större projekt, gui editor eller inte?

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Sep 2003

större projekt, gui editor eller inte?

Låt oss säga att en erfaren projektgrupp på 10-20 personer ska göra en applikation i java. Kommer de använda en gui-editor typ Matisse (Netbeans) när dom gör användargränssnittet, eller kommer dom sitta och koda det manuellet?

Jag frågar eftersom jag just avslutat ett projekt där vi hade olika åsikter om saken.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Linköping
Registrerad
Mar 2008

Är man erfaren så borde man veta vad som är lättare/snabbare att koda manuellt respektive skapa i GUI-byggaren, och använda det som ger minst motstånd. Har du omständliga formulär med en massa komponenter av olika slag och storlek, så går det rejält mycket snabbare att använda GUI-byggaren. Om det är ett professionellt projekt så är tid pengar, och ju mindre tid det tar att bygga användargränssnittet, desto bättre.

Att koda någorlunda avancerade Swing-gränssnitt 100% manuellt är något personer vid sunda vätskor helst vill slippa. Vissa manuella justeringar i kod kan man ju göra ändå - att verkligen göra ALLT i GUI-byggaren och aldrig röra koden i klassen, är också något personer vid sunda vätskor helst vill slippa.

Fast sundast av dem alla är de som håller sig ifrån GUI-byggande överhuvudtaget.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Jun 2004
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Cargo
Kommer de använda en gui-editor typ Matisse (Netbeans) när dom gör användargränssnittet, eller kommer dom sitta och koda det manuellet?

De kommer använda en GUI-editor där det snabbar upp utvecklingen, och koda manuellt där det snabbar upp utvecklingen. Hur fördelningen mellan dessa blir beror helt på vad det är för projekt - t.ex. hur gränssnittet ser ut. Är det ett 3D-gränssnitt kommer allt kodas manuellt (förutom renderingsmotorn då). Är det som badboll säger en sifo-undersökning med 10 forumlär á 100 fält kommer de sitta till 99 % med en GUI-editor. Så din fråga går inte att ge ett generellt svar på, det finns faktorer som kan vända svaret upp-och-ner.