Röda & Gröna linjer och konstiga tecken, hjälp!

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Hässleholm
Registrerad
Dec 2006

Röda & Gröna linjer och konstiga tecken, hjälp!

Tja!

Har ett stort problem, vet ej vad felet beror på om det är grafikkortet som gått sönder eller nätatregatet som inte fungerar som det ska.

Iaf så felet jag har är att jag får vertikala röda och gröna streck.
Så fort jag tog bort drivrutinerna för grafikkortet så funka allt bra en stund men sen efter typ 30-40min kom dom tillbaka, fast inte lika mycket som när drivrutinerna blev installerade. Då fick jag röda o gröna streck direckt.
Sen så började mer skumma grejjer att hända, började få blå skärm och datorn började hänga sig efter typ 2min efter att jag loggat in på vista.

Lite senare fick jag blå skärm innan vista ens starta och i boot så blev all text huller om buller med massa andra tecken.

Provade att köra en annan skärm men samma sak där så inget fel med skärm iaf.
Provade sen med att formatera vista men det hjälpte inte heller för början av installation fick jag röda o gröna linjer igen och sen blå skärm.

Har inte kunnat prova grafikkortet på en annan dator och inte heller så med nätatregatet eller moderkortet.

Någon som har en idee vad felet kan bero på?

Grafikkortets fläckt går i 100% så det har jag kollat.

Lite info:

Windows Vista Ultimate 64Bit SP1
GeForce 8800 GTS OC2 320MB BFG
Hiper Nätaggregat ATX 580W
Gigabyte GA-P35C-DS3R, P35, Socket-775

[Qosmio x770-11N] >> | Intel® Core™ i7-2630QM @ 2,00/2,90 Turbo GHz , 8192 MB DDR3 1333MHz , 17,3-tums @ 1600 x 900 LED , NVIDIA® GeForce® GTX 560M |

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
瑞典
Registrerad
Aug 2004

99% säker på att grafikkortet har kastat in handduken...

After Chuck Norris visited The Virgin Islands, they are just known as The Islands.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Falkenberg
Registrerad
Dec 2007

Där finns inget annat än grafikkortet som kan producera de vertikala strecken.
Troligast är det minnet på grafikkortet som har problem. Fläkten skall inte gå på 100% förrän kortet belastas.

Om du startar upp i Felsäkert läge så laddas inte 3D-drivrutinen in utan den enklare VGA-drivrutinen används. Får du fortfarande fel här så kan du utesluta nedladdad drivrutin.

Windows 10 Pro x64 | Zalman HD160XT Plus | Fractal Design 800W | AMD Ryzen 7 1800x | Asus Crosshair VI Hero | Corsair Vengeance LPX 3200MHz 16GB | ASUS Radeon R9 290 4.5GHz | Samsung SSD M.2. 960 Pro. 1TB | Philips Brilliance 40" BDM4065

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Hässleholm
Registrerad
Dec 2006
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Waxinator
Där finns inget annat än grafikkortet som kan producera de vertikala strecken.
Troligast är det minnet på grafikkortet som har problem. Fläkten skall inte gå på 100% förrän kortet belastas.

Jo jag kände på mig att det är så...
Nä jag menade just att fläckten verkar funka som den ska men ändå kommer felen. Så jag antar att grafikkortet blivit skaddat på något sätt.

Om du startar upp i Felsäkert läge så laddas inte 3D-drivrutinen in utan den enklare VGA-drivrutinen används. Får du fortfarande fel här så kan du utesluta nedladdad drivrutin.

I början gjorde jag så men efter ett tag kom samma fel även i felsäkert läge.
Så jag tar och beställer nytt grafikkort och moderkort (pga PCI-E 2.0 har bara 1.1 på den andra)

Får hoppas att det bara var grafikkortet men om bara vertikala streck kan komma från grafikkortet så är det nog bara det som är felet...

[Qosmio x770-11N] >> | Intel® Core™ i7-2630QM @ 2,00/2,90 Turbo GHz , 8192 MB DDR3 1333MHz , 17,3-tums @ 1600 x 900 LED , NVIDIA® GeForce® GTX 560M |

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Falkenberg
Registrerad
Dec 2007

Horisontala streck däremot kan skapas både av störningar och bildskärmsfel.

Windows 10 Pro x64 | Zalman HD160XT Plus | Fractal Design 800W | AMD Ryzen 7 1800x | Asus Crosshair VI Hero | Corsair Vengeance LPX 3200MHz 16GB | ASUS Radeon R9 290 4.5GHz | Samsung SSD M.2. 960 Pro. 1TB | Philips Brilliance 40" BDM4065

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Over the rainbow
Registrerad
Apr 2008
Citat:

Ursprungligen inskrivet av cazCo
I början gjorde jag så men efter ett tag kom samma fel även i felsäkert läge.
Så jag tar och beställer nytt grafikkort och moderkort (pga PCI-E 2.0 har bara 1.1 på den andra)

Nytt moderkort behövs ej, så gott som alla 2.0-kort fungerar utmärkt med PCI-E 1.1.

Datorskrälle: Asus Sabertooth X58, Intel Xeon X5650 Hexacore HT @ 4.4Ghz, 36 GB Hyper X DDR3, 2x EVGA GTX 1070 FTW, 2x Samsung 850 Pro SSD + Samsung 860 EVO, 3x HGST 7200RPM 3TB, Corsair HX520.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Mar 2008

kan det vara damm i PCI-E platsen?

PMa för djupare diskussioner ;)

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Luleå
Registrerad
Dec 2001

Har moderkortet inbyggd VGA port? Isåfall testa utan GFX kortet.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Falkenberg
Registrerad
Dec 2007
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Macatonia
Har moderkortet inbyggd VGA port? Isåfall testa utan GFX kortet.

Nix... enligt första inlägget: Gigabyte GA-P35C-DS3R, P35, Socket-775
http://www.bit-tech.net/hardware/2007/06/01/gigabyte_ga-p35-d...

Windows 10 Pro x64 | Zalman HD160XT Plus | Fractal Design 800W | AMD Ryzen 7 1800x | Asus Crosshair VI Hero | Corsair Vengeance LPX 3200MHz 16GB | ASUS Radeon R9 290 4.5GHz | Samsung SSD M.2. 960 Pro. 1TB | Philips Brilliance 40" BDM4065

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Falkenberg
Registrerad
Jun 2004
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Aurastream
kan det vara damm i PCI-E platsen?

Nja. Snarare i kylflänsen på grafikkortet.

Asus ROG Strix Z370-H Gaming | Intel Core i7-8700K | Nvidia GeForce GTX 1080Ti | Corsair Vengeance LPX Black 3000 MHz 16 GB | 1 st Samsung 960 EVO 256 GB, 1 st 850 PRO 1 TB, 1 st 850 EVO 1 TB, 1 st 840 Basic 250 GB, 1 st WD Black 6 TB | Fractal Design - Define R5 | Corsair RM1000x