blidskärmsdrivrutin slutar svara?

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Mar 2006

blidskärmsdrivrutin slutar svara?

Varje gång jag försöker spela crysis så fryser spelet efter några minuter och det står att bildskärmsdrivrutinen har slutat att svara och har återställts. vad innebär detta?

det är ett 9800gtx kort på vista 32bit

har senaste drivrutiner och datorn är topklass på allt annars.

Trädvy Permalänk
Hedersmedlem
Plats
Bree
Registrerad
Feb 2002

Re: blidskärmsdrivrutin slutar svara?

Citat:

Ursprungligen inskrivet av ramza07
Varje gång jag försöker spela crysis så fryser spelet efter några minuter och det står att bildskärmsdrivrutinen har slutat att svara och har återställts. vad innebär detta?

det är ett 9800gtx kort på vista 32bit

har senaste drivrutiner och datorn är topklass på allt annars.

Jag har också haft detta problem, dock ej nu för tiden. Jag kan tyvärr inte hjälpa dig mer än att fråga om du har senaste drivrutinen, samt att du inte är ensam om problemet. En sökning på Google på det felmeddelande som uppstår visar att fler har haft problemet, men jag lyckades aldrig hitta någon lösning på problemet. Efter formatering för några månader sedan upphörde problemet att existera...

STATIONÄR: CPU: 4790k @ 4.7 Ghz - GPU: ASUS GeForce GTX 1080 Ti 11GB STRIX GAMING OC - Minne: 16 GB Corsair Dominator - SSD: Samsung 850 Pro 500 GB - Skärm: Asus ROG SWIFT PG348Q Gsync 3440x1440
BÄRBAR: MacBook Air (2017)

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Tullinge
Registrerad
Jun 2005

Re: Re: blidskärmsdrivrutin slutar svara?

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Najk
Jag har också haft detta problem, dock ej nu för tiden. Jag kan tyvärr inte hjälpa dig mer än att fråga om du har senaste drivrutinen, samt att du inte är ensam om problemet. En sökning på Google på det felmeddelande som uppstår visar att fler har haft problemet, men jag lyckades aldrig hitta någon lösning på problemet. Efter formatering för några månader sedan upphörde problemet att existera...

har upplevt nästan exact lika men liksom du så försvann problemet efter någon omformatering...

Ryzen 1700 @ 3.89ghz, Palit GTX 1080 GR Premium

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Uppsala
Registrerad
Jun 2005

Även jag har fått detta problem nu, upptäckte det för första gången efter en omformatering i samband med att jag körde Flught Simulator X, till en börjna blev skärmen bara svart, sen kom den där rutan upp när allting var färdigladdat (är jag tillräckligt otydlig nu?). har uppdaterat till senaste drivrutin etc.
Är omformatering enda alternativet?

EDIT: har löst problemet nu
Gjorde såhär, avinstallerade drivrutinerna, startade om i felsäkert läge och plockade bort filen som det stog slutade svara, installerade andra drivrutiner, startade om. Och nu fungerar allt prima.

Burken - Core i7 920 @ 4,0GHz - XFX GeForce 8800GTX - 6GB Corsair Dominator DDR3 1600MHz - Asus P6T Deluxe V2 - Antec twleve hundred - Corsair 1000W

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Örebro
Registrerad
Jul 2008
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Kanonen
Även jag har fått detta problem nu, upptäckte det för första gången efter en omformatering i samband med att jag körde Flught Simulator X, till en börjna blev skärmen bara svart, sen kom den där rutan upp när allting var färdigladdat (är jag tillräckligt otydlig nu?). har uppdaterat till senaste drivrutin etc.
Är omformatering enda alternativet?

EDIT: har löst problemet nu
Gjorde såhär, avinstallerade drivrutinerna, startade om i felsäkert läge och plockade bort filen som det stog slutade svara, installerade andra drivrutiner, startade om. Och nu fungerar allt prima.

