Reparation som kostar fast man har garanti kvar ??

Permalänk
Medlem

Reparation som kostar fast man har garanti kvar ??

Hej !

Jag köpte en samsung u600 mobiltelefon och det gick inte att ladda batteriet efter 8 mån,jag skickade in den på reparation och de kom fram till yttre skada men jag har inte tappat mobilen på golvet och laddkontakten är det inget fel på men försäljaren säger att det kan vara nått i insidan och nu vill dom att jag ska stå för reparations kostnaden själv på 900kr
Vad ska man göra egentligen??? jag tänker inte betala iallafall..

Permalänk
Medlem

Yttre skada på insidan?

Permalänk
Medlem

Bli jävligt förbannad över telefon med dem och bestrid det ut idet vildaste! Då kommer de att ta bort kostnaden.

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av jonazz
Bli jävligt förbannad över telefon med dem och bestrid det ut idet vildaste! Då kommer de att ta bort kostnaden.

Skitsnack. Att bli förbannad på försäljaren kommer leda till en enda sak - du får sämre hjälp. Försäljaren har varken gjort bedömningen eller åsamkat skadan, så att bli förbannad på dem är helt missriktat. Efterfråga mer info så du vet exakt vad som hänt telefonen, sen kan du göra en bedömning av hur du vill gå tillväga.

Är det du eller servicecentret som använt termen "yttre skada"?
Kan tänka mig att det som avses snarare är "felaktigt användande" om det är i batteriet som felet ligger, tex att det laddats med för hög spänning (tredjepartsladdare?) eller usatts för extrema temperaturer.
Ett annat vanligt alternativ är fuktskador som är lätta att upptäcka då det sitter en liten lapp i telefonen som ändrar färg när den blir fuktig.

Mer detaljer behövs.

Permalänk
Medlem

Bestrid!

Det är allmänt känt att många fuskar med reparationer av mobiltelefoner.
Den fuktlappen är för känslig för den delen när det kommer till fukt.

När det gäller batterier så skall de tåla en del. Bra batterier håller i många år.

Har du laddat batteriet med rätt laddare, så bestrid.

Be dom förklara för dig vad exakt är sönder på insidan. Då blir det mycket lättare att avgöra ifall du kan ha orsakat skadan eller inte.
Var bestämd men trevlig mot säljaren och kom inte med onödiga hot, det vinner du på.

Skaffa dig kunskap, och var bestämd så kommer du få rätt om det är så att de försöker komma undan kostnaderna.

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Ghosty
Den fuktlappen är för känslig för den delen när det kommer till fukt.

Den är anpassad till att indikera sådana fuktnivåer där telefonen tar skada, så om något är för känsligt är det snarare majoriteten av dagens nya telefoner.

Permalänk
Medlem

Äh det frösta de jävlarna i support börjar med vad fan man än säger till dem så när det handlar om något som de ska betala för så säger de att det kan inte de stå för. Då är det bara att trycka på och växla ner en växel och köra över dem. Men skaffa lite kött på benen först så att du vet vad du snackar om så säger de tillslut att okej men vi tar bort det här då.

Permalänk
Medlem

Det är knappast någon fuktskada och jag har alltid använt telefonen försiktig,och jag har original laddare och batteri så det är ingen billig kopia som har pajat det.
Man ser inte något fel på telefonen om man kollar på ladd kontakten,det är inte någon typ av glapp heller.
Det är dom som skrev att det var yttre skada på telefonen,men jag vet inte hur jag ska göra egentligen,jag kommer alldrig mer köpa samsung mobil iallafall,det är säkert..

Permalänk

Det kan mycket väl bli en fuktskada på telefonen även om man inte direkt haft den i vatten. Det kan räcka att den legat i en fuktig miljö. En fuktskada ger heller inte alltid verkning direkt. Man kan tex ofta få igång telefoner som tappats i vatten och de kan funka bra ett tag för att sedan helt plötsligt sluta fungera och då är det inte säkert att man kopplar ihop skadan med vattenbesöket.

Om telefonen har en fuktskada finns inbyggda indikatorer i telefonen som avslöjar skadan.

Om telefonen är en Samsung, SE, Nokia, Motorola eller vad som helst spelar ingen större roll, alla är känsliga för fukt.

Hör med verkstaden (Anovo?) så kan de säkert förklara för dig på vilket sätt telefonen är skadad och varför det inte går på garantin.

Permalänk
Medlem

Jag förstår inte varför ni tror att det är en fuktskada när både jag och reparatören vet att det inte är det..Jag har inte haft den i en fuktig miljö,allt hände när jag var på sjukhus och mobilen låg mest i väskan eller jackan,och ibland i var den kopplad till laddaren nästan en hel dag,kanske därför?
Undrar om det skulle gå att laga mobilen själv? äh vi får se vad jag gör,trött på skiten..

Assist servicekedja ab heter företaget tror jag.

Permalänk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av brilliance
Jag förstår inte varför ni tror att det är en fuktskada när både jag och reparatören vet att det inte är det.

Du har inte skrivit att reparatören sagt att det inte är en fuktskada, du har faktiskt inte angivit alls vilken sorts skada det rör sig om, bara att det är en skada som inte omfattas av garanti. De vanligaste skadorna på mobiler som inte omfattas av garanti är fysiska skador (krosskador eller liknande) och fuktskador. Eftersom du säger att du varit försiktig med telefonen så rör det sig ju sannolikt inte om en krosskada, därför är vi flera som tänkt att det kan röra sig om en fuktskada istället.

Citat:

Jag har inte haft den i en fuktig miljö

Det kan räcka att du har telefonen i fickan när du är ute i lite regn eller att du kanske sitter på uteservering med en kopp java en sen sommarkväll och har telefonen liggande på bordet framför dig. Fuktskador uppstår som jag tidigare skrivit inte bara genom att tappa ner hela telefonen i vatten, för hög luftfuktighet är tyvärr tillräckligt i vissa fall.

Permalänk
Medlem

Du ska absolut inte bli sur på försäljaren eftersom att dom antagligen skickar in mobilen till en frima som lagar den. Som sagt det kan vara en fukt skada för nya mobiler är sjukt kännsliga, räcker med att du har den i bröstfickan och är lite svettig så kan den sluta funka. Det du kan göra är att be om att få nummret till firman som reparerar mobilen och sedan ringa dit och kolla vad det är för fel. Om dom inte tar det på garantin så kan du ju alltid testa att reklamera skadan.

Permalänk
Medlem

Alla mobiltelefonägare är alltid försiktiga med sina telefoner, använder dem aldrig i fuktiga miljöer, och vårdar dem ömt.

Så länge du alltid vid alla tillfällen (även då du pratar i den) förvarar telefonen i orginalförpackningen så stämmer detta. Annars inte.

Be reparatören specifiera felet.

Fel som inte täcks av garanti skall det skickas kostnadsförslag på.
Väljer du att inte acceptera kostnadsförslaget så kan du få betala felsökningsavgift.
Detta fick du information om när du lämnade in telefonen.