppa skivor utan AACS inom en överskådlig framtid. Men kolla bara vad som har hänt med musikbranschen, fler och fler bolag släpper sin musik DRM-fri. Detta alternativ existerar inte ens med Bluray.

Min familj har en DV-kamera som används hyfsat flitigt. Vi redigerar och bränner ner filmerna på DVD. Om vi går över till en HD-kamera och vill bränna våra filmer på Bluray MÅSTE vi kryptera innehållet. Nycklarna delas ut av AACS, förmodligen med en saftig avgift som följd.

3.
Jag har mellan tummen och pekfingret 100 DVD-skivor (helt äkta, köpta för riktiga pengar) som står och dammar på en hylla. Jag har aldrig ägt en stationär DVD-spelare i hela mitt liv. Jag har varit helt beroende av program som avkrypterar CSS från DVD. Är jag en dålig pirat i dina ögon? Jag vill i alla fall kalla mig både filmälskare och filmköpare.

Jag köpte mig en ny dator förra året. Grafikkortet var ett X1900XT och kostade 2700:-. Tyvärr stödjer inte detta grafikkort HDCP. Vi säger att AACS blir helt knäckt men att BD+ förblir oknäckt. Vad tycker du är mest konsumentvänligt för mig? Köpa ett nytt grafikkort som stödjer HDCP så jag kan köra skivor med BD+? Kolla på HD-DVD utan att behöva göra någonting alls utan några som helst avgifter. Sen att jag behöver skumma applikationer igång bara för att bli av med AACS är ju helt sjukt det med. DRM och kopieringsskydd är ALLTID dåligt för den köpande konsumenten har du dessutom två lager av det är det extra illa.

Precis som du skriver knäcks förmodligen AACS och BD+ (snart?). Då (och till viss del nu) kommer pirater fritt kunna ladda hem sina HD-filmer utan jobbig DRM och kopieringsskydd. Dom kan dessutom koda om sina filmer till ett mer lätthanterligt format (x264 kanske?). Som pirat är dina möjligheter mer eller mindre oändliga.

Vilka är vinnarna här? Köpande konsument eller piraten?

Missförstå mig inte, för mig handlar det egentligen inte om HD-DVD vs. Bluray. Båda formaten använder sig av tveksamma metoder för att skydda sig mot lovlig och olovlig kopiering. HD-DVD råkar bara vara formatet som är mer konsumentvänligt.

1. nej det är ju just det, det finns inget rimlig hinder för HDDVD att ha lika många undertexter (förutom att BluRay har mer plats då, men det argumentet funkar ju knappast här. för vad kan ett textspår ta liksom, några MB?) alltså är det ett politiskt beslut, och därmed mer användarfientligt om vi ska använda såna termer. exempel: (jag länkar bara en HD-sidan då de har interna länkar)

http://bluray.highdefdigest.com/1031/fullmetaljacket_de.html

http://hddvd.highdefdigest.com/eyeswideshut.html

http://hddvd.highdefdigest.com/clockworkorange.html

dessa sen är iof enbart BR och ett par import, men jag ser nog att det kunde vara samma visa där annars med:

http://bluray.highdefdigest.com/1191/starshiptroopers_uk.html

http://bluray.highdefdigest.com/1056/hostel_uk.html

http://bluray.highdefdigest.com/252/bramstokersdracula.html

http://bluray.highdefdigest.com/697/secretwindow.html (Danska. nåja, nära nog)

och tex denna film i sin Australiensiska utgåva har Svensk text:

http://bluray.highdefdigest.com/1133/paprika.html

2. för det första, det fanns inget kopieringsskydd standardiserat när CD kom och de varianter av försök att lägga in det senare har givetvis orsakat problem som just beror på att hårdvaran inte kan hantera det. för det andra, musik på de format som designats med skydd använder dem, (DVDAudio & SACD) och båda ställer till krångel för den som vill kopiera spåren till datorn, inget av dom krånglar i sina dedikerade spelare. (som att SACD inte krånglar på PS3)

3. jag vet inte vad jag ska kalla dig, du krånglar iaf till det på ett sätt som inte rimligen kan ge en bättre upplevelse än en medioker DVD hade gjort lika bra och samtidigt göra det dyrare dessutom.

givetvis är det trist att filmbolagen anser att detta behövs, men den genomsnittlige filmköparen ska inte heller förvänta sig att saker bara ska funka när de inte gör det, jag kan liksom inte kräva att min CD ska spela DVD bara för att skivorna ser likadana ut, har man inte HDCP får man alltså rimligen skaffa det som med allt annat. och den genomsnittlige köparen ska heller inte behöva hålla på och krångla med knäckningar hit och dit, detta är nått som en försvinnande liten del av konsumenterna ens känner till.

den som anser sig vinna är en vinnare, kort sagt det går inte att svara på så. om köparen är nöjd med sin kpta film är han nöjd, har piraten sett en film utan att göda tjockisarna i Hollywood är väll han också nöjd. filmbolaget är nog mest nöjda om konsumenten är tillräckligt nöjd och piraten är väldigt besviken.

godkänt. men jag håller inte med som sagt.

