Riksdagen röstar ja till avlyssningslag

Permalänk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Domifuling
Man märker att nivån på sweclockers till större delen behärskars av en skara som har en medel ålder på 13-16 år. Tråkigt. Seriöst, detta har inte med demokrati att göra, detta har heller inte med din personliga integritet att göra. Sluta nu. Allt dom gjort är att göra avlyssning lagligt på pappret, ni är naiva om ni tror att detta inte redan skett i hemlighet, om det inte gjort det så gör inte staten sitt jobb. Sverige är fullt av dramatiserande jante barn som gärna säger mycket men tar nada ansvar själva. Att inte änns läsa på om lagen talar sitt tydliga språk. Skärp er.

Sand in your vagina?

Någon snäll person som kan göra ett program som med ett knapptryck gör luckor i dina texter och fyller den med ALQUAIDA, BOMB, REGERING, SNOPP, HÄST och Fata1ity.

Det sista är för att alla nördar kommer använda "Leet speak" och Fata1ity är leet speak.

Jag tycker detta är rätt kul, sant som någon sa att det inte vart NÅGONTING i de vanliga äckligt dåliga piss blaskorna som alla icke no lifers läser. Och som någon annan sa att dessa 60 -70 talister inte vet ett jävla fan om datorer eller hur det funkar. Fråga mister överhuvud skälv hur han tror hans mail skickas. Piss.

Jag ska nu gå in på en jävla massa skit sidor med viagra reklam och bajsporr och skriva i ankäter där det står "YOU WON! ENTER YOUR EMAIL to win BIG PRIZE!" Om alla gör det blir vi nog alla glada. Såg en län till FRA emailer. Ska även fixa lots of spam o skit hos mister politiker. FUCK SHIT PISS HATAR ALLT!

Visa signatur

*🖥️ [i9 12900ks][Corsair Dominator 32gb DDR5 5600MHz] [EVGA 3080ftw Ultra] [Lian Li Galahad SL Edition 360][Lian Li PC-O11 Dynamic EVO Svart][EVGA Supernova G6 1000W}[Alienware AW2723DF + 2x Dell 2715H 27"]
*🎮 Ps5 Digital Edition
*📱 S23 Ultra | 🎧Sony WH-1000XM3|
*📺LG Oled CX48
*noblechairs LEGEND TX Tyg Antracitgrå

Permalänk
Medlem

Alltså.. fy fan för att FRA-lagen röstades igenom.
Jag har skrivit ett brev (se nedan) till regeringen och jag uppmanar allmänheten till att göra detsamma och dessutom göra uppror mot regeringens beslut. Det är upp till oss som Medborgare att visa att vi inte tänker stå för sådanna diktator-metoder.

Massivt civiluppror är den enda lösningen för att få regeringen att lyssna på folkets vilja.

[edit] jag har nyktrat till och tagit bort diverse text som jag tycker är irrelevant,[/edit]

Visa signatur

AMD Ryzen 9 3950X | Asus Crosshair VIII Hero | 64 GB DDR4 3200MHz | MSI GeForce RTX 3090 Suprim X 24GB

Permalänk
Avstängd

Hoppas det blir nån form av demonstration mot detta. Och då menar jag en där våld och bråk förekommer.. typ som demonstrationerna i Göteborg fast vi är 10 gånger mer folk nu ;D dom ska veta att vi inte vill ha denna skit lag =/

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av rezuth
Förslaget kommer från Socialdemokraterna.

Självklart, låt oss vänta tills det är försent. Svenska mentalliteten i ett nötskal.

japp det funkar ju me att skära ner på försvaret va`?

Permalänk

+ Kudos till den som lyckas få borgarnas överhuvud att öppna någon slags "rick roll" ruta med 2 girls 1 cup på repeat som kräver aktivitetshanteraren för att stängas av.

Tanka allt ni behöver tills 1 januari, det kommer nog vara delade tankar om terrorism.

Visa signatur

*🖥️ [i9 12900ks][Corsair Dominator 32gb DDR5 5600MHz] [EVGA 3080ftw Ultra] [Lian Li Galahad SL Edition 360][Lian Li PC-O11 Dynamic EVO Svart][EVGA Supernova G6 1000W}[Alienware AW2723DF + 2x Dell 2715H 27"]
*🎮 Ps5 Digital Edition
*📱 S23 Ultra | 🎧Sony WH-1000XM3|
*📺LG Oled CX48
*noblechairs LEGEND TX Tyg Antracitgrå

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av aines
japp det funkar ju me att skära ner på försvaret va`?

Försvaret blöder pengar och vägrar att dokumentera för att sedan redovisa vart alla pengarna går.

