Tv-licens för sändningar på nätet

Permalänk
Medlem

Vi får vad vi förtjänar - om något politiskt parti inte vill ha det så här - rösta på dom.
Riksdagen stiftar lagarna i det här landet.

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Quicksand
Lägg ner radiotjänst så är halva kostnaden redan intjänad. Lägg sen resten på skatten.

Snart måste dom väl förstå att TV-avgift är ett föråldrat system som inte fungerar.

Fullständigt enig! Jag fattar inte att de inte gjort det redan!

Visa signatur

W2000 på 108" ramspänd, VF1000SWA, Corsair RM750x, Ryzen 5 1600 @ 3,85 GHz, ASUS Prime B350M-A, CORSAIR RGB 16GB @ 2933 MHz, SSD 850 EVO 250GB, Crucial MX500 M.2 500GB, 290x Matrix

Permalänk
Hjälpsam

Undrar hur dom tänker få den övriga världens datoranvändare att betala licens.
Dom kan ju också se på Svensk TV via nätet.

Visa signatur

AMD Ryzen 7 1700 | Saphire RX 5700 Pulse XT (Silent Mode) | 64 GB Kingston ECC | https://valid.x86.fr/z2ljhr | Stockkylaren | Bitfenix Whisper M 750W.
AMD Ryzen 9 5900X | AMD RX 5700 | 64 GB Micron ECC | https://valid.x86.fr/5krwxf
HTPC | https://valid.x86.fr/uuzli0 |

Permalänk
Hedersmedlem

Man kan snart se TV på all elektronik så det är kört...det är bara att betala. Jag kan se framför mig hur det växer fram ett anti TV-licens parti till nästa val.

Visa signatur

Rocking hard !!!

Kontakt: malo@sweclockers.com eller skicka ett PM

Permalänk
Medlem

Helt rätt

Det är såklart helt rätt att säga att alla ska betala för svt/sr, om nu alla kan se och höra på det. (Vilket ju alla kan).

Hela grejen med att ta betalt av de som HAR tv, är ju jäkligt förlegad, och kom såklart från den tid då en TV var en lyx.

Idag kan alla se public service, punkt slut. Att fortfarande försöka hitta vilka som har "mottagare" är idiotiskt, det är bara att ta avgiften från alla, oavsett om man KAN eller VILL se. Om folk sen VILL se är ju inte speciellt viktigt. Det är en offentlig service, och jag väljer inte i detalj vilken offentlig service som ska finnas.

Vi betalar ju för en massa annan information och underhållning som vi inte nödvändigtvis utnyttjar (hur många har t.ex. varit på opera eller balett på sistone?)

Oberoende TV är en självklarhet, vilket är anledningen till att det finns i de flesta moderna länder i väst.

En fråga man kan ställa sig är t.ex. den här:

Svt:s "Uppdrag granskning" hade för en tid sedan reportage om fusket med köttfärs.

Hade TV4:s "Kalla Fakta" kunnat avslöja ICA:s köttfärsskandal, när ICA är en stor annonskund hos TV4? Hur hade tongången gått vid nästa förhandling om ICA-reklamen? -"Ja vi vet att vi kapade er försäljning ordentligt några månader, men ni vill väl förlänga ert reklamkontrakt ett år till"?

Permalänk
Medlem

Man borde slippa betala om man inte har Windows då... för jag tycker inte SVT har ansträngt sig direkt för att välkommna Linuxanvändare... Mediaplayer... vad är de för alternativ?

Jag är tycker TV licens är dåligt, men tycker vi ska ha public service. De är ger viss skydd mot manipulerad media, och vi behöver allt skydd vi kan få. Föreslår att alla medborgare betalar en medborgaravgift som bland annat ska användas till den här typen av saker. De finns trots allt en poäng att detta inte är en skatt.

Visa signatur

Har en tyst dator.

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Ratatosk
Undrar hur dom tänker få den övriga världens datoranvändare att betala licens.
Dom kan ju också se på Svensk TV via nätet.

