Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Aug 2004

Sjukhus/vårdinstans...

Sjukhus/vårdinstans...
Det finns ett par som jobbar på sjukhus/vårdinstanser på detta forum, vore därför kul att höra hur ni har det, samt att diskutera hur man löser vissa saker på andra ställen.
Vet att det är olika kring sjukhusen runt om i landet. Fast hur olika är det egentligen? Ni som arbetar på sjukhus kan väl gärna berätta hur vården förelöpper sig på eran arbetsplats.

Själv jobbar jag på två sjukhus nu för tiden. Det är stora skillnader kring dom båda sjukhusen. Det ena är ett stort sjukhus och det andra ett mindre.

Upplever själv att peroner som vårdas på mindre enheter oftast får en bättre vård, det är kortare tider kring dom olika instanserna och det tas snabbare beslut. Trots att mindre enheter har mindre resurser, blir oftast resultatet bättre när det gäller den vårdande delen.
Exempelviss så behöver oftast inte patienterna sitta och vänta i över 4 timmar för att träffa en läkare. Dessutom får patienten tala med en usk/ssk inom en 30 minuter och då är alla rutinprover tagna, så att läkaren kan sätta sig in i fallet direkt med underlag såsom blodprover, ekg, bltr, sat och puls. Under tiden som proverna tas har patienten redan blivit interjuvad av usk/ssk som sedan pratar/informerar läkaren.

På det större tar det oftast längre tid, det tas mindre prover detta trots sett är lika mycket personal sett till antalet sökande, dessutom är det större peronalflöde vilket gör att man sällan känner sina kolleger. Läkare och usk/ssk kommunicerar mindre. Det hoppar sig oftast till rtg, det tar längre tid att gå till avd, vilket leder till att patienterna tar upp plats på akuten.

Krävs det mer avancerade undersökningar är oftast dom större sjukhusen bättre, då det blir mindre transportsträckor för patienten. Men oftast sköter sig dom mindre sjukhusen det såpass bra att patienten undviker att behöva gå igenom akuten och kan remitteras till rätt instans på en gång.

Trots att mindre instanser oftast har bättre vård är det oftast dom som skall göra dom största neddragningarna/besparningarna i vårat landsting.

Hur är det på erat?

"If anyone ask why I fight another man's war, I say nothing. Because they dont want to understand..."