Visa signatur

"Linux användare, släng er i väggen, fast ni har ju tillräckliga problem med MacOSX som är ett kommersiellt fungerande nix system till skillnad från Linux." - Meme, 2005-07-22 22:10
Självutnämnd expert inom mobil kommunikation.
Solaris Vs Linux, An indepth view. | Halflife.nu

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av rezuth
Försvaret blöder pengar och vägrar att dokumentera för att sedan redovisa vart alla pengarna går.

det lär inte bli svår att se vart pengarna går efter att ha sagt ja till detta lag...tycker att det är fel sätt att skydda landet på de sättet. Sverige är nog en av dom sista länderna som skulle va hotad av ett annat land för liksom vi har inte krigat i flera hundra år vi är neutrala och håller oss borta från hot..ifall det skulle finnas hot då tycker jag att man ska ta dom misstänkta och inte misstänka hela jävla landet för att va terrorister det skulle va mycket billigare och demokratiskt.

EDIT: rha boom Bush al Quide Bin Ladeen Terror Fläskhuvud?

Permalänk
Medlem

Nu blir det krig. Lite tur att man bor i Norge - EU befriat land. Men man måste ju hem någongång.. Bahnhof!!

Visa signatur

AMD x399M | TR 1950x | 64GB 3200Mhz | 2 x Zotac 3090

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av 100mbit
Jag tror det är nått annat som ligger bakom denna helt plötsligt upkomna lag..kanske kontroll av pirat verksamhet på nätet vem vet.
Och för det andra om jag leker med tanken att jag vore terrorist så hade jag förmodligen inte skrivit till andra terrorist polare via email eller msn eller nått med internet överhuvudtaget.
Det känns som en stor del av det här är lite mörkat...det är nått annat dom vill åt med denna lagen.

Självklart är det annat som det gäller. Våra sk makthavere har en längre tid arbetat mot ett sk gemensamt mål. Det går lite enkelt uttryckt ut på att skapa ett Platonsamhälle. Det samhället betsår av guld, silver, brons och järnmänniskor. Guld är makthavarna, silver är de under som verkställer makthavarnas beslut, brons är arbetarna o järn är "slavarna". Läs gärna platon som hålls mkt mkt högt av diverse makthavare.
Med makthavarna menar jag då alla i topp politiken oavsett parti, tidningsägare, storföretagare etc. Fårvånansvärt många av dessa tillhör diverse hemliga organisationer som har en agenda. Det lustiga med det hela är dessutom att dessa hemliga organisationer ligger under en ännu hemligare organisation bestående av den sk världeliten. Visst låter det som konspirationsteori men det finns för mkt fakta om detta för att avfärda det.

Tror personligen att denna lag i en eller annan form kommer att införas i resterande EU. Är "bara" ett pilotprojekt detta i ett land där folket accepterar vad som helst.
EU eliten har inte någon som helst intresse av demokrati, det byggs en superstat där eliten kommer att styra som den behagar. Den som hävdar något annat bör nog studera lite hur allt är uppbyggt.

Kan vara lite rörigt hopplock det här men är lite trött efter ett nattskift på jobbet

Visa signatur

Lian-Li Tu150 (fläktmoddad) w Corsair SF750 Platinum SFX / Asus Strix B550-i Itx / Ryzen 5600x @ 4.92.. Scythe Fuma 2 / Crucial Ballistix 2x16 3600@4000 / WD Black SN850 NVME + Kingston A2000 NVME / MSI Radeon RX 6800 referens / 2x120mm Noctua NF-A12x15 golv. 2x120mm Noctua NF A12x25 In och Utblås. Fläktmod tak 1x140mm Noctua NF A14 utlblås via kammare baktill. Samsung 34" c34j791 3440x1440.

Permalänk
Medlem

Jaha, vad säger dom andra länderna om det här då?
Det är ju inte vår sak att övervaka andra länders medborgare.

Visa signatur

Laptop : Macbook Pro M1

Permalänk

Man kan ju bara skratta åt hur patetisk mänskligheten är. Hela världen ska bäva inför USA och dess sjuka sätt att styra människan in i fördärvet. Regeringar och parlament styrs likt marionetter och Sverige styrs därigenom diskret ifrån ett annat land.

Vi har fullt upp med att stirra oss blinda på skräp TV och film. Jaga prylar och fin standard så att vi inte ska ha tid att stanna upp och tänka på hur saker ligger till. Vart ifrån kommer egentligen ordet "Terrorist"? Det har ju fått en helt annan innebörd de senaste 10 åren. Militanta grupper utposterade av USA för att sedan användas till att smutskasta ett folkslag. Bygga upp hat och misstänksamhet emot folkgrupper och mata det slöa I-lands folket. Vi som inte hinner eller orkar ta till oss information med ett kritiskt tänkande. Godtrogna som inte kan tänka oss att vår regering spelar oss ur händerna.

Permalänk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av pazu
Fan va alla var negativa då, jag röstade iofs på S men jag litar på att alla politiker gör sitt bästa för att skapa en så bra värld som möjligt.

för sig själva kanske...

Visa signatur

assrock!! hehe

Permalänk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Frostyfog
rezuth - har du lust att förklara vad du tycker är BRA med denna lagändring
(istället för att klanka ner på diskussionsnivån på ett inte helt trevligt vis)

Jag ser likt många andra än ändring från "rätt att avlyssna vid brottsmisstanke" till "rätt att avlyssna för att väcka brottsmisstanke (= alltid)"
tolkar du det likadant?
om ja - vad får dig att "inte se" problematiken?
om nej - varför tolkar vi det olika(tror du)?