BBC har sändningar på nätet och ser till att enbart folk i UK får se dem. Det går såklart komma runt med en proxy inuti UK, men principen är ju ganska klar. Eftersom SVT gör det mesta exakt som BBC gör, så skulle det inte förvåna mig om man tänkt (eller redan gör) samma sak.

Permalänk

Så oerhört tråkigt. Svt är till 70% mög för folk över 75, och när de andra 30% sänds är jag aldrig hemma...
Härlig affärside dock, sprida sig till andra medier utan att större delen av ägarna till dessa medier tycker att det är en bra ide, och sedan begära avgift för det.
Vad blir det näst? Bosse Bildoktor och Aktuellt i tandborstdisplayen?

Nej, detta är bara löjligt, svårt att finna ord för den/de som fick den här dumma iden. <a href="http://www.urbandictionary.com/define.php?term=asshat">Rövhatt</a> beskriver dock det hela ganska väl.

Visa signatur

OS: Win 7 | Chassi: Antec 1200 | Mobo: M3A32-MVP Deluxe Wi-fi | Cpu: Amd Phenom II 940 x4 @ 3.0 Ghz | Gpu: Nvidia 560 ti 448 core | 8 gb blandad ddr2-ram | Psu: Corsair 620W HX | Citera för svar

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av KiXeR
Att säga att man inte har råd med 173kr per månad för tv-avgift känns bara larvigt, lägg ner. Ja jag är en betalande tv-avgifts kund och har faktiskt inget emot det. Jag var jävligt emot avgiften innan vi fick barn men nu tycker jag 173 kr är ingenting då min dotter gillar o se på barnprogram i svt, bollibompa är underbar. Däremot tycker jag det känns lite si och så att avgiftsbelägga internetsändningar. Det är bätre i min mening att lägga det på skattesedeln istället och lägga ner radiotjänst.

/K

Ointelligent uttalande. Bara för att du tycker att det är OK betyder inte att alla andra gör det.

Tänk dig hur hårt detta kommer att få på företag. Många kommer att förlora sina jobb och färre kommer att starta företag i Sverige, vilket gör så att mindre jobb skapas här.

Permalänk
Medlem

Aldrig att jag någonsin (läs in a milion years) kommer betala för att ha dator. I alla fall inte till någon avgift. Nu är det väl mer att företagen blir berörda men det är bara att glömma att jag kommer betala det när jag bara spelar på min dator eller läser på forum... TVn jag har hemma är inte ens inkopplad och jag kan inte ta emot kanaler via uttaget då jag inte betalar för ett kanal utbud. har mina konsoller kopplade till den, thats it.

Gud nåde den Radio tjänsteman som fösöker komma in i min lägenhet.....

Visa signatur

Gaming: Epenis ++
Everything else: MacBook Air M1
Work: MBP M1

Permalänk
Medlem

Visserligen har man hört mycket dumt i sina dar, men detta var nog det dummaste förslag jag har sett.
Verkar totalkorkat om man måste betala för nått man inte vill ha eller använda.

Visa signatur

Acer Predator Helios 300

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av RainesX
Tänk då alla stackare som har bredband men i så låg hastighet att det är ohållbart att se på tv. Hur skall dom lösa detta? (även om inte 720p min skulle vara fallet.)

Så sant. De får helt enkelt ta betalt efter den uppkopplingen man har. Greta, 83, som vill chatta med sina barnbarn över 56k modemet kan ju nog inte dra ner ngn tv överhuvudtaget;)

Permalänk
Medlem

om det här går igenom får man börja säga att man inte har en dator heller när radiotjänst ringer så är problemet löst. funkar ju alldeles utmärkt nu, för har de inte sett att man har en mottagare nu och man nekar behöver man inte betala.

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Trent023
"En TV-mottagare är en sådan teknisk utrustning som är avsedd att ta emot utsändning eller vidaresändning av TV- program, även om utrustningen också kan användas för annat ändamål."

Detta tolkar jag som att det inte ska kunna gå igenom, då en dator kopplad till Internet inte är "avsedd att ta emot utsändning eller vidaresändning av TV- program".

