Permalänk
Medlem

Backup med liveCD

Nu har jag lyckats! Datorn bootar upp men lyckas inte ladda ubuntu, efter att ha haft proble ett tag tycker jag därför att det är dax för en ominstallation. så nu till problemet, jag har lyckat att kopiera det mesta via liveCD:n men kan inte kopiera .mozilla .mozilla-firefox samt loggarna från gaim. Någon som vet varför jag inte lyckas få behörighet till dessa mapparna? Har försökt med chmod och chown men det funkar inte.

Visa signatur

/me

Permalänk
Inaktiv

kan du inte bara köra:

sudo cp -rf /home/[du]/.mozilla /dit/du/vill/ha/den

?

tex usbminne eller vad det är. en bra grej att tänka på vid ominstallation, värsta knepet som funkar skitbra för mig. Klirra en ny partition, och montera den som /home/[du] redan från installationen. Nästa gång du ska installera om så monterar du den på samma ställe så har du alla inställningar, gaim-loggar, evolution-mail och annat kvar!

Permalänk
Medlem

Om jag tar och använder en egen partion för home, hur stor partion behö jag då för själva systemet?

Kopieringsproblemet löste sig, gick att köra chmod -R på hela home nu av någon anledning....
Ditt tips klavkalashj funkande oxå utmärkt... Tack för hjälpen

Visa signatur

/me

Permalänk
Inaktiv

Beror väl på...min är på 30Gb men jag har 26 ledigt=) Beror ju på hur många program å sånt du lägger in. Fast alla Wine-program lägger sig ju i /home/ så det är väl viktigare att den är stor.

Gött

Edit: En standardinstallation av Ubuntu tar ca. 2600 Mb om jag inte minns fel. Bra riktmärke:P

Permalänk
Medlem

Sådär! nu har jag lyckats lösa alla problem samt lärt mig av mina misstag... det blev 20Gb till systemet och 140 till /home/

Visa signatur

/me

Permalänk
Inaktiv

great suxess:D