Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Apr 2005

Problem med CUPS

Hej, jag kör Ubuntu 8.04 på min server och skulle idag installera min HP LaserJet 4000 N i CUPS för att sen kunna dela ut den som nätverksskrivare via SAMBA.

Mitt problem är att jag inte lyckas installera den via CUPS. Det går hur bra som helst att välja "Add printer", och sen följa guiden. Problemet uppstår när jag ska fylla i användarnamn och lösenord för att lägga till skrivaren, då kraschar CUPS servern.

Om man skriver in fel användarnamn/lösenord så kracshar den inte, utan frågar bara efter användarnamn/lösenord igen.

Är det någon som vet var det är för fel?

AMD Athlon 64 3200+ // Asus K8V-VM // 1 GB DDR 400 // Asus EN7600 GS // Soundblaster Live! // FSP 350W // Ubuntu 9.10
MacBook 13,3 // 2.2 GHz Core 2 Duo // 4 GB DDR2 667 // 120 GB HDD // Intel GMA X3100 // Mac OS X 10.6
HP e-PC 42 // P4 1,7 Ghz // 512MB SDRAM // 500 GB HDD // Ubuntu Server 8.04

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jan 2002

Vad säger loggen?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Apr 2005
Citat:

Ursprungligen inskrivet av denka
Vad säger loggen?

Jag vet inte hur man kollar loggen... :/

AMD Athlon 64 3200+ // Asus K8V-VM // 1 GB DDR 400 // Asus EN7600 GS // Soundblaster Live! // FSP 350W // Ubuntu 9.10
MacBook 13,3 // 2.2 GHz Core 2 Duo // 4 GB DDR2 667 // 120 GB HDD // Intel GMA X3100 // Mac OS X 10.6
HP e-PC 42 // P4 1,7 Ghz // 512MB SDRAM // 500 GB HDD // Ubuntu Server 8.04

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jan 2002

Jag vet inte riktigt hur det ser ut i Ubuntu, men...
sudo more /var/log/cups/error_log eller nått liknande.