Grafikkorts problem/skärm

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Norrköping
Registrerad
Jun 2006

Grafikkorts problem/skärm

Hejsan i min gamla P4 sitter det ett Radeon 3850 512Mb AGP kort i med dubbla DVI utgångar på... Problemet jag har är att Platt skärmar med DVI kontkater slutar funka precis innan Windows logan... Änvänder man däritmot en äldre skärm med VGA kontakt o sen sätter på en adapter från VGA -> DVI så funkar det? Har provat med olika platt skärmar men samma sak... Jag har även bytt grafikkort till Radeon 1650 Pro som har en VGA och en DVI kontakt och där funkar plattskärmen i VGA kontakten men ej i DVI... Nån som har nån idé?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Östersund
Registrerad
Nov 2004

skärmen som inte funkar i dvi läget? dvi kabeln till skärmen trasig?

AMD_matte

AMD Athlon X4 640@ 3.5 Mhz, MSI 990XA-GD55, XFX GeForce 9800GTX+, Corsair Vengeance 4 gb@1600 mhz.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Norrköping
Registrerad
Jun 2006

nope har provat med olika kablar.. :S

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Aug 2006

*Har det någon gång funkat att ha en platt skärm kopplad via DVI med din
dator?

*Har du testat koppla till den andra DVI utgången?

-----

Hade ett liknande problem, funkade felfritt första månaderna med DVI kopplat. Sen helt plötsligt blev det att skärmen fick svart bild i 1-2sek intervaller var 10min. Bestämde mig då för att pilla med grafik inställningarna via ATI's CCC. Men då gjorde jag saken värre, skärmen slockna så fort man loggar in till windows. Testade andra DVI uttaget och funkade bra i 1-2 veckor men same problem sen. Kopplade VGA och funkade bra hela tiden. Men jag ville ha DVI kopplat så jag formatera om datorn och så funka det sen.

Kanske funkar med att bara ta bort gfx drivers och lägga in dem nyaste.

Aframo

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Norrköping
Registrerad
Jun 2006

Tidigare plattskärm har varit med VGA kontakt så har haft VGA->DVI adapter som har funkat bra..... Har provat båda portarna... Har dragit hem drivisar från ati´s hemsida antar att det är dom nyaste :S Och skärmen dör precis innan Windows laddar så ja har inte ens kommit in i windows med DVI plattskärmar.. :S

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Aug 2006

Vi får hoppas en mer kunnig person tittar hit och hjälper till ^^.

Aframo

Trädvy Permalänk
Hjälpsam
Plats
Karlskoga
Registrerad
Jan 2007

Jag får länka till honom i stället.

http://www.sweclockers.com/forum/showthread.php?s=&postid=906...

gå in i control center -> dvi panel -> bocka för "reduce dvi frequency(..)" och är den redan förbockad så bocka i "alternate dvi operation".

Det där med alternativt DVI-läge och att reducera DVI-frekvenser verkar vettigt.

AMD Ryzen 7 1700 | Vega RX 64 | https://valid.x86.fr/fgqnte | Stockkylaren | Bitfenix Whisper M 750W | Corsair 600T Graphite vit.
AMD FX8350 | Polaris RX 460 4 GB | https://valid.x86.fr/0q5pkm | Cooler Master V 700W | 32 GB ECC-Minnen.
HTPC | https://valid.x86.fr/ez1zxw |

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Norrköping
Registrerad
Jun 2006

Har inte lyckats hitta det alternativ du pratar om under min Catlyst control panel... Har även kollat på min kompis dator och hittar den inte där heller.. Någon med ett ATI kort som kan bekräfta att det alternativet finns? :S

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Aug 2006

har du valt advanced settings på CCC?

Aframo

Trädvy Permalänk
Hjälpsam
Plats
Karlskoga
Registrerad
Jan 2007
Citat:

Ursprungligen inskrivet av RejjvarN
Har inte lyckats hitta det alternativ du pratar om under min Catlyst control panel... Har även kollat på min kompis dator och hittar den inte där heller.. Någon med ett ATI kort som kan bekräfta att det alternativet finns? :S

CCC -> Avancerat läge -> Grafikinställningar -> Digital bildskärm (DVI) -> Attribut.
Längst ned på den fliken.