En dator kopplad till Internet är avsedd att gå till olika hemsidor, ladda hem filer mm, EJ att ta emot Tv-sändningar. Sen att man KAN göra det bör ju vara en annan sak, iaf om man talar om vad som normalt avses med inköp av en dator.

Precis vad jag tänkte skriva - håller med fullständigt

Visa signatur

A modest man is usually admired, if people ever hear of him.

Permalänk

Hevlete heller att jag tänkte betala för det här. Licensen det handlar om rör Tele Vision.
Om jag inte är helt ute och cyklar så är utrustning vi använder oss av döpt till Personal Computer.

Tele Vision - Personal Computer (Viss skillnad eller?)

Nästa steg blir väl att man ska bli tvingad att betala TV licens för att man kan se nyheterna nere på krogen också...

Var fan ska det här sluta egentligen?

Citat:

"En TV-mottagare är en sådan teknisk utrustning som är avsedd att ta emot utsändning eller vidaresändning av TV- program, även om utrustningen också kan användas för annat ändamål."

Även om utrustningen också KAN användas för annat ändamål.

Men om utrustningen inte är avsedd för det från första början då?

Visa signatur

There's no place like 127.0.0.1

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av gamefreak
Det bästa hade varit om man samtidigt som digitaliseringen skickade ut ett digitalkort till alla som betalar TV-licens. De som har digitalkortet kan sedan logga in på SVT:s hemsida för att se på TV över nätet, de som inte har TV-licens har inget kort och kan alltså inte se. De som har digitalkortet får en gång om året en räkning på 2000kr hemskickad, betalar man inte stängs kortet av.
Då kan man utan problem ha en TV för att spela på konsoller eller en dator för studier/arbete utan att behöva betala licens. Vill man sedan se på TV skickar man ett mail/brev till radiomyndigheterna i Kiruna att man vill betala TV-licens så får man digitalkortet och en räkning.

Huvudet på spiken där!

Public service up my ass ! HATAR att inte få välja vilka kanaler jag vill ha, anser inte att svt 1, 2, barnkanalen osv är värt ens 500:- per år..

all makt åt tengil, vår befriare ?

Visa signatur
Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av ggustavsson
Visserligen har man hört mycket dumt i sina dar, men detta var nog det dummaste förslag jag har sett.
Verkar totalkorkat om man måste betala för nått man inte vill ha eller använda.

Instämmer till fullo. Måtte det bli lika stort ramaskri som det blev över FRA- och IPRED-lagarna så kanske vi kan passa på att förpassa SVT till det förgångna tillsammans med skivbolagen. Dessa missfoster från forntiden hör inte hemma i ett modernt samhälle eftersom allting idag handlar om utbud och efterfrågan. Tillhandahåller man saker folk inte vill ha går man under, så enkelt är det. Speciellt om man kräver betalt för ett utbud som den påtvingade kunden inte använder..

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Uibi
Gud nåde den Radio tjänsteman som fösöker komma in i min lägenhet.....

Låt oss bilda klubb!
Vi kan ha klistermärken med texten "Tjänstemän från Radio & TV-tjänst ringer på och stiger in på egen risk", vad tror du, kan vi få många medlemmar?

Permalänk
Medlem

Påpeka gärna vart jag nämner att alla SKA tycka så?

Jag säger bara att det känns larvigt att 173 kr ska vara argument att inte betala avgiften.

Sen förstår jag inte :

"Tänk dig hur hårt detta kommer att få på företag. Många kommer att förlora sina jobb och färre kommer att starta företag i Sverige, vilket gör så att mindre jobb skapas här. "

Tv-avgiften baseras per hushåll och företag, vilket innebär att företag får betala EN avgift oavsätt hur många apparater de har. Och ärligt tror jag inte att många kommer att få gå om företaget får en "merkostnad" på 173 kr per månad.

/K

Citat:

Ursprungligen inskrivet av exhale
Ointelligent uttalande. Bara för att du tycker att det är OK betyder inte att alla andra gör det.

