Swedbank utesluter USA m.fl från dokument?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Linköping
Registrerad
Jun 2003

Swedbank utesluter USA m.fl från dokument?

Hejsan.

Var precis inne och surfade på Swedbanks hemsida och såg att de hade lagt upp information om nyemissionen som ska göras. Klickade mig in där och fick en text som jag blev lite förvånad över:

Citat:

Materialet utgör inte och är inte en del av något erbjudande eller uppmaning om att köpa eller teckna sig för Värdepapperna i någon jurisdiktion eller några jurisdiktioner där sådant erbjudande eller sådan överlåtelse är otillåten innan registrering eller kvalificering har skett enligt värdepapperslagarna i sådana jurisdiktioner. Värdepapperna har inte och kommer inte att registreras enligt U.S. Securities Act of 1933 (”Securities Act”), i gällande lydelse, eller enligt värdepapperslagstiftningen i någon delstat i USA och får inte erbjudas eller säljas i USA eller någon annan delstat i USA utan föregående registrering eller enligt något tillämpligt undantag enligt Securities Act. Värdepapperna kommer inte heller att registreras eller erbjudas enligt tillämpliga värdepapperslagar i något land, stat, provins, territorium, kommun, län eller jurisdiktion i USA, Kanada, Australien, Japan, Sydafrika eller Hong Kong. I enlighet härmed får, såvida inte ett undantag enligt de relevanta värdepapperslagarna är tillämpligt, inte sådana Värdepapper erbjudas, överlåtas, återförsäljas, levereras eller distribueras, direkt eller indirekt, till eller inom USA, Australien, Kanada, Japan, Sydafrika, Hong Kong eller någon annan jurisdiktion om det skulle strida mot relevanta lagar eller om det krävs särskild registrering av Värdepapperna i sådan jurisdiktion. Det kommer inte att ske något publikt erbjudande avseende Värdepapperna i USA.

http://www.swedbank.se/sst/inf/out/infOutWww1/0,,2700_m109_m4...

Kort sagt verkar det som att Swedbank utesluter flertalet länder från dokumentet för att dessa verkar ha lagar mot handel av värdepapper? Tänkte kolla här om någon har någon koll varför det är så, har själv aldrig hört talas om någonting sånt tidigare. Pratas också om Securities Act, vad har det för betydelse? Blev lite nyfiken bara.

/ Robert

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Skåne
Registrerad
Nov 2003

Antagligen för slippa att registrera sig i dessa länder. Om du ska släppa aktier i tex USA måste du vara registrerad hos SEC och en hel del legala krav ställs på dig i form av dokumentation (tex SOX i USA). För att slippa all den hanteringen väljer man att inte rikta sig till dom marknader där man bedömmer att det kostar för mycket i pengar, tid och administration.

Jag misstänker att Swedbank inte har horder av investerare i dessa länder i vilket fall, så det spelar nog ingen roll för dom.

The truth lies in the eyes of the Be(er)holder

http://www.howdoeshomeopathywork.com/