Moderkortet nollställer BIOS varje gång jag stänger av datorn.

Permalänk
Medlem

Moderkortet nollställer BIOS varje gång jag stänger av datorn.

Hej,

Jag har ett problem med mitt MSI K9N SLI Platinum. Jag formaterade nyss min dator och installerade om Windows och sedan dess så nollställs alla BIOS-inställningar varje gång jag stänger av den.

Jag kan starta om den utan problem, men om jag väljer "Shut down" istället för "Restart" så stängs Windows av normalt, men sedan går skärmen in i Standby medan moderkortet tjuter en konstant ton, och datorns fläktar etc stänger inte av sig. När jag sedan startar datorn igen vill den inte posta utan säger att "The previous performance overclocking was unsuccessful", trots att det enda jag har ändrat i BIOS är vilken HDD den ska boota ifrån. Stört iriterrande att behöva välja boot-disk i BIOS varje gång jag slår på datorn.

Om jag istället för att stänga av datorn normalt bara slår av strömmen via nätaggregatet får jag inga problem alls. Förstår inte var problemet ligger. USB-hubben MSI skickar med med dioderna som visar vad som är fel när datorn inte vill posta ger mig inga ledtrådar alls.

Tacksam för hjälp!

/Sprätter

Permalänk
Hedersmedlem

Byt biosbatteriet!

Permalänk
Medlem

Så det är inte svårare än så? Borde ha sett det själv, känner mig rätt dum nu. Tack!

De borde räcka längre än 7-8 månader dock tycker man.

Permalänk
Hedersmedlem

Kan ju vara felaktigt batteri, men man vet ju inte, det kan ju vara BIOS-versionen som strular också, kolla om det finns en nyare?!

Permalänk
Medlem

Redan kollat, finns inget nyare BIOS. Ska köpa nytt batteri imorgon, se om det löser problemet.

Permalänk
Hjälpsam

Verkar lite som om BIOS tror att det är överklockat och vill gå tillbaka till defaultinställningarna, pga hård överklock.

Det första jag gör efter en flashning, eller byte av hårdvara, är att gå in i BIOS och ladda defaultinställningarna.
Du kan ju alltid testa och se om det hjälper.

Permalänk
Medlem

du kan ju låta datorn vara på i 6 timmar så blir batteriet fullt har en 8 år gammal dator med erie så inge fel på batteriet

Permalänk
Medlem

De batterierna är inte uppladdningsbara.