T-amp användare sökes

Permalänk
Medlem

T-amp användare sökes

Som helst bor i Bollnäs eller kanske Sundsvall, alternativt de med erfarenheter med t-amp och mer tröga högtalare på 8 ohm.

Pendlar mellan Sundsvall och Bollnäs och var intresserad av ev provspelning av stärkare om någon är intresserad, alternativt om någon har provat.

Undrar därför om någon har erfarenheter med en T-amp och högtalare på 8 ohm, relativt lätt last, men runt 85dB känslighet.

Visa signatur

The cookie goes *crumble*.

Permalänk
Medlem

Det beror ju lite på hur stort rum man har och hur högt man vill kunna spela, men i ett "normalstort" vardagsrum skulle jag inte kombinera T-amp med högtalare med under 90dB känslighet.
Sen har jag iofs inte kört den med högtalare med 8ohm impedans, utan bara med 4 ohm, men om de både har låg känslighet och dessutom hög impedans blir det ju ännu lite värre.
Nöjer man sig med lite lägre ljudvolymer i ett lite mindre rum kan det ju funka men...
Bortsett den begränsade effekten är det annars en riktigt bra förstärkare för priset.

Permalänk
Medlem

Saken är ju att vid 4 ohm blir det en svårare last för förstärkaren, därför jag är sugen på att prova. Har testat den med andra högtalare och den låter bra, men inte fått chansen att provköra med såpass 'ineffektiva'. Anledningen är att jag letar efter en liten och effektiv förstärkare och nästan enda chansen jag har förutom att bygga eget är någon variant av t-amp, kusin från trends eller nuforce t ex.

Är ett litet rum och små högtalare det är frågan om, de är mestadels för lyssning på närmare håll i litet rum. I värsta fall får jag bygget eget med tripath, men har inte riktigt tid och ork för detta just nu.

Visa signatur

The cookie goes *crumble*.

Permalänk
Medlem

4 ohm kan vara svårare jo, då det kräver mer ström, men vid 8 ohm får man inte ut lika mycket effekt. Är det lyssning på kortare avståndi ett mindre rum funkar det nog bra. Numera har jag min T-amp vid datorn och sitter väl som mest 1m från högtalarna och behöver bara vrida upp till kl 8, typ, för normal lyssningsvolym. Då är det med Dynavoice S-5, som har en känslighet på typ 90-91 dB (hittar inga specifika data just nu.