(domifuling får också svara på samma frågor om han vill)

*viskar* jag tror han jobbar för fra...

Visa signatur

AMD Ryzen 5 5600X, 16 GB RAM, RTX 2080Ti, Meshlicious

Permalänk
Avstängd

HAHAAHAHA--- SVERIGE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Visa signatur

Cherry MX Brown:Compaq MX 11800, Cherry MX Blue: Razer Blackwidow, Cherry MY: Schneider g81, Black ALPS : Delll AT102W Black, Buckling Spring: IBM Model M, IBM Model N2, Rubber Dome: Keytronic ErgoForce....Senast aktiv Idag

Permalänk
Medlem

Kan knappt tro att detta är sant, varför avlyssna nätrafiken efter yttre hot i världens neutralaste land? det kommer bara kosta pengar, datorn i sig själv kostar en halv miljard om året bara i hyra!

Visa signatur

Datorsystem: [ASUS A8N-E] - [AMD Athlon 64 "Venice" 3200+ 2.0GHz @ 2,54GHz + Zalman CNPS7000B-Cu kylare] - [2xCrosair VS512MB400 PC3200 @ 2.5, 3, 3, 6] - [HIS X800XL IceQ II 256MB PCIe 400/980 @ 430/1080MHz] - [Samsung 80Gb SATA2 + IBM 120Gb IDE + Maxtor 250Gb SATA2 + Mxtor 30GB IDE]

Permalänk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av 100mbit
Jag tror det är nått annat som ligger bakom denna helt plötsligt upkomna lag..kanske kontroll av pirat verksamhet på nätet vem vet.
Och för det andra om jag leker med tanken att jag vore terrorist så hade jag förmodligen inte skrivit till andra terrorist polare via email eller msn eller nått med internet överhuvudtaget.
Det känns som en stor del av det här är lite mörkat...det är nått annat dom vill åt med denna lagen.

tror jag me, dom har inte angett någon bra anledning att ha denna lag, dom har säkert en anledning som vi inte får veta då det skulle skapa ännu mer uppståndelse

Visa signatur

assrock!! hehe

Permalänk
Avstängd

Helt sinnessjukt, vad har våra politiker för verklighetsuppfattning om dom tror att den här lagen kommer att ta fast några terrorister? Det enda den gör att är sänka våran demokrati ner till Kinas nivå, skandal.

Visa signatur

Asus Z97M-plus | i7 4790k @4.8Ghz | Aorus 1080Ti | FD Integra M 750W | Vengence 2x8 GB Ram | FD Define Mini C | Evo 850 500GB | Intel 750 1.2TB | AOC AG271QG

Permalänk
Medlem

Detta e va folk får som röstar på Moderaterna

Höjda bensin priser , höjda matpriser ,höjda höjda tobakpriser , nu vill dem avlyssna oxo de fick dem

Visa signatur

5820k 4.6ghz (1.26v) // 980TI // 16GB DDR4 // 500 SSD SAMSUNG // CHASSI FD R5 // 850 W CORSAIR RMX

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av zwelegacy
för sig själva kanske...

Klockren kommentar...

Permalänk
Permalänk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av warzone
Kan knappt tro att detta är sant, varför avlyssna nätrafiken efter yttre hot i världens neutralaste land? det kommer bara kosta pengar, datorn i sig själv kostar en halv miljard om året bara i hyra!

Viva Commerce!

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av finical
Detta e va folk får som röstar på Moderaterna

Höjda bensin priser , höjda matpriser ,höjda höjda tobakpriser , nu vill dem avlyssna oxo de fick dem

En droppe i havet av allt skit det åstakommit i makten, kommer ta lång tid att återhämta sig från dem.
Men så har det ju alltid varit människorna blir efter ett tag trötta på S och rösta då på M som kör samhället i botten, S måste därefter i 4 års tid rätt till efter M. Att en lågkonjuktur alltid följer efter att M har suttit i makten är ingen tillfällighet.
Det värsta är att M vet att så är fallet det är därför det försöker att driva igenom allting så hårt som det gör för det vet att de inte kommer att bli återvalda, de bädar SIN säng med andra ord och skiter i det vanliga svenska folket.

Bara att se när det gäller FRA lagen.
Hade det det svenska folket stöd? NEJ! Men det är så det ska vara vi rösta vart fjäde år och mellan det ska vi hålla käften och bli leda som duktiga små får, är detta demokrati?

Det är nog många politiker som grävde sin egen grav politisk när de rösta JA för denna lagen.
Och många titta tydligen på fotboll under kanske en av de viktigaste röstningen i modern historia, ska de då sitta kvar?

En liten lista.