Visa signatur

Operativsystemet som löser nästan alla problem: Mint

Permalänk
Medlem

Jag tycker det är en enda stor kapitalist-sandlåda med konsumenterna som blir lidande. Varför kan de aldrig enas om en standard så vi konsumenter slipper köpa 2 olika spelare, som i detta fall, eller ännu fler om man vill kunna spela alla regioner. Fast att hoppas på att dessa giriga bolag ska enas om en standard är väl lika troligt som att hoppas på fred i mellanöstern.

För övrigt så röstade jag på BLU-Ray.

Visa signatur

"Det svåraste när man haft framgång är att hitta någon som glädjer sig på ens vägnar"

i7 920 2,66GHz | 6GB OCZ DDR3 | ASUS EAH5870 1GD5 1GB | Asus P6T | Intel X-25M G2 160 GB SSD & Samsung Spinpoint F1 1TB | Corsair 450W VX | Antec 300 | Win7 Ultimate 64-Bit

Permalänk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av twallsten
När man överhör mindre insatta runtom tror många att Blue-Ray är det nya och HD-dvd bara är någon konstig DVD...

Det är det ju också, blåa eller tom gröna laserpekare känns ganska nytt och fräscht men röda har funnits i cirka tio år.

Blu-ray är ju betydligt mer lämpat för "privatkopiering" iom de större skivorna, visst, BD+ kanske blir ett problem men antagligen inte på sikt.

Vad jag vet finns det ytterst få HD-DVD-filmer ute som tar under 15GB, då är man körd om man ska göra en kopia på sin köpta film (ja om vi tänker oss att dual-layer blir lika dyrt som det är på DVD). Visserligen tar nog de flesta BD-filmer också mer än ett lager vilket kräver dyrare skivor om man nu inte strippar bort en del extragrejer, drar ner på ljudet osv. Men det finns ändå en del som går in på ca 20GB...

Hur som helst så är Blu-formatet klart överlägset för säkerhetskopiering och "privatkopiering".

Visa signatur

««« »»»

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av AndreaX
1. nej det är ju just det, det finns inget rimlig hinder för HDDVD att ha lika många undertexter (förutom att BluRay har mer plats då, men det argumentet funkar ju knappast här. för vad kan ett textspår ta liksom, några MB?) alltså är det ett politiskt beslut, och därmed mer användarfientligt om vi ska använda såna termer. exempel: (jag länkar bara en HD-sidan då de har interna länkar)

http://bluray.highdefdigest.com/1031/fullmetaljacket_de.html

http://hddvd.highdefdigest.com/eyeswideshut.html

http://hddvd.highdefdigest.com/clockworkorange.html

dessa sen är iof enbart BR och ett par import, men jag ser nog att det kunde vara samma visa där annars med:

http://bluray.highdefdigest.com/1191/starshiptroopers_uk.html

http://bluray.highdefdigest.com/1056/hostel_uk.html

http://bluray.highdefdigest.com/252/bramstokersdracula.html

http://bluray.highdefdigest.com/697/secretwindow.html (Danska. nåja, nära nog)

och tex denna film i sin Australiensiska utgåva har Svensk text:

http://bluray.highdefdigest.com/1133/paprika.html

2. för det första, det fanns inget kopieringsskydd standardiserat när CD kom och de varianter av försök att lägga in det senare har givetvis orsakat problem som just beror på att hårdvaran inte kan hantera det. för det andra, musik på de format som designats med skydd använder dem, (DVDAudio & SACD) och båda ställer till krångel för den som vill kopiera spåren till datorn, inget av dom krånglar i sina dedikerade spelare. (som att SACD inte krånglar på PS3)

3. jag vet inte vad jag ska kalla dig, du krånglar iaf till det på ett sätt som inte rimligen kan ge en bättre upplevelse än en medioker DVD hade gjort lika bra och samtidigt göra det dyrare dessutom.