Tänk dig hur hårt detta kommer att få på företag. Många kommer att förlora sina jobb och färre kommer att starta företag i Sverige, vilket gör så att mindre jobb skapas här.

Visa signatur

Save us from fate, save us from hate. Save ourselves before it's too late

Permalänk
Medlem

Om det här går igenom så tänker jag kräva att SVT sponsrar mig med 50000 kr/månad, vilket ungefär låter lika rimligt som att jag ska betala för nåt som jag inte vill/använder.

Visa signatur

Corsair Obsidian 650d | Asus P9X79 LE | Intel Core i7 3820 @ 4.7 GHz | Corsair XMS3 1650 MHz 16 GB vengenance | MSI GeForce GTX680 2GB Twin Frozr III x2 SLI | Samsung SA24A350H | Windows 7 Professional x64|

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Uibi
Gud nåde den Radio tjänsteman som fösöker komma in i min lägenhet.....

Amen to that!

Visa signatur

MediaCen= Playstation 4, Playstation 3, Xbox 360, Proj= Epson TW700, Projduk= Grandview Cyber 100" tab-tension, Receiver= Marantz SR-6005, Front= Jamo S708, Cen= Jamo D8CEN, Surr= Jamo D8SUR, Surr bak= Jamo D8SUR, Sub= REL T3 + Audiovector K-Sub Signature, Köpta filmer= 1000++ och stiger stadigt

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av KiXeR
Att säga att man inte har råd med 173kr per månad för tv-avgift känns bara larvigt, lägg ner. Ja jag är en betalande tv-avgifts kund och har faktiskt inget emot det. Jag var jävligt emot avgiften innan vi fick barn men nu tycker jag 173 kr är ingenting då min dotter gillar o se på barnprogram i svt, bollibompa är underbar. Däremot tycker jag det känns lite si och så att avgiftsbelägga internetsändningar. Det är bätre i min mening att lägga det på skattesedeln istället och lägga ner radiotjänst.

/K

ja råd har jag men jag vill göra roligare saker för dom pengarna, jag vill inte kasta pengarna i sjön för en tjänst jag troligtvis inte kommer använda.

Visa signatur

Kommer inte på nåt vettigt o skriva här men jaja

Permalänk
Medlem

det kanske är dags att ändra/uppdatera lagen, detta är absurt imo. betalar redan trots att jag inte kan använda några kanaler på min tv då jag inte betalar för box, använder den bara som extra monitor.

Visa signatur

1] Arc mini | Z97 | i7 4770K @ 4.4 | CM 212 | R9 290 Tri-X | 2x8GB 1600MHz | HX750 | 840 EVO 250GB + FORCE 128GB | W8.1 | Benq W1300 @ 104"
2] Node 304 | Z77 | i5 2500K @ 4.4 | Noctua NH-U9B | R9 290 Tri-X | 2x4GB 1600MHz | HX650 | FORCE GT 128GB | 3.0 TB | W7 | Philips 50"
3] Dell XPS 13 7500U

Permalänk

Om dom nu skulle veta att jag äger en dator och innehar en internetuppkoppling, vad ska dom göra åt saken om jag endå vägrar att betala? Skicka inkasso på mig?

Visa signatur

=)

Permalänk

Tycker att de skulle gått över till att man tar det på skatten på något sätt för länge sedan, För betalar gärna (och gör det redan) för att få en oberoende kanal som inte låter sig styras. Av både reklam eller sitt stora moderbolag som kanske även är ägare av skivbolag och sedan styr sina sändningar därefter...

Visa signatur

Har en dator... så vet va jag snacka om vet du.

Permalänk
Medlem

"Företag måste betala en avgift per tio mottagare. För en affärsverksamhet med 200 datorer innebär detta en extra utgiftspost på 41 520 kronor per år."

Permalänk

KOMMERA ALDRIG HÄNDA!!

