ATi Radeon Hd 4670 krockar med ljudkort

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Sep 2008

ATi Radeon Hd 4670 krockar med ljudkort

Hej, Jag har installerat en Ati radeon 4760 med 512 Mb på en HP dc7900. Jag kör dubbla skärmar på den och efter jag har installerat grafikkortet med alla drivrutiner, ljudkortet har slutat fungera!undrar om det finns nån fix för den här problemet?

Mvh NitrousD

Trädvy Permalänk
Entusiast
Plats
Linköping
Registrerad
Sep 2008

Gå in i enhetshanteraren och inaktivera det som har med ati eller hdmi att göra under fliken ljud-, video- och spelenheter.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Sep 2008

Jag har gjort det redan. men det händer fortfarande samma sak! Det står i vista: No audio device conected eller liknande... kan det bero på nåt annat?

Trädvy Permalänk
Entusiast
Plats
Linköping
Registrerad
Sep 2008

Du kan inte installera om catalyst och välja bort ljud-drivern när du installerar? Jag vet att man kan göra det i xp. Det borde verligen hjälpa.

Trädvy Permalänk
Hjälpsam
Plats
Karlskoga
Registrerad
Jan 2007

Har inte Vista här, men man kan väl välja uppspelningsenhet för ljud, genom högerklick på ljudikonen i högra nedre hörnet.

AMD Ryzen 7 1700 | Vega RX 64 | https://valid.x86.fr/fgqnte | Stockkylaren | Bitfenix Whisper M 750W | Corsair 600T Graphite vit.
AMD FX8350 | Polaris RX 460 4 GB | https://valid.x86.fr/0q5pkm | Cooler Master V 700W | 32 GB ECC-Minnen.
HTPC | https://valid.x86.fr/ez1zxw |

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Sep 2008

nej, det funkar inte....jag har avinstallerat drivrutunerna för Ati hdmi, och nu finns det de riktiga drivrutinerna för ljudkortet...nu får jag inte den röda krysset över högtalarna nere i windows menyn bredvid klockan...nu ser den ut som att den fungerar, som på alla datorer...men får fortfarande ingen ljd ur högtalarna...kan man ställa in inställningar i kontrollpanelen för ljud?det står att det finns en hdmi anslutning till högtalarna, men jag vet inte hur man ställer in för att det ska fungera med både hdmi och vanlig ljud...nån lösning nån?

Trädvy Permalänk
Hjälpsam
Plats
Karlskoga
Registrerad
Jan 2007

Vad jag vet kan du inte få det att fungera samtidigt med HDMI och högtalare, du får välja vilken du vill ha.
Det gör du via höger musknapp över den lilla högtalaren nere till höger och uppspelningsenheter.
Se till att rätt enhet är vald som standard.

AMD Ryzen 7 1700 | Vega RX 64 | https://valid.x86.fr/fgqnte | Stockkylaren | Bitfenix Whisper M 750W | Corsair 600T Graphite vit.
AMD FX8350 | Polaris RX 460 4 GB | https://valid.x86.fr/0q5pkm | Cooler Master V 700W | 32 GB ECC-Minnen.
HTPC | https://valid.x86.fr/ez1zxw |

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Hedesunda
Registrerad
Dec 2005

Har du kört Windows Update, manuellt via Internet Explorer - så att du har fått hem HDAudio-drivaren?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Sep 2008

Jag har provat allt, avinstallerad catalyst och alla drivrutiner....ljudkortet får fortfarande HDMI drivrutiner efter du har avinstallerad och instalerad om den från enhetshanteraren....provat med windows updates....saken är att även när det inte finns drivrutiner för grafikkortet...så installeras ljudkortet med hdmi drivrutiner...när man försöker installera med hp/ soundmax drivrutiner står det att hårdvaran är inte kompatibel!