Garanti. Slut på samma prudukt.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Feb 2005

Garanti. Slut på samma prudukt.

För lite mer än 1 år sen köpte jag en Iriver t10 från en butik på nätet.
Nu så har den gått sönder. Jag ringde butiken och frågade hur jag skulle göra, och dom sa att jag skulle skicka in den till dom.

Jag skulle även skicka med kopia på kvitto och en kort beskrivning av felet och en retur adress (jag fick inget rma nr utan skulle bara skicka in den).
Efter 2 veckor ringde jag deras service och frågade hur det gick, han sa då att han skickat den vidare till deras leverantör som har konstaterat att det var fel på den.

Han sa också att dom inte hade några fler t10 modeller utan att jag skulle kunna få en t60 4 gig istället (min var på 2 gig), eller ett tillgodo kvitto i deras butik/webshop. Jag sa att jag skulle återkomma med svar dagen efter då jag ville hinna kolla upp spelaren innan jag tackade ja till den.
Då jag ringde dagen efter (eller om det gick 2 dagar) och bad han kolla om hans leverantör inte hade en Iriver clix istället då den verkade vara bättre än den dom erbjöd, och den låg i samma prisklass som min.

Han sa då att han inte trodde det men han skulle kolla och höra av sig till mig.
2 dagar senare ringer jag upp dom igen och frågar om han kollat med dom, det hade han och de hade ingen sådan. Då sa jag att jag kunde ta en Iriver t60 4 gig som dom erbjöd mig först.

Efter 1 vecka ringer jag igen och frågar hur det går med min mp3 spelare och får då svaret att han inte vet men att den kanske också är slut p.g.a att jag velade innan jag bestämde mig, men han skulle kolla och ringa mig.
Nu på måndag en vecka senare tänkte jag ringa igen och fråga, då jag inte tror att det skulle dyka upp någon imorgon.

Jag har kollat på deras hemsida och de modeller som ligger i samma prisklass vill jag inte ha, ett par samsung och någon sony. dom har ändas en Iriver men den är 1300 dyrare än min och jag har inte lust att lägga dom pengarna imellan.
Och jag valde T10 just för att den ska ha bra ljud kvalite och att den hade lång batteri tid.

Om dom nu inte skulle ha en t60 att skicka mig finns det då någon möjlighet att få tillbaka pengarna eller måste jag ta ett tillgodo kvitto ?

edit: På kvittot jag har står det att det är 2 år garanti

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Borlänge
Registrerad
Mar 2005

Jag har för mig att butiken kan välja på vilket sätt de kompenserar dig (likvärdig vara, hävt köp m.m.), vilket är litet surt när det är väldigt svårt att avgöra vad som är en likvärdig vara. SUMITOMO eller olirc vet säkert exakt hur det ligger till.

Bra, snabbt, billigt; välj två.

Ljud
PC → ODAC → Objective2 → Sennheiser HD650/Ultrasone PRO 900
Portabelt → Sennheiser Momentum/Sennheiser Urbanite XL/Sennheiser Momentum In-Ear

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Hovmantorp
Registrerad
Jun 2004

Vad jag kan se så gäller följande för dig citat "28 § Om avhjälpande eller omleverans inte kommer i fråga eller inte sker inom skälig tid efter reklamationen eller inte kan ske utan väsentlig olägenhet för köparen, får köparen kräva prisavdrag som svarar mot felet eller häva köpet enligt 29 §."

Så du kan lugnt begära hävning av köpet med ett visst nyttjandeavdrag som bör röra sig om 10% kanske.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Feb 2005

Tackar för snabba svar

Min spelare kostade ca: 1200 så jag kan begära 1000 kronor om dom nu inte skulle kunna skicka en t60 ?

Var finns dessa två paragrafer att läsa på nätet ?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Hovmantorp
Registrerad
Jun 2004

Konsumentköplagen och sen ang nyttjandeavdrag så är det praxis men begär du hävning av köpet så med lite tur får du tillbaks allt.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Feb 2005

Tackar så mycket. Ska ringa på måndag så får vi se hur dom svarar.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
HSTD
Registrerad
Dec 2004

T60 är dock en uppgradering som heter duga från din T10. Även om den är mycket billigare än vad du gav för din T10 men det beror ju på minnespriser och sådant som har fallit ganska bra senaste året.
Jag hoppas du får en T60 iaf.

[D'feldt Audioengine 5+][NuForce ICON HDP][Shure SRH1840][Sennheiser HD650][Alessandro MS1]

Let's go Rangers!

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Feb 2005

Nu idag kom det ett paket med en iriver T60. Fint att allt krångel är över och jag har en mp3 spelare för det var det jag ville ha

Tackar för hjälpen.

En liten fråga till bara. Hur är det med garanti på denna nya spelaren är det 2 nya år eller går den på samma som den förra ?

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Mar 2003

den går på den gammla.

Har inget bra att skriva här så lite meningslöst skrivande får duga här så länge. Vem vet jag kanske kommer på nått att skriva här någon dag ;-)