Permalänk

minnes problem

haj, jag har 2 par corsair value S pc5300 2048mb minnen, (4*1gb)
mitt problem är när jag använder plats 4 på moderkortet så kommer jag inte in i windows. när jag använder 1,2 och 3 funkar allt.använder jag alla så startar inte min skärm. använder jag 1,2 och 4 så startar skärmen men datorn startar om hela tiden innan den kommer in i windows.

nån som känner igen detta problemet och har nån lösning, eller har jag bara otur som fått ett moderkort med en söndrig plats4?

/stefan

Permalänk
Hedersmedlem

Testat att sänka hastigheten på minnena?

Permalänk
Medlem

Jag hade sådant problem med.

M = Ram1,2,3,4
Slot = ja ramslot

Satte jag i

m1 - slot1
m2 - slot2
m3 - slot3
m4 - slot4

Så hittade windows bara 2gb

Satte jag

m3 - slot1
m1 - slot2
m2 - slot3
m4 - slot4

Så startade inte windows

Satte jag

m4 - slot1
m2 - slot2
m3 - slot3
m1 - slot4

Så startade windows men hittade bara 3gb

Så jag testade mig fram på alla sätt och till slut så hittade windows alla 4gb ram

Tyckte det var väldigt skumt. Alla var ju samma minne

Permalänk

Sänkte hastigheten men det hjälpte inte.får prova att byta runt med minnena som du gjorde downup. har man tur så kanske det funkar

Edit: bytade runder tills jag blev helt snurrig men såg ingen förändring =(

Permalänk
Avstängd

Vilket Windows kör ni med???

Har för mig att XP bara tar 3GB
men jag kan ta fel, det kan ju även ha kommit en uppdatering som gör det möjligt att ha mer än 3GB men windows ska ju fortfarande starta men bara hitta 3GB, men gör som downup gjorde och flytta runt lite på dom och se vad som händer!