Satt i mer minne, och nu startar inte datorn

Permalänk
Medlem

Satt i mer minne, och nu startar inte datorn

Hej!
Jag satt i 2048MB nytt minne i min dator, men nu vill den inte starta. Fläktarna går igång och så men jag får ingen bild på skärmen och det verkar inte hända så mycket annat heller. Om jag tar ut minnena igen så startar datorn som vanligt. Jag vet att minnena är hela då jag (både före och efter) har testat dom i en annan dator och där fungerade dom utan problem.
Det sitter sedan förut ett par Corsair TwinX 512 MB PC3200 i datorn (som jag vill ha kvar för att få 3072MB totalt), och jag kör Win XP.

Mitt moderkort är ett K8N Neo2 Platinum
http://global.msi.com.tw/index.php?func=proddesc&prod_no=587&...

De gamla minnena stitter på DIMM1 & 3 (Ch A), och de nya på DIMM2 & 4 (ChB).

De nya minnena är Corsair Value S. PC3200 DDR-DIMM 2048MB Kit w/two matched Value Select 1024MB
http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=309659

Har jag helt enkelt köpt fel typ av minne, eller är det något annat som spökar?

Permalänk
Medlem

Kan vara dit nätaggregat, hur starkt är det?

Permalänk
Medlem

Det är inte nätaggregatet som är boven. (väldigt långsökt)

Har du testat att sätta dina nya stickor på Dimm1 och 2 och boota med bara dom?
Låter som att ditt moderkort spökar lite, testat uppdatera bios?

Permalänk
Medlem

Testa att ta ut dom gamla och sätt i dom nya o se vad som händer,

Permalänk
Medlem

Kolla i manualen till moderkortet, jag hade ett MSI moderkort i min förra dator, och det funkade BARA med antingen, en minnessticka, två stickor, eller fyra stickor.

Alltså man kunde inte köra med tre stycken minnesmoduler.

Och om man körde med fyra minnesmoduler klockades minnena ned dessutom.

Permalänk
Medlem

Kanske skulle köra med 2GB ist? Alltså dom nya du köpt. Eftersom du talar om 3GB minne antar jag att du kör 32-bit system. Med andra ord inte t.ex. Vista x64 som äter minne. Då klarar du dig nog fint med bara dina nya stickor

Permalänk
Medlem

Tack för all hjälp!

Jag gjorde som så att jag körde med 2GB istället (på de gamla minnenas plats) och då fungerade allt som det skulle.

Permalänk
Medlem

Dem gick förmodligen på olika fabriks-klocksfrekvens och ville därför inte jobba tillsammans

Permalänk
Medlem

Kan vara att ditt moderkort inte stödjer mer än 2048MB ram eller att du måste uppdatera BIOS för att få stöd för mer än 2048MB ram.

Permalänk

Jag har exakt samma problem....För mig blir det så att 2 av slotsen fungerar men inte dom andra 2. Testat byta plats mm. Men förstår inte vad problemet kan vara. Uppdaterat bios och försökt allt jag kan komma på, nån som har förslag på vad det kan vara?

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av MiniNinja
Jag har exakt samma problem....För mig blir det så att 2 av slotsen fungerar men inte dom andra 2. Testat byta plats mm. Men förstår inte vad problemet kan vara. Uppdaterat bios och försökt allt jag kan komma på, nån som har förslag på vad det kan vara?

Provade du att köra bara 2 minnesstickor i båda slot-paren? Kan vara så att något av slotsen är trasig kanske?

Permalänk

man kan inte blanda minnesstickor hejvilt, ska vara identiska modeller
har man tur så funkar det felfritt när man blandar
simple as that

Permalänk
Medlem

Det kan vara så enkelt att du behöver höja spänningen lite till minnena och/eller nordbryggan så funkar det