Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Jun 2008

Stöd för 4-kärniga processorer

Hörde att inte alla spel har stöd för 4-kärniga processorer, men att alla fyra kärnor tydligen jobbar i alla fall, även om det inte finns stöd. Är det någon som vet mer om detta alternativt hur man enkelt kollar vilka spel som har stöd för det?
Tack på förhand.

Trädvy Permalänk
Avstängd
Plats
Stockholm
Registrerad
Maj 2008

Jag är inte helt insatt på ämnet men så långt som jag har förstått är att de finns

Single Thread spel och multi thread spel. Multi thread spel kan använda flera kärnor medan single inte kan det. men att spela ett spel som ör single thread på en quad core är inte som att spela den på en dator med bara en single core eftersom en hel kärna kan dedikera sig själv till spelet och de andra kan jobba med Operativ system, MSN, webbrowsers etc.

och för att få reda på om spel är Multi thread eller inte kan man säkert googla eller kolla up deras hemsida eller något liknande.

P.S 99% av alla nya spel som släpps och de som har släppts senaste året(som har någon sorts krav på datorn) är multi threadade så de är inget man behöver oroa sig om, om man använder en quad core.

Cooler Master Cosmos S l Asus p6t l i7 920 @3.9ghz vid 1.2v l 6 gb Corsair 1600mhz ddr3 l 5770 Crossfire l 150 gb Raptor l Corsair tx750 l Creative SB X-Fi