Permalänk
Medlem

Genomskinlig sida

Har nu blivit ut tråkad på min vanliga svarta sidda på mitt antec sonata chassi o vill göra det genomskinligt genom att skära ut en bit och sätta in något genomskinligt ( Lol )

Behöver nu er hjälp på vad jag ska andvända och hur jag ska göra ,
Typ vilka material och vad ska jag andvända när jag skär ut metallen, hur ska jag festa den etc. Hade varit fint med en liten guide från er som gjort detta förr!!

Tack på förhand!!!

Permalänk
Medlem

Dremel är alltid fint och skära med.

Permalänk
Medlem

Om du kollar FAQ så ser du säkert någon nyttig Guide, jag lovar att frågan ställs förut

Permalänk
Medlem

(lol) <- tänkte hjälpa till, men det där hiskliga gjorde att jag tänker lägga min värdefulla tid på annat :/

Permalänk
Medlem

Men! varför sabba ett sonata?
Men et är väl bara att ta en vinkelslip?

Permalänk
Medlem

Jag gjorde en modd på mitt antec sonata för ett par år sen eller något. Sågade dock inte ut ett fyrkantigt fönster utan ett betydligt mer avancerat motiv. Är hos min flickvän nu men jag ska posta en bild när jag kommer hem..

Jag använde min Dremel och jag tror att det är det absolut bästa att använda:)

Lycka till!

Permalänk
Medlem

Jag har hört att det går riktigt bra att använda en sticksåg med rätt blad. Åk till glasmästaren och köp plexiglas som är 2-5mm tjockt.

Permalänk
Medlem

Jag tackar för hjälpen, projektet har påbörjats så sitter på min gamla dator nu. "Sågade" ut ett "Fint" motiv med hjälp av min fassas dremmel och jag kan säga att resultatet blev bättre än väntat.

Bild kommer när jag är färdihg.

Ot: Vad för fläktar, lampr finns det som lyser grönt, har just nu en zalman proccessor fläkt som lyser grönt och skulle vilja ha lite mer effekt.

Permalänk
Medlem
Permalänk
Medlem

Här är bilderna på mitt antec sonata som jag lovade:

Permalänk
Medlem

Snyggt:D

Permalänk
Medlem

sticksåg med metalsågblad skulle jag nog rekomendera. sen ha en fin bit plexi bakom. fästa med nit eller bult och mutter. dom flesta dator afärer har något som lyser grönt xD finns nästan lysande fläktar och ccfl överalt.

Permalänk
Medlem

håller själv på med detta i slöjden:P använder typ en sticksåg som sitter på en bänk, ni vet

Kommer nog att limma fast plexit, om det inte håller så skruvar jag dit den fint

kan lägga upp bilder sen

Permalänk
Avstängd

Jag sågade mitt Chieftec chassi med sticksåg och ett litet metalblad=)
Men jag sågade bara en fyrkant då
Sen använde jag smältlim

Permalänk
Medlem

Ang att fästa plexirutan så har jag två erfarenheter av det.

Första gången jag satte dit rutan bakom det jag sågat ut så satte jag den med smältlim, lite i varje hörn. Tyvärr så stelnade det ena hörnet innan jag kommit till det andra osv.. Det gjorde att jag inte kunde få plexit att ligga precis tight med plåten, så det glipade istället.

Andra gången jag gjorde det, något år senare när jag tröttnat på smältlimmets halvdana funktion, så gjorde jag det i samband med att jag blåste ur hela burken med tryckluft. Bytte då till dubbelhäftande tejp och det funkar perfekt.

Å andra sidan borde smältlim kunna funka bra om man inte dummar sig som jag gjorde. Jag satte ju fyra klickar och tryckte dit rutan. Borde funka bättre om man lägger plexit där det ska vara och sen drar en limsträng i kanten runt hela rutan..