GTA 4: Hur klarar man detta uppdrag?

Permalänk

GTA 4: Hur klarar man detta uppdrag?

Hej!

Kör GTA 4 på PC och har försökt klara ett uppdrag där man ska flyga helikopter tillsammans med Little Jacob. Man ska jaga ikapp en annan helikopter och sedan ska Little Jacob skjuta ner den. Men problemet är att jag har testat 10 ggr, men hinner aldrig ifatt helikoptern innan jag får veta att jag förlorat målet. Jag kör så fort jag kan. Vad gör jag för fel? Är det någon mer som fått problem med detta uppdrag?

/Henrik

Permalänk
Medlem

Varning för spoiler!
Har för mig att helikoptern jag skulle följa efter drog ut till vattnet, så genade jag lyckligtvis åt rätt håll och fick en träff direkt.

Permalänk
Medlem

Flyg över den, över skyskraporna och med maximal fart så ska det gå rätt bra... sen är det bara att lägga sig till vänster om den och flyga hyfsat stabilt så bör Jacob pricka den med ett par tre RPGs.

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av CompassioN
sen är det bara att lägga sig till vänster om den och flyga hyfsat stabilt så bör Jacob pricka den med ett par tre RPGs.

Förhoppningsvis om inte Jacob har hunnit röka för mycket ganja

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Xtenzion
Förhoppningsvis om inte Jacob har hunnit röka för mycket ganja

Haha, jo, men han borde väl ha vanan inne att skjuta while under the influence numera?

Permalänk
Medlem

Flyg högt så hinner du med, kör stabilt bredvid honom över vattnet så ska det gå vägen. Good luck!

Permalänk

skicka mig en save fil

Hej!

Klarar inte av det hur mycket jag än försöker. Helt hopplöst. Någon som gjort någon save efter paper trail uppdraget så att jag kan använda den save filen för att komma vidare i spelet?

/Henrik

Permalänk

En liten dum fråga nu, men lutar du helikoptern framåt och gasar när du flyger? Annars tappar man ju fart.

Permalänk

Hej! Ja jag försöker göra bådera. Alltså att hålla höjden, men samtidigt köra frammåt. Har testat nu säkert 20 ggr. Är riktigt envis. Kommer inom synhåll från helikoptern, men meddelandet kommer upp ändå att den kört ifrån mig, trots att jag ser den klart och tydligt. Börjar misstänka att det är en bugg. Men då borde fler ha samma problem som mig. Skit så irriterande. Uppdraget får jag per telefon och telefonen ringer om och om igen till dess jag svarar, så jag kan inte hoppa över uppdraget så att säga. Förmodar att det är ett viktigt äventyr för huvudstoryn. Så det känns jobbigt att jag inte fixar det. Och inte går det att fuska heller.

/Henrik

Permalänk
Medlem

Jag vet inte hur GTA IV är på PC, då jag själv kör på PS3, men det låter som om du inte får upp fart på helikoptern... jag flyger alltid så nära att man skulle kunna kasta en sten på honom...

Permalänk
Avstängd

hehe varje gång jag sänker koptern så hänger/krashar spelet <3

Permalänk
Medlem

Eh, antar att du kör med musen när du gasar. Du kan använda keypads 8 för gas, 4 sväng vänster, 6 höer och 2 luta bakåt. På det sättet slipper du hålla på och krångla med musen utan du behöver bara hålla in keypad 8 så har du full gas hela tiden!

Permalänk
Medlem

Kontrollerna i GTA 4 fungerar dåligt på en PC. Helikopterstyrningen är värst, det är buggat och behöver patchas. Det är bara att fortsätta försöka, till slut fungerar det, jag klarade det efter många försök, handlade bara om tur.

Det kommer ett till helikopteruppdrag senare som är ännu värre.

Permalänk
Medlem

Jag behövde starta om uppdraget ett antal gånger, och sitter fast på det senare uppdraget där man också ska köra helikopter, det är ju så jävla svårt/tråkigt. Jag vill att styrningen/känslan ska vara som i BF2 eller nåt, man bara vinglar fram och tillbaka, höger och vänster...

Permalänk
Medlem

Var inte direkt svårt att hitta en liten guide på youtube. Hur man gör

Bästa sättet att svänga är att luta helikoptern åt det håll du ska åt och hålla in upp-knappen. så A + W för vänstersvängar etc. Brukar hålla in motsvarande siffra på numpadden med, vet inte om det hjälper mycket, men ändå.

Permalänk
Medlem

Den lätta lösningen är att köpa en X360-gamepad. Det är däremot inte den billigaste lösningen, fast du kan ju använda gamepaden till andra spel. Lätt den absolut bästa gamepaden i världshistorien och den fungerar klockrent i alla Games for Windows-spel.