Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Apr 2002

Spela musik genom server

Hallå!

Jag har en stationär dator och en server. Servern står tillsammans med stereon i en annan del av rummet. I andra delen av rummet står min stationära dator.

Min tanke är att via min stationära dator kontrollera vad servern spelar upp, eftersom den ligger precis intill steroen. Utgångspunkten är att servern ska använda sitt ljudkort och jag endast ska kontrollera vad som spelas upp via den stationära datorn.

Min stationära dator använder Windows och det musikprogram som föredrar att använda är Winamp. Skulle det visa sig att den funktion jag eftersöker inte är möjlig med Winamp är jag öppen att byta musikspelare. Servern kör Linux (Ubuntu).

Var finns det för mjukvara som möjliggör detta?

Den första tanken som slog mig var Shoutcast. Via Shoutcast kan jag kontrollera vad som spelas upp på servern, men kan jag få detta ljud att komma ur högtalarna? Är detta möjligt?

Jag är öppen för alla förslag som kan lösa mitt problem

Tack på förhand

perco

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Dec 2004
Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
sometown
Registrerad
Okt 2001

mpd!

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Tobo
Registrerad
Jan 2006

föreslår mpd på din server och sen nåt program att styra det med. finns en javaklient har jag för mig samt ett webinterface(finns en massa andra mysiga program med men jag är inte säker på att de finns för windows)

www.musicpd.org är adressen om jag inte minns fel.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
192.168.1.267
Registrerad
Apr 2003

Shoutcast funkar, men då behöver du en klient på servern som spelar upp det ljudet också, typ xmms.

Kör själv shoutcast på min linuxserver och streamar från min stationära så jag kan lyssna på min musik i skolan, väljer låtar via vnc.

CCNP

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Apr 2002

Jag har trixat hela dagen med ampache somverkar vara det bästa webgränssnittet till MPD. Visst, jag har lyckats spela upp musik på servern, men ampache's webgränssnitt är verkligen dåligt. Jag vill dessutom lyssna på P1, P2 osv. vilket inte går i ampache eftersom jag inte kan infoga radiostationer med mms://*. Detta ska tydligen gå i Winamp.

Lösningarna för att kunna styra MPD via Windows verkar rent allmänt vara dåliga. Vilket jag iofs har förståelse för eftersom Windows rent allmänt är dåligt det också.

Tack för alla tips, men min tanke är nu att sätta upp en Shoutcast-server på min egen dator och styra den med Winamp. På servern har jag sedan någon klient som får lyssna på min "radiosändning" via nätverket precis som maniak löst det.

EDIT:

VACKERT!

Nu kan jag använda mitt Winamp precis som förut tillsammans en Shoutcastserver körande på datorn.

På servern kör jag bara kommandot: mplayer http://minserver:8006 i bakgrunden. Tog 15 min att fixa allt detta.

Tack för all hjälp. Problemet är nu löst.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
192.168.1.267
Registrerad
Apr 2003

Du kan köra shoutcastserver på linuxburken också, så slipper du ha den körandes på desktopen :).

CCNP