Rivatuner läser klock annorlunda mot GPUZ och CCC

Trädvy Permalänk
Avstängd
Plats
Nacka
Registrerad
Feb 2007

Rivatuner läser klock annorlunda mot GPUZ och CCC

Överklockar mitt kort för fullt i Rivatuner, men deras hårdvaruövervakning verkar inte förstå det. Ligger just nu på 850mhz/1000mhz, något både GPU-Z och Catalyst erkänner, men inte Rivaruner, trots att det står i low-level :S

Har testat att starta om, men resultatet är detsamma.

"Jo men det var exakt det jag menade med att den enda moddningen detta galleriet innehåller är Sanningsmodifikation och photoshoppande :)"

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Örebro
Registrerad
Feb 2005

Jag vet inte hur det är med ATi korten men på nvidia så klockas det i steg. Och ända korrekta sättet att se vilken klock det är på är just Rivatuner. Allt emellan dessa "klock frekvenser" är tomt.

|Intel i5 4670K@4.4GHz| |Asus Z97-A| |A-Data 16GB CL9 1600MHz| |ASUS GeForce GTX 1080 Ti ROG Strix Gaming OC| |Samsung 850 Evo 500GB| |Samsung 840 Evo 250GB| |WD Green 3TB| |Corsair RM1000| |Fractal Design Define R5| |LG IPS Display@74Hz|

Trädvy Permalänk
Avstängd
Plats
Nacka
Registrerad
Feb 2007

Har testat allt från 820-1000mhz utan lycka, och inte går det att överklock i CCC heller. Varje gång jag tycker på "apply" så hoppar klocken tillbaka till 815mhz. Överklockar jag i RT så rycks klocken upp i CCC och GPU-Z, men inte i RT Jävla lurigt.

"Jo men det var exakt det jag menade med att den enda moddningen detta galleriet innehåller är Sanningsmodifikation och photoshoppande :)"

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
.
Registrerad
Nov 2005

Brukar vara rivatuner som har rätt i slutändan, kan dock inte förstå varför den klockar ner sig.

Blir det någon prestanda ökning även fast riva inte visar rätt klock?

| CPU i5-6600K | Mobo Asus Z170-P | Ram 8Gb Kingston FURY-X DDR4 | GFX EVGA GTX 680 FTW+ | HDD 128Gb SSD +1Tb WD Green | Chassi Fractal Design Define R4 | PSU Silver Power 500W | Ljudkort Asus Xonar DX | http://www.inet.se/artikel/6101343/fraktfritt-sweclockers-vid...
"Om allt verkar gå bra vet du förmodligen inte alls vad som pågår."

Trädvy Permalänk
Avstängd
Plats
Nacka
Registrerad
Feb 2007

Nej, det vart det inte. Samma furmark-score med 815 som med 860.

Får ta och flasha frekvensen med BIOS istället.

"Jo men det var exakt det jag menade med att den enda moddningen detta galleriet innehåller är Sanningsmodifikation och photoshoppande :)"

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
.
Registrerad
Nov 2005

Låter märkligt, en flashning kan nog hjälpa, var bara säker på att kortet är stabilt i den hastigheten innan du flashar.

| CPU i5-6600K | Mobo Asus Z170-P | Ram 8Gb Kingston FURY-X DDR4 | GFX EVGA GTX 680 FTW+ | HDD 128Gb SSD +1Tb WD Green | Chassi Fractal Design Define R4 | PSU Silver Power 500W | Ljudkort Asus Xonar DX | http://www.inet.se/artikel/6101343/fraktfritt-sweclockers-vid...
"Om allt verkar gå bra vet du förmodligen inte alls vad som pågår."

Trädvy Permalänk
Avstängd
Plats
Nacka
Registrerad
Feb 2007

Har redan flashat fram och tillbaka flertalet gånger Att det är stabilt i 850/1100 är egentligen skit samma, går det inte så flashar jag tillbaka.

"Jo men det var exakt det jag menade med att den enda moddningen detta galleriet innehåller är Sanningsmodifikation och photoshoppande :)"

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
.
Registrerad
Nov 2005

Berätta gärna hur det går, är nyfiken på om du kommer förbi 815 med hjälp av en flashning.

Själv kan jag spela i 835 med standard kylning (silent efficiency)
o bänka i 850, men det blir så jäkla varmt, jag har ett vattenblock på g men vcore.dk tar ganska så god tid på sig :/

| CPU i5-6600K | Mobo Asus Z170-P | Ram 8Gb Kingston FURY-X DDR4 | GFX EVGA GTX 680 FTW+ | HDD 128Gb SSD +1Tb WD Green | Chassi Fractal Design Define R4 | PSU Silver Power 500W | Ljudkort Asus Xonar DX | http://www.inet.se/artikel/6101343/fraktfritt-sweclockers-vid...
"Om allt verkar gå bra vet du förmodligen inte alls vad som pågår."

Trädvy Permalänk
Avstängd
Plats
Nacka
Registrerad
Feb 2007

Flash 850 gick inte rätt, frekvensen ändrades inte uppåt, men neråt till 800mhz

Testade dra ner originalbioset (club3d) och ändra hashen till Asus Top och när jag startade var iaf överklockningen upplåst och gick att ändra (790mhz - 990mhz), körde en autotune och landade på 845/1145, körde Furmark men åkte på drivrutinscrash. Sänkte ner mig till 830/1095 och då gick det. Tänkte att jag skulle testa 835/1110, men då åkte jag på artefakter.
Klev ner igen till 830/1095 - fortfarande artefakter
Klev ner till 800/1000 - fortfarande artefakter
Klev ner till 775/900 - fortfarande artefakter
Klev ner till 750/900 - fortfarande artefakter

då är det bara att lista ut vad det är som är fel

"Jo men det var exakt det jag menade med att den enda moddningen detta galleriet innehåller är Sanningsmodifikation och photoshoppande :)"