--- Avstod ---

fp -- Ohlsson, Birgitta (Stockholms kommun)

--- Frånvarande ---

c -- Ericson, Lars-Ivar -- (Skåne läns norra och östra)
c -- Johansson, Kenneth -- (Dalarnas län)
c -- Lodenius, Per -- (Stockholms län)
c -- Sandström, Åke -- (Västerbottens län)
c -- Selin Lindgren, Eva -- (Göteborgs kommun)
c -- Thulin, Mildred -- (Skåne läns södra)
fp -- Berliner, Agneta -- (Västmanlands län)
fp -- Hellquist, Solveig -- (Västernorrlands län)
fp -- Nylander, Christer -- (Skåne läns norra och östra)
fp -- Rojas, Mauricio -- (Stockholms län)
fp -- Wikström, Cecilia -- (Uppsala län)
kd -- Arnold, Otto -- (Skåne läns södra)
kd -- Johnsson, Eva -- (Kronobergs län)
kd -- Oskarsson, Irene -- (Jönköpings län)
kd -- Pålsson Ahlgren, Chatrine -- (Kalmar län)
kd -- Svensson, Alf -- (Skåne läns norra och östra)
m -- Andersson, Jan R -- (Kalmar län)
m -- Andersson, Magdalena -- (Jönköpings län)
m -- Avsan, Anti -- (Stockholms län)
m -- Brodén, Anne Marie -- (Hallands län)
m -- Forslund, Patrik -- (Dalarnas län)
m -- Grönfeldt Bergman, Lisbeth -- (Göteborgs kommun)
m -- Karlsson, Ulrika -- (Uppsala län)
m -- König Jerlmyr, Anna -- (Stockholms kommun)
m -- Lennmarker, Göran -- (Stockholms län)
m -- Magnusson, Cecilia -- (Göteborgs kommun)
m -- Öholm, Oskar -- (Örebro län)
m -- Pålsson, Anne-Marie -- (Skåne läns södra)
m -- Pålsson, Margareta -- (Skåne läns norra och östra)
m -- Rådhström, Jan-Evert -- (Värmlands län)
m -- René, Inger -- (Västra Götalands läns västra)
m -- Sigfrid, Karl -- (Stockholms län)
m -- Watz, Marianne -- (Stockholms kommun)
mp -- Ehn, Tina -- (Västra Götalands läns västra)
mp -- Ericson, Gunvor G -- (Södermanlands län)
mp -- Eriksson, Peter -- (Östergötlands län)
mp -- Holm, Ulf -- (Skåne läns södra)
mp -- Svensson Smith, Karin -- (Malmö kommun)
mp -- Wetterstrand, Maria -- (Stockholms kommun)
s -- Abramsson, Karl Gustav -- (Västerbottens län)
s -- Adolfsson Elgestam, Carina -- (Kronobergs län)
s -- Ahlin, Urban -- (Västra Götalands läns östra)
s -- Andersson, Phia -- (Västra Götalands läns södra)
s -- Bodström, Thomas -- (Örebro län)
s -- Brandin, Claes-Göran -- (Göteborgs kommun)
s -- Carlsson, Gunilla -- (Göteborgs kommun)
s -- Eriksson, Birgitta -- (Västra Götalands läns västra)
s -- Jeppsson, Peter -- (Blekinge län)
s -- Juholt, Håkan -- (Kalmar län)
s -- Lindestam, Åsa -- (Gävleborgs län)
s -- Nilsson, Pia -- (Västmanlands län)
s -- Nuder, Pär -- (Stockholms län)
s -- Olander, Ronny -- (Skåne läns södra)
s -- Oskarsson, Christina -- (Västra Götalands läns norra)
s -- Österberg, Sven-Erik -- (Västmanlands län)
s -- Pettersson, Leif -- (Norrbottens län)
s -- Rådström, Britta -- (Västerbottens län)
s -- Sahlin, Mona -- (Stockholms län)
s -- Sandberg, Gunnar -- (Jämtlands län)
s -- Stenberg, Hans -- (Västernorrlands län)
s -- Stenberg, Maria -- (Norrbottens län)
s -- Thorell, Olle -- (Västmanlands län)
s -- Wittgren-Ahl, Siw -- (Göteborgs kommun)
s -- Yazdanfar, Maryam -- (Stockholms län)
v -- Dinamarca, Rossana -- (Västra Götalands läns norra)
v -- Olsson, Lena -- (Dalarnas län)
v -- Pedersen, Peter -- (Örebro län)

--- Röstade JA ---

c -- Åkesson, Anders -- (Kalmar län)
c -- Andersson, Jan -- (Hallands län)
c -- Åsling, Per -- (Jämtlands län)
c -- Bergström, Sven -- (Gävleborgs län)
c -- Carlsson, Ulrika -- (Västra Götalands läns östra)
c -- Danielsson, Staffan -- (Östergötlands län)
c -- Eriksson, Erik A -- (Värmlands län)
c -- Federley, Fredrick -- (Stockholms kommun)
c -- Johansson, Annie -- (Jönköpings län)
c -- Johansson, Jörgen -- (Västmanlands län)
c -- Kornevik Jakobsson, Maria -- (Västra Götalands läns västra)
c -- Larsen, Sofia -- (Örebro län)
c -- Levi, Lennart -- (Stockholms län)
c -- Lundgren, Kerstin -- (Stockholms län)
c -- Nilsson, Karin -- (Kronobergs län)
c -- Pettersson, Lennart -- (Skåne läns västra)
c -- Qarlsson, Annika -- (Västra Götalands läns norra)
c -- Sellén, Birgitta -- (Västernorrlands län)
c -- Ternström, Solveig -- (Stockholms kommun)
c -- Tiefensee, Roger -- (Södermanlands län)
c -- Tornberg, Stefan -- (Norrbottens län)
c -- Västerteg, Claes -- (Västra Götalands läns södra)

