Brightness drama i Dead space

Permalänk

Brightness drama i Dead space

Hallå hallå, det är så att jag precis börjat spela Dead Space, väldigt läskigt. Men jag har stött på ett problem.

Det är så att spelet är otroligt mörkt, ser knappt väggar eller golv när jag spelar, jag har maxat upp brightness i spelet, när man justerar det så står det att man ska vrida upp så pass mycket att man ska se en bild eller nått, men jag ser ingenting alls, även när den är maxad.

Skärmens ljusstyrka är också maxad till 100 % men ändå är det satans mörkt just i spel, men på desktop etc funkar det fint.

Så jag undrar om det finns något program eller funktion på grafikkortet som höjer ljusstyrka ingame? Eller är det så att min skärm helt enkelt är för mörk, ( det är en tjock CRT)

Det är inte bara i Dead Space jag upplevt det här, har hänt tidigare i andra spel.

Grafikkortet är ett 8800 GTS 512mb med senaste drivrutiner som jag fixade idag.

Vista Premium 64 bitar

Välkommnar all hjälp med öppna armar.

Permalänk
Testpilot

Kolla i Nvidias kontrollpanel så du inte råkat ställa om gamma eller några andra färginställningar. Har tyvärr inget Nvidiakort längre så jag kan kolla upp exakt vad det heter men minns att man kunde ställa in separata gammainställningar för skrivbordet i Windows och spel.

Permalänk
Medlem

Har också en CRT.. har samma problem. Inte just i Dead Space men många andra spel. Hur mycket man än drar upp ljusstyrkan i spel är det fortfarande för mörkt. Ingen inställning i CCC som är fel heller.

Permalänk

I nvidias kontrollpanel finns det så att man kan ställa in ljusstyrka, gamma, kontrast etc separat till filmer , hittar inget liknande till spel.