Permalänk
Medlem

4830/50

funderar på att skaffa ett 4830 / 50 men är osäker på om mitt nätagg klarar det.
nätagget är ett powerman 460W och enligt inet rekomenderas ett agg på 450W för de korten. är de nån fara?

Permalänk

Hade faktiskt aldrig hört talas om Powerman, men efter lite sökande fick jag fram att det var ett InWin nätaggregat. Förutsatt att det är IP-P460Q3-2 som ditt aggregat heter, så fanns det med i en testomgång på X-bit labs.

http://www.xbitlabs.com/articles/coolers/display/inwin-psu2_8...

Tydligen är det ett hyfsat budgetaggregat, om än med något klen 12V med dagens mått mätt (Corsair VX450 har ju 33A på 12V-linan jämfört med 26,7A för PowerMan).
Det borde hursomhelst räcka gott åt ett HD4830/HD4850 förutsatt att du inte sitter på väldigt många hårddiskar, lysrör o.dyl.

Ett FSP 350PNF med 25A på 12V-linan klarar ju av att driva ett HD4850 i en normalburk, så ditt aggregat borde klara det med.

Den relativt höga rekommendationen som anges av grafikkortstillverkaren beror på att de måste ta hänsyn till att det finns riktigt sunkiga aggregat som inte når upp till i närheten av den effekt de är märkta med innan de ballar ur. Men även att det fortfarande finns en del ATX 1.3 aggregat kvar i omlopp med mycket klen 12V-lina, samt att det finns vissa användare som slänger in 7-8 hårddiskar och ett gäng fläktar, ljusrör m.m. i sin burk.
för att då vara riktigt säker på att nätaggregatet skall orka driva kortet, så drar man till med rejält höga siffror.

Visa signatur

~Pelle~

Permalänk
Medlem

okej tack för snabbt svar och väldigt bra förklarat!

har bara en hårddisk (behövs ju inte mer nu med ipred iaf) ^^, nu blir det att slänga iväg beställningen iaf

tack

Permalänk

Vassego och ha så trevligt med nya grafikkortet.

Visa signatur

~Pelle~