c -- Zander, Solveig -- (Uppsala län)
fp -- Acketoft, Tina -- (Skåne läns västra)
fp -- Andrén, Gunnar -- (Stockholms län)
fp -- Backman, Hans -- (Gävleborgs län)
fp -- Brodén, Anita -- (Västra Götalands läns norra)
fp -- Ertsborn, Jan -- (Hallands län)
fp -- Flyborg, Eva -- (Göteborgs kommun)
fp -- Granbom, Karin -- (Östergötlands län)
fp -- Hagberg, Liselott -- (Södermanlands län)
fp -- Hamilton, Carl B -- (Stockholms kommun)
fp -- Krantz, Tobias -- (Jönköpings län)
fp -- Larsson, Nina -- (Värmlands län)
fp -- Lundqvist-Brömster, Maria -- (Västerbottens län)
fp -- Malm, Fredrik -- (Stockholms kommun)
fp -- Nilsson, Ulf -- (Skåne läns södra)
fp -- Pehrson, Johan -- (Örebro län)
fp -- Pilsäter, Karin -- (Stockholms län)
fp -- Tysklind, Lars -- (Västra Götalands läns västra)
fp -- Westerholm, Barbro -- (Stockholms län)
fp -- Widman, Allan -- (Malmö kommun)
fp -- Wigström, Cecilia -- (Göteborgs kommun)
fp -- Winbäck, Christer -- (Västra Götalands läns östra)
kd -- Andersson, Yvonne -- (Östergötlands län)
kd -- Attefall, Stefan -- (Jönköpings län)
kd -- Davidson, Inger -- (Stockholms län)
kd -- Eldensjö, Kjell -- (Södermanlands län)
kd -- Enochson, Annelie -- (Göteborgs kommun)
kd -- Gustafsson, Holger -- (Västra Götalands läns östra)
kd -- Gustafsson, Lars -- (Hallands län)
kd -- Henriksson, Emma -- (Stockholms län)
kd -- Kihlström, Dan -- (Värmlands län)
kd -- Lindén, Lars -- (Västernorrlands län)
kd -- Lindgren, Else-Marie -- (Västra Götalands läns södra)
kd -- Oscarsson, Mikael -- (Uppsala län)
kd -- Persson, Sven Gunnar -- (Örebro län)
kd -- Pethrus Engström, Désirée -- (Stockholms kommun)
kd -- Runegrund, Rosita -- (Västra Götalands läns västra)
kd -- Sacrédeus, Lennart -- (Dalarnas län)
kd -- Svensson, Ingvar -- (Stockholms län)
kd -- Tjernberg, Gunilla -- (Västerbottens län)
kd -- Vänerlöv, Ingemar -- (Västra Götalands läns norra)
m -- Anger, Staffan -- (Västmanlands län)
m -- Appelros, Staffan -- (Malmö kommun)
m -- Arkelsten, Sofia -- (Stockholms kommun)
m -- Asplund, Lena -- (Västernorrlands län)
m -- Axén, Gunnar -- (Östergötlands län)
m -- Bengtson Skogsberg, Eva -- (Kalmar län)
m -- Bengtsson, Finn -- (Östergötlands län)
m -- Berg, Ulf -- (Dalarnas län)
m -- Bergheden, Sten -- (Västra Götalands läns östra)
m -- Bergkvist, Anna -- (Kronobergs län)
m -- Bill, Per -- (Uppsala län)
m -- Blix, Gustav -- (Stockholms kommun)
m -- Bouveng, Helena -- (Jönköpings län)
m -- Brännström, Katarina -- (Kronobergs län)
m -- Cederbratt, Mikael -- (Västra Götalands läns norra)
m -- Cederfelt, Margareta -- (Stockholms kommun)
m -- Elinderson, Lars -- (Västra Götalands läns östra)
m -- Engblom, Annicka -- (Blekinge län)
m -- Engström, Hillevi -- (Stockholms län)
m -- Enström, Karin -- (Stockholms län)
m -- Ericson, Jan -- (Västra Götalands läns södra)
m -- Fahmi, Mahmood -- (Stockholms kommun)
m -- Garstedt, Inge -- (Malmö kommun)
m -- Gerdau, Mats -- (Stockholms län)
m -- Gunnarsson, Rolf -- (Dalarnas län)
m -- Habsburg Douglas, Walburga -- (Södermanlands län)
m -- Hamilton, Björn -- (Stockholms län)
m -- Hammar Johnsson, Ann-Charlotte -- (Skåne läns västra)
m -- Hammarbergh, Krister -- (Norrbottens län)
m -- Hansson, Anders -- (Skåne läns södra)
m -- Hedquist, Lennart -- (Uppsala län)
m -- Hjälmered, Lars -- (Göteborgs kommun)
m -- Holm, Christian -- (Värmlands län)
m -- Jernbeck, Isabella -- (Stockholms län)
m -- Johansson, Bengt-Anders -- (Jönköpings län)
m -- Johansson, Mats -- (Stockholms kommun)
m -- Johnsson, Jeppe -- (Blekinge län)
m -- Jönsson, Christine -- (Skåne läns södra)
m -- Khelili Dylami, Reza -- (Stockholms kommun)
m -- Kierkemann, Marianne -- (Hallands län)
m -- Kinberg Batra, Anna -- (Stockholms län)
m -- Kjellberg, Bertil -- (Västernorrlands län)
m -- Kjellin, Margareta B -- (Gävleborgs län)
m -- Lavesson, Olof -- (Malmö kommun)
m -- Leivik, Björn -- (Västra Götalands läns norra)
m -- Lilliehöök, Anna -- (Stockholms kommun)
m -- Lindblad, Göran -- (Göteborgs kommun)
m -- Lindblad, Lars -- (Skåne läns södra)
m -- Löfgren, Ulla -- (Västerbottens län)
m -- Löfsjögård, Malin -- (Stockholms län)
m -- Malmberg, Betty -- (Östergötlands län)
m -- Montan, Göran -- (Skåne läns norra och östra)
m -- Nilsson, Mats G -- (Stockholms kommun)
m -- Nilsson, Nils Oskar -- (Stockholms län)
m -- Nilsson, Rolf K -- (Gotlands län)
m -- Norlén, Andreas -- (Östergötlands län)
m -- Olsson, Kent -- (Västra Götalands läns västra)
m -- Persson, Sven Yngve -- (Skåne läns västra)
m -- Pettersson, Göran -- (Stockholms län)
m -- Plass, Maria -- (Västra Götalands läns västra)
m -- Polfjärd, Jessica -- (Västmanlands län)
m -- Pourbaix-Lundin, Marietta -- (Stockholms län)
m -- Rivière, Helena -- (Stockholms kommun)
m -- Roszkowska Öberg, Eliza -- (Stockholms län)
m -- Rothenberg, Hans -- (Göteborgs kommun)
m -- Sander, Mats -- (Skåne läns västra)
m -- Schulte, Fredrik -- (Stockholms län)
m -- Sjösten, Ulf -- (Västra Götalands läns södra)
m -- Staxäng, Lars-Arne -- (Västra Götalands läns västra)
m -- Sundell, Ola -- (Jämtlands län)
m -- Svantesson, Elisabeth -- (Örebro län)
m -- Sydow, Henrik -- (Hallands län)
m -- Thalén Finné, Ewa -- (Skåne läns södra)
m -- Thingwall, Göran -- (Stockholms län)
m -- Tobé, Tomas -- (Gävleborgs län)
m -- Wachtmeister, Peder -- (Södermanlands län)
m -- Wallmark, Hans -- (Skåne läns norra och östra)
m -- Weibull Kornias, Marie -- (Skåne läns västra)
m -- Widegren, Cecilia -- (Västra Götalands läns östra)
m -- Wikström, Rune -- (Stockholms län)

