Ubuntu 7.10 install, ingen bild

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Uppsala
Registrerad
Mar 2003

Ubuntu 7.10 install, ingen bild

Försöker installera ubuntu 7.10 på min HTPC kopplad till en Sharp 42".

När jag väljer starta installation/starta ubuntu så efter ett tag blir det massa konstiga färgstreck. Beror det på upplösning eller något annat? Har försökt starta installationen i VGA 640+480 men blir samma problem där.

Fick även I/O error, troligtvis pga trådlöst keyboard?

Några tips på vad jag kan göra?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
/home
Registrerad
Okt 2002

konstiga färgstreck kan ju bero på att panelen inte stödjer upplösningen du har valt. För min 1280x1024 panel så lägger jag till vga=795 enligt tabell:

Depth 800×600 1024×768 1152×864 1280×1024 1600×1200
8 bit vga=771 vga=773 vga=353 vga=775 vga=796
16 bit vga=788 vga=791 vga=355 vga=794 vga=798
24 bit vga=789 vga=792 vga=795 vga=799

Blev visst lite grovt

Nu vet jag inte vilken upplösning du har på din panel men det borde ju va 1920x1080 och då vet jag inte vad man ska ha för vga=

Annars kan du väl testa o sätta vga=795 och sedan genom fjärrkontrollen till tvn göra en auto adjust eller kanske ställa upplösningen på 1920x1080.

Och om du sedan för bild så kan du ju gå in på http://www.pixelmappat.nu/ och kolla så det är som det ska.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
vid en dator nära mig
Registrerad
Dec 2005

är inte vga= endast för framebuffer?

Prova att köra igång en alternate-install CD (därifrån installerar du i textläge) och se hur det går.