Vill du vara del av diskussionerna i forumet, ställa frågor eller hjälpa andra? Registrera dig här!

Kontohackare från australien

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Feb 2006

Kontohackare från australien

Hej!

Min far fick ett samtal från banken igår om att någon har handlat med hans kortnummer o australien, idag ser vi på kontot att någon används på ett ställe som heter cignall chatswood ( nåt köpcenter ) och i car parken. Någon som utsatts för något liknande eller vet hur de kan ha tagit reda på kontouppgifterna. Vi var i USA i juli.

Martin

Trädvy Permalänk
Avstängd
Plats
leksak
Registrerad
Aug 2008

Finns massor med sätt.
Skimmer apparater som de fäster vid bankomater.
Spyware, trojaner, etc.
Hackade servrar.
Insider jobb när du betalar med kort.
Dumpster diving.
Var en historia om några som hackade sig in på någon butik-kedjas system genom deras trådlösa nätverk, etc.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Mar 2003

USA är nog ganska troligt. När jag åkte över i somras så varnade Forex mig för att kortbedrägerier är väldigt vanligt där.

[Intel Core i5-3570K, Noctua NH-U12P SE2, ASUS P8Z77-V, Corsair Vengeance DDR3 1600MHz 4x4GB, Powercolor Radeon 4870 1 Gb, 2x BENQ V2400 ECO + 1 Samsung syncmaster 940BF, Steinberg CI2.]

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Uppsala
Registrerad
Aug 2006

Jag råkade ut för något liknande i somras. Swedbank ringde mig och frågade om jag köpte flygbiljetter på något fillipinskt flygbolag. Någon hade beställt biljetter för nästan 6k innan kortet blev spärrat, men det fick jag tillbaks med hjälp av bankens försäkring.

Om de som använder sig av kortuppgifterna försöker göra det så snart som möjligt eller försöker spara ihop flera kortuppgifter så de kan slå till på samma gång på massvis med kort vet jag inte. Om uppgifterna var färska så hade de nog fått det genom någon affär jag handlade i dagarna innan.

i7 950 - Sabertooth X58 - 6 gb - GTX 460 - Win7