--- Röstade Nej ---

fp -- Lindberg, Camilla -- (Dalarnas län)
mp -- Andersson, Max -- (Göteborgs kommun)
mp -- Bolund, Per -- (Stockholms kommun)
mp -- Ceballos, Bodil -- (Gävleborgs län)
mp -- Dingizian, Esabelle -- (Stockholms län)
mp -- Johansson, Mikael -- (Örebro län)
mp -- Kaplan, Mehmet -- (Stockholms kommun)
mp -- Leander, Helena -- (Uppsala län)
mp -- Lindholm, Jan -- (Dalarnas län)
mp -- Nihlén, Thomas -- (Västerbottens län)
mp -- Pertoft, Mats -- (Stockholms län)
mp -- Rådberg, Peter -- (Västra Götalands läns norra)
mp -- Rahm, Lage -- (Göteborgs kommun)
mp -- Valtersson, Mikaela -- (Stockholms län)
s -- Adelsbo, Christer -- (Skåne läns norra och östra)
s -- Ahlberg, Ann-Christin -- (Västra Götalands läns södra)
s -- Andnor, Berit -- (Jämtlands län)
s -- Arleklo, Ann -- (Skåne läns västra)
s -- Åström, Karin -- (Norrbottens län)
s -- Astudillo, Luciano -- (Malmö kommun)
s -- Axelsson, Christina -- (Stockholms län)
s -- Axelsson, Lennart -- (Örebro län)
s -- Bäckman, Roland -- (Gävleborgs län)
s -- Baylan, Ibrahim -- (Västerbottens län)
s -- Berglind, Mats -- (Uppsala län)
s -- Bernhardsson, Bo -- (Skåne läns södra)
s -- Björck, Patrik -- (Västra Götalands läns östra)
s -- Björkman, Jan -- (Blekinge län)
s -- Bjurling, Laila -- (Södermanlands län)
s -- Bohlin, Sinikka -- (Gävleborgs län)
s -- Bråkenhielm, Catharina -- (Västra Götalands läns västra)
s -- Carlsson, Rose-Marie -- (Malmö kommun)
s -- Damberg, Mikael -- (Stockholms län)
s -- Eberstein, Susanne -- (Västernorrlands län)
s -- Eneroth, Tomas -- (Kronobergs län)
s -- Engelhardt, Christer -- (Gotlands län)
s -- Engle, Kerstin -- (Skåne läns norra och östra)
s -- Eriksson, Alf -- (Hallands län)
s -- Ernkrans, Matilda -- (Örebro län)
s -- Forslund, Kenneth G -- (Västra Götalands läns västra)
s -- Gabelic, Aleksander -- (Östergötlands län)
s -- Gille, Agneta -- (Uppsala län)
s -- Granberg, Lars U -- (Norrbottens län)
s -- Granlund, Marie -- (Malmö kommun)
s -- Green, Monica -- (Västra Götalands läns östra)
s -- Gustafsson, Billy -- (Östergötlands län)
s -- Hagberg, Christin -- (Skåne läns västra)
s -- Hagberg, Michael -- (Södermanlands län)
s -- Hägg, Carina -- (Jönköpings län)
s -- Haglö, Kerstin -- (Blekinge län)
s -- Härstedt, Kent -- (Skåne läns västra)
s -- Hellman, Jörgen -- (Västra Götalands läns norra)
s -- Helmersson-Olsson, Caroline -- (Södermanlands län)
s -- Hoff, Hans -- (Hallands län)
s -- Högman, Berit -- (Värmlands län)
s -- Hultqvist, Peter -- (Dalarnas län)
s -- Israelsson, Margareta -- (Västmanlands län)
s -- Jakobsson, Leif -- (Malmö kommun)
s -- Jansson, Eva-Lena -- (Örebro län)
s -- Jarl Beck, Inger -- (Skåne läns södra)
s -- Jeryd, Renée -- (Västra Götalands läns norra)
s -- Johansson, Ann-Kristine -- (Värmlands län)
s -- Johansson, Lars -- (Göteborgs kommun)
s -- Johansson, Morgan -- (Skåne läns södra)
s -- Johansson, Ylva -- (Skåne läns norra och östra)
s -- Jonsson, Peter -- (Västra Götalands läns norra)
s -- Karlsson, Anders -- (Skåne läns västra)
s -- Karlsson, Sonia -- (Östergötlands län)