givetvis är det trist att filmbolagen anser att detta behövs, men den genomsnittlige filmköparen ska inte heller förvänta sig att saker bara ska funka när de inte gör det, jag kan liksom inte kräva att min CD ska spela DVD bara för att skivorna ser likadana ut, har man inte HDCP får man alltså rimligen skaffa det som med allt annat. och den genomsnittlige köparen ska heller inte behöva hålla på och krångla med knäckningar hit och dit, detta är nått som en försvinnande liten del av konsumenterna ens känner till.

den som anser sig vinna är en vinnare, kort sagt det går inte att svara på så. om köparen är nöjd med sin kpta film är han nöjd, har piraten sett en film utan att göda tjockisarna i Hollywood är väll han också nöjd. filmbolaget är nog mest nöjda om konsumenten är tillräckligt nöjd och piraten är väldigt besviken.

godkänt. men jag håller inte med som sagt. [/B]

1.
Detta är mycket intressant, jag hoppas verkligen att fler bolag väljer att göra såhär, både på HD-DVD och Bluray. Skall försöka undersöka detta fenomen.

2/3:
Det verkar som vi helt enkelt prioriterar olika saker. Jag vill i första hand åt innehållet på skivorna, oavsett vilken plattform, operativsystem eller spelare jag använder. För mig är det väldigt enkelt, ett kopieringsskydd/DRM/"vilket hinder som helst för att spela skivan" är inte bra, två är extra dåligt.

Jag kan bara inte förstå varför jag som betalande konsument måste anpassa mig efter massa dyra regler (HDCP/AACS/BD+) som absolut inte har något som helst med innehållet på skivan att göra. Det är som att gå och köpa en elvisp men för att få använda den måste du köpa en specifik dammsugare. CD mot DVD jämförelsen funkar ju inte riktigt då du faktiskt BEHÖVER en DVD-spelare för att spela DVD. Detta problem har ju inte piraterna i alla fall.

Är du inte ens bered på att kalla HD-DVD en aning mer konsumentvänligt p.g.a. inget krav på AACS och inget BD+? Snälla? (Regionskodningen är ju fortfarande en nackdel men det finns ju uppenbarligen andra fördelar för Bluray här)

Permalänk
Medlem

Om man sätter denna nyhet i perspektiv med att filmen 300 såldes i 7.5m exemplar på dvd så blir "vinsten" rätt mycket mindre att skryta om.

Visa signatur

/havoc

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av toffe
Kan du förklara lite vad du menar med "motarbetar våra intressen och rättigheter"? Vad gör HD-DVD mer konsumentvänligt, är det lättare att trycka in skivan?

Om jag får hoppa in med min gissning av vad jag tror han menar, och vad jag också personligen tycker är ganska allvarligt.

Det är att i hela konceptet med film, dvs tillverkning, format, filmning, rättigheter, licenser, distribution så har sony ett finger med i hela kedjan. Dem äger eget filmbolag, replikationsfabriker, formatet, innehållet, i princip allt. (Sony har inte bara egena filmbolag, Sony Pictures, Columbia, Tristar, men är stora delägare i andra stora aktörer såsom Fox och MGM, vilkas belsut också påverkas.)

Varför skulle ett sådant företag som har så mycket makt prioritera slutkunden framför sina egna intressen? Det finns minimalt med gränser för vad dem får och inte får göra, och det anses av många som ett hot mot intresset och konceptet av film.

Min egen uppfattning och tolkning.
Mvh /Micke

Visa signatur

2500k H2O, HD6950@6970

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av skogsvilden
Jag hoppas på HD-DVD i framtiden, Blue-ray förknippar Jag med Sony så det blir bojkott.

HD-DVD förknippar jag med Microsoft vilket inte direkt är bättre...

Själv väntar man på HVD.
http://en.wikipedia.org/wiki/Holographic_Versatile_Disc

Visa signatur

Asus ROG Strix Z370-H Gaming | Intel Core i7-8700K | AMD Radeon RX 6950 XT | Corsair Vengeance LPX 3500 MHz 2x16 GB 16-18-18-38 | Diverse lagring | Fractal Design - Define R5 | Corsair RM1000x

C64 | C64C | NES | Amiga 500 | Mega Drive | Game Gear | SNES | N64 (RGB) | GCN | DS Lite | Xbox 360 | Wii | 3DS XL | Wii U | New 3DS XL | PS4 Pro | Switch

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av shaglord
Om jag får hoppa in med min gissning av vad jag tror han menar, och vad jag också personligen tycker är ganska allvarligt.

