Problem grafik-drivrutiner till Ubuntu

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Hemma
Registrerad
Mar 2008

Problem grafik-drivrutiner till Ubuntu

Hej!
Jag installerade Ubuntu Hardy Heron i går med hjälp av Wubi. installationen gick felfritt och jag kunde boota både windos xp och ubuntu. Men sedan så skulle jag installera drivrutiner till mitt grafikkort (ett ATI x1650 XT AGP) när jag har intallerat drivrutinerna så ber datorn mig att starta om för att det ska fungera, vilket jag gör. Men när den startar igen så blir skärmen endera helt svart eller så blir den helt svart utom två vita rader (en längst upp och en längst ner). Snälla hjälp mig jag är en riktig Ubuntu noob som inte förstår vad jag ska göra.

[Fractal Design R5] [Intel i7 4790k + CM 212 Evo] [8Gb DDR3] [Asus Z97-A] [MSI GTX 970]
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
[Samsung Chronos 7] Intel i5-3210M (2,5Ghz), 6Gb DDR3, 1Tb, nVidia GT 640M 1024Mb GDDR5

Trädvy Permalänk
Avstängd
Registrerad
Mar 2006

körde du "sudo aticonfig --initial" efter installationen? Kan vara fel i din konfigurationsfil. Finns två sätt, antingen så startar du upp, och när det stannar sådär så trycker du ctrl+alt+f1 och skriver det kommandot, eller så väljer du recoverymode i grub, och kör sen samma kommando. Borde fungera. Om du inte är så van med Ubuntu så kan Envy vara ett bra alternativ till nästa gång, den fixar allt automatiskt.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Hemma
Registrerad
Mar 2008

Tack KlavKalashj jag ska prova att ominstallera ubuntu och sedan använda envy.

[Fractal Design R5] [Intel i7 4790k + CM 212 Evo] [8Gb DDR3] [Asus Z97-A] [MSI GTX 970]
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
[Samsung Chronos 7] Intel i5-3210M (2,5Ghz), 6Gb DDR3, 1Tb, nVidia GT 640M 1024Mb GDDR5

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
at home
Registrerad
Nov 2007
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Calsoe
[B sedan använda envy. [/B]

Envy finns då numera i Hardys repo

Snabbast installerat via terminalen

sudo apt-get install envyng-core envyng-gtk

qtk för Kubuntu

Under Systemverktyg finns sedan Envy

Rasar allting kan man också köra via terminal/tty

sudo envyng -t

Så får man terminalbaserad Envy

ASUS K56CB i7, W10.
HTC 10 ICE InsertCoin SVN, Nougat
ASUS Transformer Prime 32GB, Nougat :)
Ubiquiti Edge Lite, UniFi AP-AC-Lite (AP) samt ASUSAC68U och N66U (AP), fiber 250/100Mbit/s.
Mitt nätverk: http://imgur.com/VYJjrzL Bild http://imgur.com/89WYq81

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Mar 2004

för att återställa så gå in i consolen (ctrl+alt+f1)
gå till /etc/X11/
kolla om du har en backup av xorg.conf. Återställ isåfall backupen.

| i5 6500 | asus z170-k | asus 970 strix | 16gb ddr4 | asus mg279Q | FD Define r4

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
at home
Registrerad
Nov 2007
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Ragin Pig

kolla om du har en backup av xorg.conf. Återställ isåfall backupen. [/B]

Jo det kan funka i vissa lägen men man bör känna till hur Xorg funkar from Hardy

http://gravityboy.livejournal.com/40620.html

Det är alltså Debians X-strike folk som gjort en autodetektering som inte funkar 100%

Förmodligen så fixar man till det till 100% med Fedora 9.

Det gamla beprövade sudo dpkg-reconfigure xserver-xorg gäller alltså inte längre.

Har man tur och alla filer finns så funkar en backup av xorg.conf. Jag har en gamma väl beprövad nVidia conf fil som jag backupat säkert....

ASUS K56CB i7, W10.
HTC 10 ICE InsertCoin SVN, Nougat
ASUS Transformer Prime 32GB, Nougat :)
Ubiquiti Edge Lite, UniFi AP-AC-Lite (AP) samt ASUSAC68U och N66U (AP), fiber 250/100Mbit/s.
Mitt nätverk: http://imgur.com/VYJjrzL Bild http://imgur.com/89WYq81