Hawx laggar med Nvidia GTX295

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Dec 2003

Hawx laggar med Nvidia GTX295

Hej.
Hawx laggar, det känns inte som det är pga prestanda. Lagget kommer och går, har inget med mängden objekt på skärmen att göra. Laggar aldrig i filmsekvenserna (Realtids sekvenserna)... Nått är skumt.. Nån som vet vad det kan vara?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
C:\WINDOWS
Registrerad
Jul 2008

Har du senaste drivrutinerna till grafikkortet? Vad har du för CPU?

l CPU: X3 440 @ 3.6GHZ l Grafikkort: XFX 5850 1GB l Ram-minne: Corsair XMS3 4gb 1600MHZ DDR3 l Ljudkort: Creative X-Fi Xtreme Gamer l Moderkort: Gigabyte 880GA-UD3H l Bildskärm: 21,5'' LG FLATRON IPS226 l Ljudsystem: Proson Event 6+ JVC SP-EI + Sherwood förstärkare l Mobil: LG Optimus 7 + Nokia Lumia 920 l Spelkonsoler: l PS1 l NES-WII U l

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Dec 2003

Version 182.08 (Senaste)

Prollen är en Core i7 920, 12 gig ram

Vista x64 och dx10

Borde funka tycker jag.. Men det hackar fett ibland... Ingen som har dessa problem?

Har patchat spelet till 1.01

edit: i Benchmarken får jag 95 fps avarage.. Så det känns skumt att det laggar..

Trädvy Permalänk
Moderator
Geeks Gaming
Plats
Lund
Registrerad
Dec 2008

mystiskt... jag kör maxat i DX10(2x AA @ 1680x1050) med min gaming rigg i sign. Din rigg är ju betydligt bättre!

Spela med Geeks Gaming!

"Why is there silverware in the pancake drawer?"

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Dec 2003

Och det hackar aldrig? Fan va skumt.. Fattar inte vad som kan vara fel..

Alla andra spel flyter ju.. Crysis etc...

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Sverige
Registrerad
Sep 2008

Jag maxxar också med DX10(2x AA @ 1680x1050) med ett GTX285 på en 40" inte ett ändaste lagg eller FPS drop... detta var konstigt, har du en "äkta" vara?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholms län
Registrerad
Jun 2008

Testat slå på V-sync?

Spelar Eve Online, om du vill ha en 21-dagars trial så PMa mig din e-mail ;)

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Norrköping
Registrerad
Nov 2007
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Myrsloken91
Testat slå på V-sync?

Man slår av V-sync

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Nässjö
Registrerad
Dec 2008

Kan det vara att gtx295 inte stödjer dx10.1?

|| Q9300 @ 2,5 ghz || Ati 4870 512 mb || 4 gb ddr2 ram| 500 gb hdd || Vista Ultimate 64 bit ||

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholms län
Registrerad
Jun 2008
Citat:

Ursprungligen inskrivet av DAoG
Man slår av V-sync

Inte på CoD 4.

Spelar Eve Online, om du vill ha en 21-dagars trial så PMa mig din e-mail ;)

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Sweclockers?
Registrerad
Maj 2006
Citat:

Ursprungligen inskrivet av danniboyy
Kan det vara att gtx295 inte stödjer dx10.1?

nej, varför skulle det vara de?
om spelet har dx 10.1 effekter så är resultatet att dom inte kommer visas, that's it. är jag rätt säker på...

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jan 2008

Har du patchat spelet? Har du senaste direct-x? Laggar det i andra spel? Värme problem?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Umeå
Registrerad
Aug 2006

Konstigt..Personligen så kör jag på högsta grafiken med 1440x900 och det är helt lagg fritt.. och som du ser i sign så kostar ditt grafikkort ungefär lika mycket som min dator xD. Så ja tvivlar på att det har med hårdvaran att göra.