Och nu har det inte varit problem sedan dess?
För jag har också samma problem.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Dec 2003

Jag fick alltid detta problem förr när jag överklockade för mycket, men det är ett känt problem utan någon specifikt lösning tyvärr =/
Har du överklockat så kan du ju alltid testa och se, just för mig hände det när kortet blev för varmt.

i7 4790K @ 5.0 GHz 24/7 • Noctua NH-D15 • Gigabyte Z97X-SLI • Crucial 2x8GB DDR3 9-9-9-24 • ASUS ROG STRIX Geforce 1080 GTX @ 2075MHz Core • Samsung 24" SM2443 + Philips 220CW 22" • X-Fi XtremeMusic • CM HAF X • Fractal Design Integra R2 750W

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Uppsala
Registrerad
Jun 2005
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Diskmedel5
Och nu har det inte varit problem sedan dess?
För jag har också samma problem.

Ursäktar för sent svar.

Har inte haft något som helst problem med detta igen, utan allt funkar prima. Hoppas det löser sig!

Burken - Core i7 920 @ 4,0GHz - XFX GeForce 8800GTX - 6GB Corsair Dominator DDR3 1600MHz - Asus P6T Deluxe V2 - Antec twleve hundred - Corsair 1000W

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Landskrona
Registrerad
Aug 2008

har själv detta problem, jag tror det beror på drivisar..

"Jag är inte tillräckligt ung för att veta allting." - Oscar Wilde

Trädvy Permalänk
Avstängd
Plats
Norrköping
Registrerad
Okt 2005

Konstiga är att det inte finns någon lösning på problemet ÄNNU... efter 2 år ungefär. O.o Men som tur är så händer det helt slumpvis.

Intel Core i7 3770K@3.5, ASUS P8Z77V-DELUXE, 16GB RAM, GeForce GTX 660 Ti, ASUS XONAR ESSENCE STX, SAMSUNG 830 256GB SSD, 5x Samsung HD204UI, 4x WD40EFRX, 1x Western Digital Caviar Green WD20EARX, 1x Samsung HD103UJ, Windows 8.1 Pro

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Värmland / Torsby
Registrerad
Maj 2003

Skönt å inte va ensam med problem, sitter å sliter mig själv i håret med samma problem just nu på den stationära burken...

>>> Rigg: FD Define Mini | Corsair HX750 | Asus Maximus VI Gene-Z, Z68 | i5 2500k@4,2GHz | Noctua NH-U9B SE2 | 2x4GB Corsair Vengeance Red CL9 1600Mhz | Samsung 830 256GB | EVGA GTX970 SC <<<

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stenungsund
Registrerad
Sep 2004

Jag flashade om BIOS:en på grafikkortet (kan ju meddela att jag höll på att skita ner med av nervositet under tiden) och sen dess har det funkat kanon!

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Värmland / Torsby
Registrerad
Maj 2003

Hmm ja, detta med å flasha moderkort å andra enheter skapar en viss oro asså, det kan ja hålla med om..
Men ja kanske har löst problemet nu om ja har tur..

Avinstallera drivarna och körde sedan Driver Sweeper i safe mode, sist installera de senaste drivarna. Har inte märkt nåra mer problem nu, hoppas dä håller bara oxå.

>>> Rigg: FD Define Mini | Corsair HX750 | Asus Maximus VI Gene-Z, Z68 | i5 2500k@4,2GHz | Noctua NH-U9B SE2 | 2x4GB Corsair Vengeance Red CL9 1600Mhz | Samsung 830 256GB | EVGA GTX970 SC <<<

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stenungsund
Registrerad
Sep 2004

Håller tummarna annars som sagt så gick det väldigt bra att flasha grafikkortet, hade ju förväntat mig att det skulle explodera allra minst

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Värmland / Torsby
Registrerad
Maj 2003

Haha kan va bra å veta...

>>> Rigg: FD Define Mini | Corsair HX750 | Asus Maximus VI Gene-Z, Z68 | i5 2500k@4,2GHz | Noctua NH-U9B SE2 | 2x4GB Corsair Vengeance Red CL9 1600Mhz | Samsung 830 256GB | EVGA GTX970 SC <<<

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Värmland / Torsby
Registrerad
Maj 2003

Har inte haft några problem med grafikkortet efter ja sopa installen och körde drive sweeper i safe mode, sedan sist installera de senaste drivarna från nvidia.

>>> Rigg: FD Define Mini | Corsair HX750 | Asus Maximus VI Gene-Z, Z68 | i5 2500k@4,2GHz | Noctua NH-U9B SE2 | 2x4GB Corsair Vengeance Red CL9 1600Mhz | Samsung 830 256GB | EVGA GTX970 SC <<<