nVidia eller ATi-chipset? Rekommendationer på kort skulle inte skada heller :D

Permalänk
Medlem

nVidia eller ATi-chipset? Rekommendationer på kort skulle inte skada heller :D

Om jag ska köpa en AMD-processor och ett ATI-kort, gör jag då klokast i att köpa ett nForce-moderkort eller ett med AMD's egna chipset? Eller är det hugget som stucket? Jag har inga direkta planer på att köra Crossfire. Tänker på kompabilitet osv. Antar att det blir Athlon 6000+ och någon form av 4850. Undrar också lite i förbifarten om det finns några riktiga sne-köp eller klipp på moderkortsmarknaden nu för tiden. Lär väl handla från Dustin. Är lite småsugen på GIGABYTE GA-MA790X-DS4. Tittade först en del på Asus M2N-korten men Gigabytebrädan verkar ha mer funktioner, framförallt fler SATA-kontakter. Ljud är väl... halvviktigt. Ska inte spraka som nåt gammalt AC97 med IRQ-konflikt kanske men kör ändå bara 2.1-högtalare så det.. kvittar nästan

Permalänk
Avstängd

Finns ingen anledning att köpa nVidias kort. Det är AMDs egna chipset som gäller. Presterar bra och är tokigt svala. Så får du fina funktioner med overdrive och sånt med.
Vet inte hur det är med det gigabyte kortet men det ljudet jag har i mitt GA-MA790FX-DQ6 är väldigt bra. Märkbart bättre än andra kort.

Med andra ord tycker jag att det ser bra ut med det kortet du tittar på.

Permalänk
Medlem

Tackar En sån tur då

Permalänk
Medlem

har ett sånt kort funkar fin fint med de inbyggda ljudet inga störningar lr nå sånt som man kan höra på vissa moderkort

Permalänk
Medlem

Jag har samma ljudchip på mina Intel-brädor(ALC889A), och det har verkligen helt ok ljud för att vara integrerat. Jag har X-Fi och M-Audio att jämföra med som båda är bättre, men ALC889 låter förvånansvärt hyfsat i jämförelse, om jag inte vore ljudnörd skulle jag helt klart kunna leva med det ljudet.

Ett tips är också att testa Realteks Beta-version av "3DSoundBack" som fixar tillbaka ljudeffekterna i spel under Vista, ungefär som Creatives Alchemy.

Permalänk
Avstängd

Jag är skitnöjd med mitt moderkort (se min sign)

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Hunter(Swe)
Jag är skitnöjd med mitt moderkort (se min sign)

Jag också. Har ett likadant mobo.

Permalänk
Medlem

Gött Tyvärr har jag nog ändrat mig till att det blir burk liknande Swecs "Månadens mellanklassdator augusti". Svider att troligen överge AMD men Pentium MMX'en verkar vara snabbare. Dock är priset högre. :/

Permalänk
Medlem

Pentium MMX ... inga dåliga prylar

Permalänk
Avstängd

Snackar han om Pentium1 233 MHz med MMX eller?

Permalänk
Medlem

En sån har jag haft, eller rättare en 200MMX överklockad till 233MMX genom att flytta jumpers på moderkortet, med 192MB EDO-RAM Och med Voodoo-kort.

Det bästa, jämfört med dagens datorer, var att kylningen gick att köra passivt fastän det var klockat. Enda fläkten satt i nätagget, och det var en tyst rackare.

Härliga tider ...
med den åkte i soprummet för ett antal år sen, man har tyvärr inte plats för hur många datorer som helst.

Permalänk
Avstängd

Lite offtopic, men det var ju nästan bättre då man kunde köra både AMD och Intel på samma moderkort på den tiden

Permalänk
Medlem

Det roligaste med MMX var när man fann eller placerade deras lappar på andra saker. Typ en pennvässare med MMX. Världens bästa Fast så gick jag i högstadiet med... Har dock en Nvidia-logga på min micro. Den drar förbaskat med ström och blir varm

Nåväl. En E8400 är det jag funderar på. Antar att den har MMX. Annars ska jag inte ha den ;). Men men det är en annan historia för en annan sektion