Gigabyte Z87P-D3 | i5 4670 @ 3.7Ghz | AMD Saphire 290X | Crucial 2x8GB @ 1600Mhz | OCZ Arc 100 240GB | Corsair CX600 |

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Jönköping
Registrerad
Feb 2005
Citat:

Ursprungligen inskrivet av DAoG
Man slår av V-sync

Faktum är att i vissa fall kan V-Sync faktiskt ta bort problem av just den typen som ts nämner. Detta är iofs oftast relaterat till att korten plötsligt får för mycket att göra, men är upptagna med att rendera överflödiga uppdateringar istället, vilket kanske inte är fallet denna gång, men det är klart värt att pröva!
Lycka till!

Workstation "Miranda": P8Z77-V Deluxe | i5 3570K | 2x8Gb DDR3-1333 | GTX 1080 | Samsung Evo 850 + 1TB Lagring | P183 | XenServer "Elize": | Xeon E3| 8Gb DDR3 | Netbook "Ebba": NC10 | Nät: c892FSP | c3560CPD-8PT-S | c2960G-8TC | c1812 | c881 | HP 1910-8G-PoE+ | Ciscodiplomerad: CCNP-Switch

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Helsingborg
Registrerad
Dec 2008

jag har samma problem med datorn i sign.
fast de är mer som fps drops. den ligger mellan 70 och 100 hela tiden och flyger ner till 1 och sen upp till 70-100 igen. håller på så runt 2-3 minuter.

Stationär " Annihilator" : i7 930 @ 4Ghz | EVGA GTX 1070 FTW
LAPTOP "Skyline" i7 6700HQ | GTX 950
Kamera : Canon 70D, Canon 550D och DJI Phantom 2 vision +

Bilen: V50 Classic
Lek bilen: SKYLINE R33

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Skåne
Registrerad
Apr 2006

Ja inte beror det på din datorkraft iaf!

Jag kör med max på allt inkl max AA i 1600x1200 med E8400 @4Ghz, 2Gb och HD4850, och din dator är betydligt vassare.

Kan det vara nått vajsing med ditt grafikkort? Jag tänker mest på att GTX295 är väl ett "dubbel kort", dvs två kort i ett, kanske det som spökar?
Finns ju många exempel på spel som går bättre med ett kort än med två i SLI, visserligen är väl GTX295 inte samma sak som SLI, men ändå?

C2D E8400 @ 3,8Ghz, Gigabyte EP35-DS3R, 2Gb 1066Mhz DDR2, HD4850 512Mb 680/100, CoolerMaster Hyper 212, Öppet PIII chassi med bordsfäkt...

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Dec 2003

Men det funkar ju bra i andra spel så det borde inte vara fel på configen.. Datorn förolämpar tex crysis hårt (Laggar aldrig med allt på max och 16AA)..

Det skumma är även att jag får hyfssad benchmark med hawx egna benchmarkfunktion, Ett snitt på 95 fps är ju inte direkt lite.. Max fpsen låg nästan på 200 fps...

Men endå laggar spelet.. mysko...

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Örebro
Registrerad
Feb 2005

Hmm jag börjar misstänka microstuttering. Detta fenomen snackas det mycket om på andra forum och kan upplevas som "laggigt". Kolla upp det på google.

|Intel i5 4670K@4.4GHz| |Asus Z97-A| |A-Data 16GB CL9 1600MHz| |ASUS GeForce GTX 1080 Ti ROG Strix Gaming OC| |Samsung 850 Evo 500GB| |Samsung 840 Evo 250GB| |WD Green 3TB| |Corsair RM1000| |Fractal Design Define R5| |LG IPS Display@74Hz|

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Halland
Registrerad
Mar 2008

nätaggregat som inte orkar?

Antec Performance P182 | Intel Core i7 920 | Gigabyte GeForce GTX 660Ti | Gigabyte GA-EX58-DS4 | Corsair XMS3 1333 MHz 6 GB | Samsung SpinPoint F3 | Corsair 650TX | Windows 7 x86-64 | QPAD MK-50

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Dec 2003

microstuttering beror på när en films fps inte synkar med skärmens.... I ett spel med vsync på så synkar spelet till skärmens uppdateringsfrekvens...

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
The Aland Islands
Registrerad
Sep 2002
Citat:

Ursprungligen inskrivet av CyberVillain
microstuttering beror på när en films fps inte synkar med skärmens.... I ett spel med vsync på så synkar spelet till skärmens uppdateringsfrekvens...