AMD Ryzen 7 1700 | Vega RX 64 | https://valid.x86.fr/fgqnte | Stockkylaren | Bitfenix Whisper M 750W | Corsair 600T Graphite vit.
AMD FX8350 | Polaris RX 460 4 GB | https://valid.x86.fr/0q5pkm | Cooler Master V 700W | 32 GB ECC-Minnen.
HTPC | https://valid.x86.fr/ez1zxw |

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Norrköping
Registrerad
Jun 2006

Tackar för det

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Norrköping
Registrerad
Jun 2006

Har letat o styrt och detta är vad jag hittar...

Trädvy Permalänk
Hjälpsam
Plats
Karlskoga
Registrerad
Jan 2007

Det skulle funnits under andra bilden det gör det för mig, dock står det inte "Monitoregenskaper" utan "Digital bildskärm" där.
Prova om du kan välja VGA-läge vid uppstarten och se om du får bild där, då kan du kanske komma åt inställningen.

AMD Ryzen 7 1700 | Vega RX 64 | https://valid.x86.fr/fgqnte | Stockkylaren | Bitfenix Whisper M 750W | Corsair 600T Graphite vit.
AMD FX8350 | Polaris RX 460 4 GB | https://valid.x86.fr/0q5pkm | Cooler Master V 700W | 32 GB ECC-Minnen.
HTPC | https://valid.x86.fr/ez1zxw |

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Norrköping
Registrerad
Jun 2006

Vga läge i bios eller vart är du nu? kan det va fel version på drivrutinerna?

Trädvy Permalänk
Hjälpsam
Plats
Karlskoga
Registrerad
Jan 2007

Just efter startskärmen kan man trycka in F8 och få upp en startmeny med bla felsäkert läge, där finns det ibland starta i VGA-läge.
Det kan vara någon inställning under den CCC-meny man får upp med DVI-anslutning som gör att det inte fungerar, den menyn kommer man inte åt så länge det inte fungerar, ett frusterande moment 22.

Prova även dom andra tipsen som fanns i länken jag postade, han som skrev där har en del fler tips.

AMD Ryzen 7 1700 | Vega RX 64 | https://valid.x86.fr/fgqnte | Stockkylaren | Bitfenix Whisper M 750W | Corsair 600T Graphite vit.
AMD FX8350 | Polaris RX 460 4 GB | https://valid.x86.fr/0q5pkm | Cooler Master V 700W | 32 GB ECC-Minnen.
HTPC | https://valid.x86.fr/ez1zxw |

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Norrköping
Registrerad
Jun 2006

aiight i will!!

Trädvy Permalänk
Hjälpsam
Plats
Karlskoga
Registrerad
Jan 2007

Hoppas det fixar sig, fy sjutton vad saker kan strula ibland, sista steget blir väl en Exorcist med vigvatten.

AMD Ryzen 7 1700 | Vega RX 64 | https://valid.x86.fr/fgqnte | Stockkylaren | Bitfenix Whisper M 750W | Corsair 600T Graphite vit.
AMD FX8350 | Polaris RX 460 4 GB | https://valid.x86.fr/0q5pkm | Cooler Master V 700W | 32 GB ECC-Minnen.
HTPC | https://valid.x86.fr/ez1zxw |

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Norrköping
Registrerad
Jun 2006

mjaa ja har ju sålt skiten till en kompis och ja har ju aldrig haft problem med den då ja kört med vga skärmar.. så det är ju jobbigt om han inte får igån det :/ men alternativet är ju o köra vga skärmar då det funkar fel fritt...

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Aug 2006

Eller ta och köp ett nytt kort, från nvidia så blir det inga problem sen med DVI ;).

Mitt förra ATI kort (hd 2900 xt) fick jag likadant problem men hjälpte med formatering, och en massa andra skit. Nu med ett nvidia gtx 280 så känns det mkt stabilare.

Aframo

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Norrköping
Registrerad
Jun 2006

Mjo det är ju ett alternativ men fråga är hur intressant det är att lägga ut pengar på en så passa gammal maskin.. Tycker även det är lustigt när jag provat med 2 olika kort och är samma fel på båda.. :/

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Aug 2006

Testa:

* ta bort grafik drivers, stäng av datorn och koppla DVI och starta igång.
- funker ej, restart och gå in via fälsäkert läge med nätverk och ha fortfarande DVI kopplat.

* Ingen lycka? Koppla VGA, gör iording datorn för en formatering och ny install av windows. När du gjort det stäng av datorn, koppla DVI, sätt igång datorn och stoppa in OS cd och formatera.

Iallfall vad jag skulle göra ifall jag verkligen försökt allt annat utan succes

Aframo