Permalänk
Medlem

Jäst för söta degar?

Vad är det för speciellt med jäst för söta degar, jämfört med vanlig jäst?

Jag hade en teori om att det fanns något sött i den vanliga jästen, som inte behövdes när man hade mycket socker i degen. Men nu när jag precis hällt i en dl sirap i min bröddeg, så föll den teorin.. Är inte min deg söt nu? Har visserligen en tsk salt också, spelar det någon roll?

Någon som vet?

Visa signatur

(Hackintosh) late 2011: Gigabyte H61M-DS2 | i5 3470T | MSI N210 D512D2 | 8 GB XMS3 | Crucial m4 265 GB | Windows 10

Permalänk
Avstängd

Det är olika jästkulturer, alltså olika gener.

Mer specifikt lär det väll vara att de är anpassade till olika degar.

Permalänk

Jag skulle gissa på att det har med jäsningsprocessen att göra, en googling gav mig tråden:
http://www.humle.se/punbb/viewtopic.php?id=411

Visa signatur

[Core i7-3930K med 32GB ram, 2*256GB SSD] & [Core i7 3770K med 16 GB RAM, 256GB SSD] som tillsammans har ett [HD 5850 1GB] och 3st 24".

Permalänk
Medlem

Tackar då vet jag

Visa signatur

(Hackintosh) late 2011: Gigabyte H61M-DS2 | i5 3470T | MSI N210 D512D2 | 8 GB XMS3 | Crucial m4 265 GB | Windows 10