Nja, här hittar du bra info på området
http://www.hardforum.com/showthread.php?t=1317582

Asus Crosshair IV Extreme | AMD FX-8320E | G.Skill RipjawsX 2x8Gb | AMD Fury X | Corsair AX1200

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Skanör
Registrerad
Aug 2008

Jag har samma problem som dig! Och har typ samma setup också (se sign)...

Sänkte lite inställningar och det blev direkt mycket bättre... Däremot är det ju synd att jag inte kan köra på högre än vad jag gör... För datorn ska ju klara det på högsta... Det är ju inte så direkt krävande... Crysis eller nåt är ju mycke mycket mycket mycket mer krävande.

Väldigt konstigt:/

Core i7 920 @ 3,8 Ghz | Noctua NH-U12P se1366 | P6T Deluxe | Corsair 6GB 1600 Mhz | ASUS GTX 295 | WD Caviar Blue 640 GB | WD Velociraptor 300 GB |Windows 7 Ultimate x64 RC | 3D Mark Vantage: 24 887 poäng | -----> Galleri <-----

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Dec 2003

Jag borde med andra ord inte köpt ett SLI-kort.. skit oxo.. Dock så känns det inte som microstutter utan snarare fetingmycketsuttering...

Frameraten ligger på 95 i snitt vilket är ovanför min skärms 60hz. Så enligt infon du länka till borde det lösa problemet...

edit: Detta är ett klassiskt problem inom trådad programering, utbyte av data mellan trådar.. Inte helt enkelt. Men man tycker ju att företag som nvidia och ATI borde ha löst det

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
The Aland Islands
Registrerad
Sep 2002
Citat:

Ursprungligen inskrivet av CyberVillain
Jag borde med andra ord inte köpt ett SLI-kort.. skit oxo.. Dock så känns det inte som microstutter utan snarare fetingmycketsuttering...

Frameraten ligger på 95 i snitt vilket är ovanför min skärms 60hz. Så enligt infon du länka till borde det lösa problemet...

Är ju ett relativt nytt spel, så drivers kanske kan lösa det med lite tur

Asus Crosshair IV Extreme | AMD FX-8320E | G.Skill RipjawsX 2x8Gb | AMD Fury X | Corsair AX1200

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Gotland
Registrerad
Feb 2004

Drivrutiner till moderkortets chipset installerade antar jag?

MSI K9N SLI Platinum - A64 X2 5600+ @ 3 GHz - 4GB Corsair XMS2-6400 4-4-4-12 - MSI GeForce 8800GTS 320MB OC - Aspire 520W

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Dec 2003

Allt senaste... 1.01 av spelet och 182.08 av forceware...
Senaste chipset drivarna...

Jag testa att installera spelet på min tjejs dator (Hon har fått ärva min gamla rigg (en Q6600 @ 3.2 ghz, 4 gig ram och nvidia 8800 GTS (g92)) på den burken flyter det bättre än min nya rigg.. Känns ju lite trist....

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Lund
Registrerad
Aug 2003

Vad tusan ska man ha 12 gb (!) ram till????

[Asus P5Q-E] [Q6600 G0 @ 3,6 ghz] [Scythe Yasya] [Gigabyte Gtx 460 1gb] [4x2 Gb Kingston HyperX PC8500] [OCZ ModXstream Pro 700 W ] [Crucial M4 128 gb ]
HTPC - AMD Athlon X2 5050e - M4N78-VM - Kingston HyperX 2 GB - Seagate 7200.12 1 TB - Seagate Green SATA III 2TB

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Dec 2003
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Red Beaver
Vad tusan ska man ha 12 gb (!) ram till????

Använder det mest till visual studio och Sql...

Testade även att ladda in hela crysis i en temporär minnesdisk, gick rätt fort att ladda banorna

Ibland har jag även ett gäng virtuella maskiner igång för testning och då kan det vara bra med lite minne. Men visst, 12 gig kanske är lite overkill... Var mest föra att det var lite kul.

Här har du några bilder på monstret btw,
http://www.minhembio.com/CyberVillain/235112/