Snabb fråga angående datorbutiken

Permalänk
Medlem

Snabb fråga angående datorbutiken

Hej beställde nyligen ett datorsystem från datorbutiken. De sköter monteringen.

Vad jag undrar nu är hur förpackningen sker? Jag syftar på orginalförpackningar, manualer, tillbehör etc. till de olika komponenterna. Ingår dessa eller är det bara själva "burken" man får? Detta hade ju varit ytterst märkligt men ville kolla bara för att vara säker!

Permalänk
Medlem

Om de levererar en färdigmonterad maskin har jag svårt att tro att de skulle skicka med alla kartonger, det verkar ju hemskt onödigt.

Permalänk
Medlem

Har för mig att du inte får några manualer eller nått sånt, rätt så onödigt för du får ändå inte öppna burken på 3 år eller va garantin ligger på.

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av MurKAz
Har för mig att du inte får några manualer eller nått sånt, rätt så onödigt för du får ändå inte öppna burken på 3 år eller va garantin ligger på.

Gissar du nu?
Manualer och skivor brukar man få med från andra och att man inte
skulle få öppna datorn låter märkligt.
Det köper jag inte.

Permalänk
Medlem

Ne kartongerna är väl inget jag är direkt intresserad av utan framförallt alla tillbehör som sladdar, saker till modekortet, manualer etc etc.

Det står ingenting på deras hemsida om att man inte får öppna datorn. Det hade ju varit löjligt. OM jag minns rätt står det att de har 1års garanti på systemet och därefter gäller de olika tillverkarnas garanti, XFX, Corsair, Intel exempelvis

Permalänk
Medlem

Nu kan jag inte lova att detta gäller till 100% men skulle bli förvånad om det inte stämmer; Man får moderkorts kartongen med alla cd-skivor och manualer och tillbehör med datorn. Köper man deras extra garanti på 3 år får man inte öppna datorn utan deras tillåtelse, vad som gäller om du endast köper montering och inte extra 3 års garantin så stod det inte så jag antar man får öppna den utan tillåtelse, bästa är väll om du mailar datorbutiken och frågar.

Permalänk
Medlem

Jag såg inget val om garanti när jag beställde från dem. Vet att det finns på komplett. Såg inget på datorbutiken.

På deras datorer, DBgamer X osv ser det ut att vara tre års garanti..vet inte vad det är när de bygger ioph ett paket.

står följande på deras hemsida under support:
"Det lämnas således ej användarstöd/support på fel som kan bero på interaktion mellan komponenter såvida kund inte beställt tillhörande montering/tjänst. Det lämnas inte heller support på fel som kan bero på komponenter eller mjukvara ej sålda av oss. Köper dock kund en fullständig, färdigmonterad/installerad dator ses detta som en enhet och det tillhandahålles support på hela enheten."

Permalänk
Avstängd

Datorn byggs ihop i chassit du valde, sedan stoppar dom ner datorn i kartongen till chassit, alla andra kartonger försvinner, dock det som låg i dom, sladdar, manualer, klistermärken och andra tillbehör åker ner i moderkorts-kartongen.
Detta läggs sedan i en större låda tillsammans med din dator och en väldig massa bubbelplast, och en näve godis oftast ^^

Permalänk
Medlem

Köpte ett helt system för ca 3år sedan. Då fick jag alla tillhörande manualer, cd/dvd-skivor och extra kablar mm som inte användes i en separat karton. Så de behöll inte några "saker" som ingick från de olika tillverkarna. Var mycket nöjd med hur de drog kablar mm inne i chassit. Snyggt med packband och kardborreband runt det mesta. De hade försökt få så bra luftgenomströmning som möjligt.

Permalänk
Medlem

Fick nyss svar från DBmannen.

Precis som ni sa så ingår alla tillbehör men inte orginalförpackningarna. Precis så man vill ha det!

Jag hoppas och tror att min burk blir välbyggt Med det antalet datorer de bygger så borde de ju ha blivit ganska bra vid det här laget!

Nu har jag en till snabb fråga. Denna gång undrar jag lite vöer bonussystemet. Min order uppgår totalt med frakt till 13k. Jag fattar det som att detta ger mig 130 bonuspoäng som jag sedan kan använda i samband med ny order?

Finns det nått sätt man kan omvandla dessa poäng till pengarabbat istället? Funderar på att köpa mig en skärm nämligen.