s -- Kerimo, Yilmaz -- (Stockholms län)
s -- Kvarnström, Kurt -- (Dalarnas län)
s -- Larsson, Jan-Olof -- (Västra Götalands läns västra)
s -- Larsson, Lars Mejern -- (Värmlands län)
s -- Lilja, Lars -- (Västerbottens län)
s -- Liljevall, Désirée -- (Kalmar län)
s -- Lindgren, Sylvia -- (Stockholms kommun)
s -- Löfstrand, Johan -- (Östergötlands län)
s -- Ludvigsson, Anne -- (Östergötlands län)
s -- Lundberg, Agneta -- (Västernorrlands län)
s -- Lundh, Fredrik -- (Norrbottens län)
s -- Malmström, Louise -- (Östergötlands län)
s -- Markström, Elisebeht -- (Södermanlands län)
s -- Moberg, Carina -- (Stockholms län)
s -- Nilsson, Dan -- (Kalmar län)
s -- Nilsson, Jennie -- (Hallands län)
s -- Nordén, Marie -- (Jämtlands län)
s -- Ohlsson, Carina -- (Västra Götalands läns östra)
s -- Olovsson, Fredrik -- (Södermanlands län)
s -- Olsson, Hans -- (Västra Götalands läns södra)
s -- Omanovic, Jasenko -- (Västernorrlands län)
s -- Örnfjäder, Krister -- (Kalmar län)
s -- Östros, Thomas -- (Uppsala län)
s -- Pagrotsky, Leif -- (Göteborgs kommun)
s -- Palm, Veronica -- (Stockholms kommun)
s -- Papadopoulos, Nikos -- (Stockholms kommun)
s -- Pärssinen, Raimo -- (Gävleborgs län)
s -- Persson, Göran -- (Skåne läns norra och östra)
s -- Persson, Margareta -- (Jönköpings län)
s -- Petersson, Helene -- (Jönköpings län)
s -- Pettersson, Helén -- (Västerbottens län)
s -- Pettersson, Marina -- (Värmlands län)
s -- Ringholm, Bosse -- (Stockholms kommun)
s -- Runeson, Carin -- (Dalarnas län)
s -- Sachet, Ameer -- (Örebro län)
s -- Särnblad, Anneli -- (Dalarnas län)
s -- Sonidsson, Eva -- (Västernorrlands län)
s -- Strand, Thomas -- (Jönköpings län)
s -- Streijffert, Magdalena -- (Hallands län)
s -- Svedberg, Per -- (Gävleborgs län)
s -- Sydow, Björn -- (Stockholms län)
s -- Ternemar, Tommy -- (Värmlands län)
s -- Tingsgård, Tone -- (Uppsala län)
s -- Ulvskog, Marita -- (Dalarnas län)
s -- Vestlund, Börje -- (Stockholms kommun)
s -- Wahlström, Göte -- (Jönköpings län)
s -- Waidelich, Tommy -- (Stockholms län)
s -- Wegendal, Lars -- (Kronobergs län)
s -- Ygeman, Anders -- (Stockholms kommun)
s -- Zakrisson, Kristina -- (Norrbottens län)
s -- Zedell, Christina -- (Stockholms län)
v -- Andersson, Ulla -- (Gävleborgs län)
v -- Åström, Alice -- (Jönköpings län)
v -- Berg, Marianne -- (Malmö kommun)
v -- Björlund, Torbjörn -- (Östergötlands län)
v -- Brink, Josefin -- (Stockholms län)
v -- Engström, Marie -- (Värmlands län)
v -- Frid, Egon -- (Västra Götalands läns östra)
v -- Holma, Siv -- (Norrbottens län)
v -- Johansson, Wiwi-Anne -- (Västra Götalands läns västra)
v -- Johnson, Jacob -- (Uppsala län)
v -- Kakabaveh, Amineh -- (Stockholms kommun)
v -- Larsson, Kalle -- (Stockholms kommun)
v -- Linde, Hans -- (Göteborgs kommun)
v -- Linna, Elina -- (Södermanlands län)
v -- Ohly, Lars -- (Stockholms län)
v -- Olofsson, Eva -- (Göteborgs kommun)
v -- Olsson, LiseLotte -- (Västerbottens län)
v -- Persson, Kent -- (Västmanlands län)
v -- Wahlén, Gunilla -- (Västernorrlands län)

