Total nybörjarfråga ang installera program

Permalänk

Total nybörjarfråga ang installera program

Jag har inte tillgång till internet. Men jag har laddat hem aircrack-ng-1.0-beta2.tar.gz och packat upp den på skrivbordet. Hur gör jag nu för att installera programmet. Finns det något vettigare sätt att göra det på?

Jag kör ubuntu 7.10 genom VMware workstation 6.

Undrar också hur man installerar VMware tools då det inte finns någon linux.iso med i installationsmappen (kör Vista) kan jag ladda hem linux.iso någonstans?

Visa signatur

Laptop Asus K56CB

Permalänk
Hedersmedlem

Skulle tro att det inte går nåt vidare att köra såna program i vmware, åtminstone om du behöver själva avlyssnings-delen. Kolla om det finns som paket innan du kompilerar själv.
(apt-cache search aircrack, sen apt-get install xxxxx)

Visa signatur

Asus ROG STRIX B550-F / Ryzen 5800X3D / 48 GB 3200 MHz CL14 / Asus TUF 3080 OC / WD SN850 1 TB, Kingston NV1 2 TB + NAS / Corsair RM650x V3 / Acer XB271HU (1440p165) / LG C1 55"
Mobil: Moto G200

Permalänk

Det funkade att avlyssna trafik i backtrack 3 som jag körde installerat på VMware. Det jag vill är att ha senaste aircrack-ng 1.0 beta 2 då airdriver ingår, kanske jag då kan patcha mitt trådlösa kort för att testa injection. Apt-get funkar väl bara med internet eller?

Visa signatur

Laptop Asus K56CB

Permalänk
Medlem

Det finns 99.99% av gångerna en fil som heter INSTALL och en som heter README, det är lite ovist om vilken som ska innehålla guidad installations anvisning men det står iaf i en av dom. Annars är ./configure --help en bra sak, det kanske tar några program eller några år (vad vet jag du kanske aldrig kommer installera från source igen) innan man lär sig titta på outputen från det kommandot men basicly har du några saker som alltid är med som vart vissa libbar ligger eller vart någon applikation som programet du vill installerar kan dra nytta av, sånt kan man offtast strunta i att specificera med gott samvete också eftersom det handlar om default install path från nämnd lib och/eller applikation. Det du ska titta efter i just aircrack är om du ska specificera något speciellt chipset som är lite udda men generellt så ska installationen bygga in stöd för alla om man inte väljer någon specifikt.

Så ta en kik på README och INSTALL, det är väldigt ofta bara en onliner som ./configure ; make ; make install men man kan aldrig vara helt säker och ./configure --help är bra saker.

Visa signatur

Cisco - Linux - VMWare
-- Citera mig om ni vill få återkoppling --

Permalänk
Medlem

Re: Total nybörjarfråga ang installera program

Citat:

Jag kör ubuntu 7.10 genom VMware workstation 6. Undrar också hur man installerar VMware tools då det inte finns någon linux.iso med i installationsmappen (kör Vista) kan jag ladda hem linux.iso någonstans?

VMware tools är inget fristående paket; det är en del av server/workstation. När du har igång din Ubuntu installation, gå till fliken "VM" och välj "Install VMware Tools", då monteras en CD skiva (virtuellt) i Ubuntu och du kan köra igång installationen därifrån. Eftersom du kör Ubuntu måste du tänka på att använda "sudo rpm -ivh ...." (om den inte sparkar igång automatiskt; vet inte om VMware gör det automatiskt på Ubuntu, på min virtuella SuSE SLES gjorde den i och för sig det men sket sig så jag fick installera rpm'en manuellt.

Visa signatur

WS: ASUS P7P55D/i5-750, Hydro H50, XFX6950/2GB, Intel X25-V/2Tb lagring, Corsair VX-550
Server: ASUS, AMD Athlon64 X2 6000+ Scyte Ninja, NVidia GS8400Silent, 2Gb ram, ~4Tb SATA, 500W, CM Stileo500 (tyst)
"-Sometimes all that is needed is a high five. In the face. With a chair!"