X-FI 32bit driver för Linux släppt

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Jun 2007

X-FI 32bit driver för Linux släppt

Hej, har nu länge väntat på att 32bit driver ska släppas för X-Fi på linux, vilket det har gjort nu: http://connect.creativelabs.com/opensource/Wiki/SoundCard%20S...

Är det någon som har testat dessa med Ubuntu 8.04 ? Skulle vilja veta om det fungerar bra innan jag installerar ubuntu Inget knastrig ljud vid musik eller liknande?

Win 7 x64 | Intel Core 2 Duo E6750@2.66Ghz | Gigabyte GA-P35-DS3R | Corsair 4096MB XMS2-6400 | Radeon HD4850 512MB | Creative X-FI ExtremeMusic | 2TB HDD | Hiper 580w | Sunet 100/100

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Nov 2001

Det undrar jag med! Sitter i samma sitts med ett X-fi kort och vill köra Ubuntu senaste.

Någon som kan berätta mer??

AMD64 4000+, Geforce 6800, 1024 Ram, HP 19" TFT 16ms, 660 Gb HDD

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Titta bakom dig.
Registrerad
Sep 2005

Ja det borde fungera. Sen är det för 64-bit också.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Nov 2001

Men ingen här som kan bekräfta att det verkligen funkar?

AMD64 4000+, Geforce 6800, 1024 Ram, HP 19" TFT 16ms, 660 Gb HDD

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Skåne
Registrerad
Jun 2003

installera och kolla?

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Nov 2001

Eftersom jag inte vet hur man gör och är ny på linux så vore det trevligt att få veta om det överhuvudtaget funkar innan jag lägger ner halva mitt liv på att få igång det

AMD64 4000+, Geforce 6800, 1024 Ram, HP 19" TFT 16ms, 660 Gb HDD

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Aug 2003

1. Stäng av datorn
2. Slit ut gamla kortet/disabla inbyggda kortet
3. Tryck in nya kortet
4. Starta datorn
5. Fungerar det?

I GNU/Linux har vi äkta plug & play så länge drivrutinen har sipprat in i paketarkivet
Har den inte det ber jag om ursäkt för att jag var spydig

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Nov 2001

Nej funkar inte!

FInns det ingen LÄTT guide om hur man ska göra?

Verkar som att man måste kompilera om kärnan och installera om Nvidia drivisarna efter det med för att det ska funka?? Fattar inte!

AMD64 4000+, Geforce 6800, 1024 Ram, HP 19" TFT 16ms, 660 Gb HDD

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Mar 2007

Jag sitter på ett x-fi kort och kör Ubuntu 8.04. Mitt ljud funkar med OSS drivrutinerna. Det finns en bra guide som visar hur man instlalerar dem här:

http://ubuntuforums.org/showpost.php?p=4874981&postcount=2

Man har inte tillgång till massa inställningar och så men de låter iaf!