Visa signatur

[Antec Sonata III - Antec 500w] - [Intel E8500 3,16Ghz] - [Asus P5Q Pro] - [Gainward HD-4850 512MB GS] - [6gb Corsair TWIN2X 6400C4DHX CL4] - [Intel 730 240GB] - [Seagate IronWolf ST8000VN0022 256MB 8TB] [Seagate 3TB ST3000DM001] - [WD Black 1TB WD1001] - [Seagate 500GB ST3500413AS] - [Seagate 320GB ST3320620A] - [Creative Sound Blaster Live 5.1] - [Logitech Z-906] - [AOC 27G2U] | Oöppnade Samsung 860 Evo 1TB&512GB

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av KiXeR
Påpeka gärna vart jag nämner att alla SKA tycka så?

Jag säger bara att det känns larvigt att 173 kr ska vara argument att inte betala avgiften.

Sen förstår jag inte :

"Tänk dig hur hårt detta kommer att få på företag. Många kommer att förlora sina jobb och färre kommer att starta företag i Sverige, vilket gör så att mindre jobb skapas här. "

Tv-avgiften baseras per hushåll och företag, vilket innebär att företag får betala EN avgift oavsätt hur många apparater de har. Och ärligt tror jag inte att många kommer att få gå om företaget får en "merkostnad" på 173 kr per månad.

/K

Jag vet inte var du hittar din information om att företag bara betalar för en dator så du kanske har mer aktuella uppgifter än vad vi har men på sweclockers står det faktiskt att...

"Företag måste betala en avgift per tio mottagare. För en affärsverksamhet med 200 datorer innebär detta en extra utgiftspost på 41 520 kronor per år."

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av KiXeR

Tv-avgiften baseras per hushåll och företag, vilket innebär att företag får betala EN avgift oavsätt hur många apparater de har. Och ärligt tror jag inte att många kommer att få gå om företaget får en "merkostnad" på 173 kr per månad.

/K

FEL! en avgift per 10 datorer var det för företag så för mitt job där vi har över 350 datorer så blir det en saftig summa på runt 73000 om jag inte är fel ute

Visa signatur

MediaCen= Playstation 4, Playstation 3, Xbox 360, Proj= Epson TW700, Projduk= Grandview Cyber 100" tab-tension, Receiver= Marantz SR-6005, Front= Jamo S708, Cen= Jamo D8CEN, Surr= Jamo D8SUR, Surr bak= Jamo D8SUR, Sub= REL T3 + Audiovector K-Sub Signature, Köpta filmer= 1000++ och stiger stadigt

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av ggustavsson
Visserligen har man hört mycket dumt i sina dar, men detta var nog det dummaste förslag jag har sett.
Verkar totalkorkat om man måste betala för nått man inte vill ha eller använda.

Grattis, du lär ju betala för en hel del grejer som du varken behöver eller ens visste att de fanns. Vägar mellan för dig helt okända platser, som du aldrig kommer besöka. Sjukvård för sjukdomar du inte ens kan få. Allt möjligt.

Hela missförståndet bygger ju på att man jämför detta med nån sorts tv-abbonnemang eller nåt. Det är det inte.

Public service är en OFFENTLIG SERVICE (rakt översatt). Dvs., det är INTE som ditt mobilabbonnemang. Det är som att du betalar för polisen, brandkåren...

Ärligt talat så skiter ju alla andra i om du tycker att det ska finnas polis, vi har ju gemensamt bestämt att vi ska ha polis, och sen "tvingar" vi alla att betala för dem. Samma sak med de offentliga medierna.

Tycker man inte om public service, så kan man ju engagera sig politiskt för att avskaffa det, eller kanske förminska det? Men om man försöker få det till en liknelse med att bli påtvingad ett tv-abbonnemang, så visar man ju bara att man egentligen inte förstått vad public service betyder.

Permalänk
Avstängd

Jag tycker at 500+ kr per kvartal är för mycket.
Jag kollar aldrig på TV. Det finns ingenting bra på TV med undantag för The Simpsons och Family Guy. Det är reklam var femte minut, och de höjer volymen på reklamen också. Reklamen är för lång, och de loopar flera reklamer efter varandra.

SVT har ju ingen reklam. Men ganska sällan något bra att kolla på heller. Orka med deras jävla dokusåpor.

Jag tycker att TV avgiften borde slopas.