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av finical
Detta e va folk får som röstar på Moderaterna

Höjda bensin priser , höjda matpriser ,höjda höjda tobakpriser , nu vill dem avlyssna oxo de fick dem

Höjda bensin priser är inte deras fel då skatten inte är ändrad. Mat priserna höjs globalt knappast moderaternas fel. Tobaken är väl deras fel kan jag tänka mig men jag ser inte att sossarna hade gjort annorlunda.

Sen var faktiskt Bodström först ute med att försöka få igenom en liknande lag.

Visa signatur

Har inget bra att skriva här så lite meningslöst skrivande får duga här så länge. Vem vet jag kanske kommer på nått att skriva här någon dag ;-)

Permalänk

varför hadde dom så sjuhelvetes brottom att rösta igenom lagen?
säkert får att skynda sig innan trycket bivit för jobbigt.
vissa förslag tar ju väldigt lång tid innan dom kommer fram till något.

urklipt från dn:

"- Det nya förslaget innebär ingen förändring i lagtexten över huvud taget. Inte ett komma, inte en punkt, inte ett mellanslag och definitivt inga ord. Vi ska tillkännage att regeringen ska göra vissa saker. Vad de ska göra vet vi inte för det ska de återkomma till. Under tiden ska vi rösta igenom den här lagen, sade Lage Rahm (mp)."

Visa signatur

assrock!! hehe

Permalänk
Medlem

synd att rövslickeriet i regeringen gått så här långt..

Visa signatur
Permalänk
Medlem

Låt oss alla sätta in tags med al-qaida och bomb osv i alla mail, im samt sms

Visa signatur

,( ,( ,( ,( ,( ,( ,( ,(
`-' `-' `-' `-' `-' `-' `-' `-'

Permalänk
Medlem

Lite väl mycket slippery slope-argument här. Bara för att de nu lagligt FÅR titta på all internettrafik som går över gränserna betyder inte att de kommer göra det.

Visa signatur

If the answer to any question requires a leap of faith, is it really an answer at all?

Permalänk
Medlem

Quote@Listan av närvarande:

Wtf?! Så många frånvarande?! Får man verkligen rösta då? o_O

Visa signatur

NR200P | 2xNF-A12x15 | SF1000L | STRIX B450-I GAMING | 5800X3D | NH-U12S | 32GB LPX 3600 MHz | RX7800XT PULSE

Permalänk
Medlem

Vilken lekman som helst kan se att FRA-lagen inte är till för några verkliga yttre hot. Sedan vad den är till för -idag- är svårare att säga, men jag hörde att forna Sovjetunionen skickat digitala ubåtar genom våra kablar!

Nej, det är påtryckningar någonstans ifrån, helt klart. Och det är -totalt- irrelevant vad systemet kommer att användas till första dagen, eller ens första året. Poängen är att det finns och naturligtvis kommer att läcka till stora ekonomiska intressen ju längre tiden lider.

Min trafik är min och mottagarens egendom och den ska FRA ge fan i. Jävla wannabe-CIA/NSA, slicka mer röv.

Visa signatur

Gammal garvad IT-tekniker med lång erfarenhet av nätverk, server och IT-säkerhet m.m.

Permalänk
Medlem

Är det bara jag som funderar över ifall en av de outtalade anledningarna till detta system är storskaligt industrispionage? Echelon anklagas ju för att användas till detta, och jag kan tänka mig att det kan vara extremt lukrativt för ett land.