Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Skåne
Registrerad
Feb 2002

Jäst för söta degar?

Vad är det för speciellt med jäst för söta degar, jämfört med vanlig jäst?

Jag hade en teori om att det fanns något sött i den vanliga jästen, som inte behövdes när man hade mycket socker i degen. Men nu när jag precis hällt i en dl sirap i min bröddeg, så föll den teorin.. Är inte min deg söt nu? Har visserligen en tsk salt också, spelar det någon roll?

Någon som vet?

Hackintosh late 2011: Gigabyte H61M-DS2 | Celeron G530 | MSI N210 D512D2 | 8 GB XMS3 | Crucial m4 64 GB |  OSX Lion 10.7.2

Trädvy Permalänk
Avstängd
Plats
Umeå
Registrerad
Dec 2006

Det är olika jästkulturer, alltså olika gener.

Mer specifikt lär det väll vara att de är anpassade till olika degar.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Maj 2003

Jag skulle gissa på att det har med jäsningsprocessen att göra, en googling gav mig tråden:
http://www.humle.se/punbb/viewtopic.php?id=411

[Core i7-3930K med 32GB ram, 2*256GB SSD] & [Core i7 3770K med 16 GB RAM, 256GB SSD] som tillsammans har ett [HD 5850 1GB] och 3st 24".

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Skåne
Registrerad
Feb 2002

Tackar då vet jag

Hackintosh late 2011: Gigabyte H61M-DS2 | Celeron G530 | MSI N210 D512D2 | 8 GB XMS3 | Crucial m4 64 GB |  OSX Lion 10.7.2