Angående Vista 64 bits!

Permalänk
Medlem

Angående Vista 64 bits!

Tjenare alla där ute tänkte ställa kanske en solklar fråga till er vad vet jag.

Jo det är så här läste på baksidan av pre ordern på Empire total war, Starcraft II och Diablo III och där står det att spelen stödjer OS 32bits vista/xp.

Min fråga är hur kan man veta vilka spel som även fungerar till 64 bits utan att det står det på förpackningen, för snubben i affären visste inte heller :S

//Fuvvan

Permalänk
Medlem

Tjena, jag kör på Vista Business 64 bitars och har kunnat spela alla spel jag installerat oavsett om det stått att de stött 64bitar eller ej.

Vista 64 emulerar 32 bitars OS vilket gör att typ allt funkar!
För mig delar den automatiskt upp Program & Program(x86)

Permalänk
Medlem

Instämmer med ovan.
Har kört vista 64 i ett halvår och varenda spel jag provat har fungerat klockrent.

Empire Total war fungerar garanterat i vista 64

Permalänk
Medlem

64bit emulerar 32bit men 32bit kan inte emulera 64bit.. Om ja inte är helt ute o cyklar nu ?

Permalänk
Medlem

I värsta fall måste jag ge spelet admin rättigheter annars är det aldrig problem. Och då snackar vi gamla spel som Diablo 3 och BF1942.

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av omEn||LabZ
Och då snackar vi gamla spel som Diablo 3 och BF1942.

När blev Diablo 3 ett gammalt spel? Jag måste ha missat nått.

Kan även säga att jag med kör Vista 64 och har inte stött på några spel problem hittills.

Permalänk
Medlem

Dom enda program som gnäller är dom som har typ hårdkodat OS ID vid installation där inte ens compatability mode funkar, men jag har endast stött på ett extremt fåtal av dom efter 1.5 år av 64 bits. Är det småprogram så har dom uppdaterats, eller fått en 64 bit version.

Permalänk
Hedersmedlem

Är spelet märkt med "Games for windows"-loggan så ska det fungera. För att få använda den är ett av kraven som Microsoft ställt att spelet ska fungera på Vista 64-bit (och framtida spel kommer ju såklart ha kravet på win 7 64-bit). XP x64 är inte krav men rekommenderat.
Observera att detta bara ställer krav på att det ska fungera på den plattformen, inte att spelet självt behöver vara kompilerat för 64-bit.

För övrigt emuleras inte 32-bitars kod, dvs. windows tolkar inte x86 maskinkoden och översätter det till 64-bit utan processorn ställs om till ett 32-bitarsläge när den kör sådan kod. Precis som 32-bit x86 alltid växlat ner till 16-bit x86 när det behövts.
Vilket leder oss in på ett annat kapitel. x86-64 specifikationen beskriver hur ett 64-bitars OS kan köra 16-bitars kod på samma vis genom att växla ner. Dock lyckades Microsoft inte implementera detta bra så förutom viss handpålaggda installationsprogram som är kompilerade för 16-bitars så kan man inte köra 16-bitars program på 64-bitars windows. Nu tror jag det inte är så gamla spel du hittat i affären men om du ser spel som gjordes före 64-bit windows kom så gör du bäst i att googla lite. Vissa, speciellt när de kräver någon form av antipiratkopieringsmjukvara som infesterar systemet kan vara svåra eller omöjliga att få igång på 64-bit. Men det kan också finnas riktigt gamla spel som inte är så naivt programmerade utan fungerar bra på ny hårdvara. Låt mig ta Total Annihilation som kom 1997. Spelet har inga problem att hantera widescreenskärmar och fungerar bra på min 64-bit Vistadator.

Permalänk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av zukka
När blev Diablo 3 ett gammalt spel? Jag måste ha missat nått.

Kan även säga att jag med kör Vista 64 och har inte stött på några spel problem hittills.

Hinner gå en dag så har spel blivit gamla nu för tiden, väldigt sorgset tycker jag:(

OnT: bara att köra på, fungerar skitfint att spela på x64

Permalänk
Medlem

Kör vista 32-bit så det är lite utanför.
Har haft problem med lite äldre program som jag har för mig gått på 16-bit.
Windows problemhanterare har då hjälpt mig med att "ta fram" en programsnutt för att kunna köra de äldre programmen.
Har haft liknande problem med en äldre CD:RW där problemhanteraren har tagit fram/korrigerat drivrutiner så att den börjat fungera.