Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Linköping
Registrerad
Aug 2004

Ubuntu+Vista, boot fail?

Jag kör Vista Home Premium 32-bitars som huvudoperativsystem.

Skulle installera Ubuntu häromdagen, efter att ha bränt en ny skiva (den förra funkade inte, skitbrännare i datorn) så funkade allt som det skulle vid installationen.

Ubuntu säger åt mig att ta ur skivan och trycka enter för att starta om.
Jag gör så.

Datorn loggar in i Vista utan att nån dualboot eller liknande visas???
Inget spår av Ubuntu.

Hittade nån guide till att fixa dualboot ändå. Försöker med det, men till ingen nytta. No such partition får jag som meddelande när jag försöker gå in i Ubuntu.
Vista funkar felfritt.

bestämmer mig för att installera om Ubuntu.
Hittar val vid installationen där man kan välja dualboot-alternativ. Så jag väljer att jag har Vista.

Startar om datorn.
Försöker gå in i Ubuntu.

No such partition.

Försöker gå in i Vista.
Den säger nåt om att någon boot-(minns inte vad det stod) saknas.
WTF!

Hursomhelst, i med Vista-skivan och reparera boot.
Kan komma in i Vista.
Inget spår av Ubuntu fortfarande.

Vad fan gör jag för fel?

Senast redigerad av Loxus, 2004-08-02 klockan 13:13

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
at home
Registrerad
Nov 2007

1x120GB + 2x250GB WD är det nog som spökar och GRUB installeras på fel partition

Om det är mixat PATA (IDE) o SATA så kan det bli så.

Om Grub
https://help.ubuntu.com/community/GrubHowto

EasyBCD är en lösning om man inte vill pillra i GRUB
http://neosmart.net/dl.php?id=1

SuperGrub en annan
http://www.supergrubdisk.org/

Du kan också göra en Wubi installation inifrån Vista, i med skivan bara så startar setupen

Ser ut och funkar så här:
http://blogs.zdnet.com/hardware/?p=1570

ASUS K56CB i7, W10.
HTC 10 ICE InsertCoin SVN, Nougat
ASUS Transformer Prime 32GB, Nougat :)
Ubiquiti Edge Lite, UniFi AP-AC-Lite (AP) samt ASUSAC68U och N66U (AP), fiber 250/100Mbit/s.
Mitt nätverk: http://imgur.com/VYJjrzL Bild http://imgur.com/89WYq81

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Linköping
Registrerad
Aug 2004

Har IDE-disken (120GB) partitionerad i två och har den som systemdisk (fråga inte)

Har partitionerat upp den så att Vista och alla program har 100GB och Ubuntu får 20GB.

Så båda är installerade på samma disk.

Wubi är jag inte så positivt inställd till efter att ha läst om det.

EDIT: Hjälper det om jag installerar det på en av SATA-diskarna istället?

Senast redigerad av Loxus, 2004-08-02 klockan 13:13

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
at home
Registrerad
Nov 2007

Tjau...angående Wubi så är det mest det vanliga interna Linux FUD skriverierna från
en liten klick som tror sig veta sanningen...

Samma klick som bekämpar Compiz...

Du har GRUB länken hur man "pillrar" om angående vilken som är boot partition.

Vill man inte pillra så är nog EasyBCD enklast, du har länkar till hur det funkar på deras sida till höger.

Väljer du att "pillra" med GRUB så gör man det då via att boota med Live skivan och sedan
får man kolla hur det ser ut.

ASUS K56CB i7, W10.
HTC 10 ICE InsertCoin SVN, Nougat
ASUS Transformer Prime 32GB, Nougat :)
Ubiquiti Edge Lite, UniFi AP-AC-Lite (AP) samt ASUSAC68U och N66U (AP), fiber 250/100Mbit/s.
Mitt nätverk: http://imgur.com/VYJjrzL Bild http://imgur.com/89WYq81