Det är att i hela konceptet med film, dvs tillverkning, format, filmning, rättigheter, licenser, distribution så har sony ett finger med i hela kedjan. Dem äger eget filmbolag, replikationsfabriker, formatet, innehållet, i princip allt. (Sony har inte bara egena filmbolag, Sony Pictures, Columbia, Tristar, men är stora delägare i andra stora aktörer såsom Fox och MGM, vilkas belsut också påverkas.)

Varför skulle ett sådant företag som har så mycket makt prioritera slutkunden framför sina egna intressen? Det finns minimalt med gränser för vad dem får och inte får göra, och det anses av många som ett hot mot intresset och konceptet av film.

Min egen uppfattning och tolkning.
Mvh /Micke

Visst men prioriteras inte slutkunden så kommer slutkunden inte att köpa filmen/spelet/musiken. Deras intressen är väl ändå att tjäna pengar på oss. Deras jobb är att tillverka produkter och sälja dem till oss. Blir priserna för höga så får de inte sålt något.

Visa signatur

Battlefield: sscrappyy

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av toffe
Visst men prioriteras inte slutkunden så kommer slutkunden inte att köpa filmen/spelet/musiken. Deras intressen är väl ändå att tjäna pengar på oss. Deras jobb är att tillverka produkter och sälja dem till oss. Blir priserna för höga så får de inte sålt något.

Nu talar jag inte nödvändigtvis om pris. Men jag undrar hur du kan påstå att du har ett val när det slutligen bara finns ett dominerande HD format och det formatet släpper dina favorittitlar på ett otillfredsställande sätt. Kommer du då vara nöjd med situationen bara genom att inte köpa?

Exempel på tankeställare:
Är det rättvist att Sony's filmbolag får megarabatt på licenskostnaderna och replikeringskostnaderna för blu-ray?

Mvh /Micke

Visa signatur

2500k H2O, HD6950@6970

Permalänk
Medlem

Lär dom inte få eftersom det är många andra bolag som vill ha betalt och som äger ingående patent.

Visa signatur

Du som inte behärskar när du skall använda de och dem så finns en mycket enkel lösning. Skriv dom så blir det inte fel.
Första egna datorn -> ZX Spectrum 48k '82.
Linux Mint, Asus B550-F, Ryzen 5600X, LPX 64GB 3600, GT730

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av shaglord
Nu talar jag inte nödvändigtvis om pris. Men jag undrar hur du kan påstå att du har ett val när det slutligen bara finns ett dominerande HD format och det formatet släpper dina favorittitlar på ett otillfredsställande sätt. Kommer du då vara nöjd med situationen bara genom att inte köpa?

Exempel på tankeställare:
Är det rättvist att Sony's filmbolag får megarabatt på licenskostnaderna och replikeringskostnaderna för blu-ray?

Mvh /Micke

låter ju rätt orimligt, källhänvisa gärna barocka påståenden.

dessa är de primära och grundande bolagen bakom respektive format nämligen. (formerna för konstruktion är iof olika)

BluRay:

* Apple Inc.
* Dell
* Hewlett Packard
* Hitachi
* LG Electronics
* Mitsubishi Electric
* Panasonic (Matsushita Electric)
* Pioneer Corporation
* Royal Philips Electronics
* Samsung Electronics
* Sharp Corporation
* Sony Corporation
* Sun Microsystems
* TDK Corporation
* Thomson
* Twentieth Century Fox
* Walt Disney Motion Pictures Group / Buena Vista Home Entertainment
* Warner Home Video Inc.

http://en.wikipedia.org/wiki/Blu-ray_Disc_Association

HDDVD:

* Hitachi, Ltd.
* Matsushita Electric Industrial Co. Ltd.
* Mitsubishi Electric Corporation
* Pioneer Electronic Corporation
* Royal Philips Electronics N.V.
* Sony Corporation
* Thomson
* Time Warner Inc.
* Toshiba Corporation
* Victor Company of Japan, Ltd. (JVC)

http://en.wikipedia.org/wiki/DVD_Forum

till det några hundratal mindre aktörer på respektive sidor, många av dem på båda.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av ZeB
1.
Detta är mycket intressant, jag hoppas verkligen att fler bolag väljer att göra såhär, både på HD-DVD och Bluray. Skall försöka undersöka detta fenomen.

2/3:
Det verkar som vi helt enkelt prioriterar olika saker. Jag vill i första hand åt innehållet på skivorna, oavsett vilken plattform, operativsystem eller spelare jag använder. För mig är det väldigt enkelt, ett kopieringsskydd/DRM/"vilket hinder som helst för att spela skivan" är inte bra, två är extra dåligt.

