Permalänk
Medlem

CL4 funkar inte med 4Gb

Hej,

Jag har ett Gigabyte GA-MA69GM-S2H moderkort med en AMD 5000+ CPU. Köpte för ett halvår sen Corsair XMS2 2X1Gb CL4 minnen och till en början så hade jag CL5 som default. Gick in i Bios och ändrade manuellt till CL4. Nu har jag uppgraderat tilll 4Gb, alltså ytterligare 2X1GB CL4 men nu kan jag inte ändra till CL4, varje gång jag gör det så får jag felmeddelande typ
re-installing BIOS och så återställer den till CL5. Jag är riktigt frustrerad då jag köpte CL4 just av den anledningen för att kunna köra den snabbare inställningen. Kan det vara så att om man stoppar in 4Gb så är det bara CL5 som gäller??

Permalänk
Medlem

Ja, så kan det vara, de snabbaste timings brukar bara fungera med två stickor.

Permalänk
Medlem

Jag kör med exakt samma minneskonfiguration och jag kör CL4. Har du ställt in 2.1V på minnena? Övriga inställningar på minnet?

Permalänk
Medlem

Ja, klart värt att prova, fel spänning verkar vara ett vanligt fel.

Permalänk
Medlem

Problemet är att jag har kunnat köra med CL4 när jag hade 2X1 Gb, sura är att jag har ett svagt minne av att jag hade ställt in 2,1 volt nånstans i bios, men kan inte hitta detta nu. Skulle inte förvåna mig om det inställning automatiskt försvann när man stoppade in 4Gb.

Permalänk
Medlem

ctrl-F1 så kommer du åt de avancerade inställningarna ...

Permalänk
Medlem

Jag känner till ctrl-F1, harvarit inne där men hittar ingen inställning för volttalet. Får nog acceptera faktum att det inte funkar med 4Gb minne.

Permalänk
Medlem

volt talet hittar du nere bland alla andra volt inställningar.

Permalänk
Medlem

Under DRAM inställningar eller under huvud menyn "Advanced Chipset settings"?