Jag kan bara inte förstå varför jag som betalande konsument måste anpassa mig efter massa dyra regler (HDCP/AACS/BD+) som absolut inte har något som helst med innehållet på skivan att göra. Det är som att gå och köpa en elvisp men för att få använda den måste du köpa en specifik dammsugare. CD mot DVD jämförelsen funkar ju inte riktigt då du faktiskt BEHÖVER en DVD-spelare för att spela DVD. Detta problem har ju inte piraterna i alla fall.

Är du inte ens bered på att kalla HD-DVD en aning mer konsumentvänligt p.g.a. inget krav på AACS och inget BD+? Snälla? (Regionskodningen är ju fortfarande en nackdel men det finns ju uppenbarligen andra fördelar för Bluray här)

1. gör så. rapportera gärna oavsett resultat.

2-3. jag invänder inte mot att just du ev skulle kunna drabbas av detta, vad jag säger är att dina användarmetoder är en så försvinnande del av marknaden att du inte kan förvänta dig att hänsyn tas till dem, och inga bolag kommer heller göra det oavsett format.

det har allt med formaten och dess intigritet att göra. ok, my bad med det exemplet, men ditt motexempel var ju faktisk lika illa. men detta då är en bättre liknelse än din: tex en damsugare du måste ha ett speciellt luftfilter och påsar till. detta vore fett bra för konsumenterna om det istället standardiserades. men ingen med lite realistisk insyn i branschen förväntar sig detta, och inget bolag skulle få för sig att göra det heller.

nej, det är ju bara kortsiktigt. på lång sikt ser jag istället hur bolagen börjar krångla med efterlösningar till HDDVD (som gjordes på DVD) som ställer till det ännu värre för användaren, eller att bolagen istället helt enkelt börjar dröja längre med med filmsläppen för att skydden brister för mycket.

Visa signatur

Operativsystemet som löser nästan alla problem: Mint

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av AndreaX

1. gör så. rapportera gärna oavsett resultat.

2-3. jag invänder inte mot att just du ev skulle kunna drabbas av detta, vad jag säger är att dina användarmetoder är en så försvinnande del av marknaden att du inte kan förvänta dig att hänsyn tas till dem, och inga bolag kommer heller göra det oavsett format.

det har allt med formaten och dess intigritet att göra. ok, my bad med det exemplet, men ditt motexempel var ju faktisk lika illa. men detta då är en bättre liknelse än din: tex en damsugare du måste ha ett speciellt luftfilter och påsar till. detta vore fett bra för konsumenterna om det istället standardiserades. men ingen med lite realistisk insyn i branschen förväntar sig detta, och inget bolag skulle få för sig att göra det heller.

nej, det är ju bara kortsiktigt. på lång sikt ser jag istället hur bolagen börjar krångla med efterlösningar till HDDVD (som gjordes på DVD) som ställer till det ännu värre för användaren, eller att bolagen istället helt enkelt börjar dröja längre med med filmsläppen för att skydden brister för mycket.

Nej, luftfiltret och dammsugarpåsen har faktiskt en funktion i dammsugaren. AACS/BD+ Har ingen som helst funktion för att kolla på själva filmen. Tvärtom faktiskt, funktioner som aktivt försöker hindra mig att kolla på filmen. (anledningen till att jag faktiskt köper en film).

Problemet med efterlösningar ser jag som lika stort på både HD-DVD och Bluray.

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av ZeB
Nej, luftfiltret och dammsugarpåsen har faktiskt en funktion i dammsugaren. AACS/BD+ Har ingen som helst funktion för att kolla på själva filmen. Tvärtom faktiskt, funktioner som aktivt försöker hindra mig att kolla på filmen. (anledningen till att jag faktiskt köper en film).

Problemet med efterlösningar ser jag som lika stort på både HD-DVD och Bluray.

nu tror jag vi missuppfattade lite här.. vad jag menar är att det inte finns nått som säger att vilket luftfilter som helst hade fungerat lika bra, men tillverkare X tvingar dig att köpa luftfilter X bara för att upprätthålla sin "standard" (och ev tjäna mer av sina pengar) genom att hindra andra aktörer och pirater genom att envisas med pentagramformade filter istället för fyrkantiga. därför finns det alltså inte mer rimlighet i att du ska se på en film utan att ta köpa hårdvaran som behövs för det än att göra det för att damsuga. det behöver inte vara rätt och riktigt, det är så det är bara.

kanske det, vi får helt enkelt se.

Visa signatur

Operativsystemet som löser nästan alla problem: Mint